İstanbul
DOLAR32.6036
EURO34.8169
ALTIN2504.2

Conti.eContact A/A Değerine Ulaştı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Conti.eContact A/A Değerine Ulaştı!
Abone ol
Continental, hibrit araçlar için özel olarak ürettiği Conti.eContact’ı geliştirerek, AB Lastik Etiketi kriterlerinde en yüksek değer olan A/A değerine ulaşmasını sağladı.

Continental, 2011 yılından itibaren hibrit otomobillere özel ürettiği Conti.eContact’in yapısını geliştirdi. Conti.eContact, yeni yapısıyla  Avrupa Birliği Lastik Etiketi kriterlerinden ıslak zeminde kavrama ve düşük yuvarlanma direnci klasmanlarında en yüksek değer olan "A" değerine ulaştı. Ürün geliştirme sırasında en son teknolojilerin kullanıldığı Conti.eContact, sahip olduğu üstün özelliklerinden ödün vermeden, ıslak zemin performansında ve yuvarlanma direncinde daha başarılı sonuçlar sağlıyor.

Hibrit araçlar için üretilen yeni Conti.eContact, diğer konvansiyonel binek lastiklerinin sahip olduğu ıslak zeminde frenleme performansını sunuyor. Bununla birlikte yuvarlanma direncinde yüzde 20 oranında daha fazla başarılı sonuçlara imza atıyor. Lastiğin geliştirme sürecinde ulaşılan ileri teknoloji ve üretim proseslerinde yakalanan mükemmel uyum sayesinde Conti.eContact kuru zeminde frenlemede de herhangi bir Continental binek lastiğinin başarılı değerlerini yakalıyor. Conti.eContact lastik ailesine  ait lastiklerin yanağında ‘’BluEco’’ markalaması bulunuyor.

Continental, yaptığı araştırmalar sonucu 2020 senesine kadar geçen süreçte Hibrit araçların tüm binek araçları içerisindeki payının yüzde 8‘lere ulaşacağını öngörüyor.

Contie.Contact’in Öne Çıkan Özellikleri

Yeşil Chilli Karışımı: Yeni geliştirilen Yeşil Chilli Karışımı, Hibrit otomobiller için üretilen Conti.eContact lastiğinde Silica karışımının ciddi derecede gerilemesine neden olarak, konvansiyonel binek lastiklerinde dolgu parçacıkları ile polimer yapının iç sürtünmesini ciddi oranda azaltıyor. Kullanılan özel katkı maddeleri sayesinde araç kullanımına doğrudan etki eden kazanımlar sağlanıyor. Yeni karışım, yuvarlanma direncinin düşürülmesinin yanı sıra kuru zeminde hakimiyet ve frenleme performansının oldukça yüksek bir değerde tutulabilmesine olanak sağlıyor.

Hidro – Kanal: Profil bloklarında bulunan çift katmanlı kılcal kanallar, ıslak zeminde araç kullanırken adeta bir cam sileceği mantığında çalışarak lastiğin sudan kolayca kurtulmasına yardım ediyor. Bu yenilikçi tasarım sayesinde su, lastik tabanı ile zemin arasında kolayca bertaraf edilebiliyor ve çok daha kuru bir ortamda yapılan frenleme mesafesi, çok yüksek süratlerde dahi önemli ölçüde kısalıyor. Geliştirilen bu profil yapı, Avrupa Lastik Etiketi kriterlerinden biri olan Islak Zeminde Frenleme kategorisinde Conti.eContact’ın en yüksek değer olan ‘’A’’ değerini almasını sağladı.

AeroFlex –Teknolojisi: Hamur karışımı ve profil tasarımındaki geliştirmelerin yanı sıra, Conti.eContact’ın yanağı da yeniden tasarlandı. En az rüzgar ve yuvarlanma dirençlerine ulaşma hedefine, Conti.eContact’ın esnek ve hafif yanak duvarları ile aerodinamiğin uyumlu bileşimi sayesinde ulaşıldı. Yeni Conti.eContact bu sayede daha az  enerji harcayarak esneyebiliyor; hızlanma, yavaşlama, sıkışma ve geri tepme sıralarında daha az enerji emiyor. Yuvarlanma esnasında oluşan türbülansın en aza indirgenerek enerji kaybı da düşürülüyor.

ContiSilent: Conti.eContact; sessiz motorlara sahip hibrit otomobillerdeki lastik sesi soruna da çözüm olma niteliği taşıyor. ContiSilent teknolojisi sayesinde Conti.eContact, neredeyse otomobil içine hiç ses göndermiyor. Lastik tabanında yer alan ince bir poliüretan köpük kuşak, lastik dönerken oluşan vibrasyonu emiyor ve bu sayede aktarma organlarına iletilen titremeler en aza indirgeniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'de Sürücülerin Tercihi LPG’li AraçlarÖnceki Haber

Türkiye'de Sürücülerin Tercihi LPG’li Ar...

İTO’dan Genel Müdür Kahveci’ye TebrikSonraki Haber

İTO’dan Genel Müdür Kahveci’ye Tebrik

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar