İstanbul
DOLAR32.4977
EURO34.9623
ALTIN2429.8

Çocuk Polisler İş Başında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk Polisler İş Başında
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Trafik ve Eğitim Haftası’nda Kızılay’da polis amcalarıyla denetim yaptı, kurallara uymayan sürücülere ceza yazılmasını sağladı.

Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla halkın bilinçlendirilmesi çalışmalarının yapıldığı Trafik ve Eğitim Haftası dolayısıyla minik polisler, hem kendileri bilinçlendi hem de farkındalık yarattı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile Kızılay Güvenpark Kavşağı’nda, dört ayrı noktada ekipler halinde çalışmalara katılan çocuklar, yayaları ve sürücüleri trafik kurallarına ilişkin uyardılar.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Bürosu’ndan Fikret  Gündüz’ün geçtiğimiz aylarda verdiği seminere katılan minik polisler,  Güvenpark Kavşağı’ndaki denetimlerde çok heyecanlı ve dikkatliydiler.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir ilgi ve heyecanla trafik denetimi sürdüren çocuklar, büyüklerini ve yaya yaşıtların, ihmal ettikleri, özen göstermedikleri trafik kurallarıyla ilgili olarak uyarmaya, yapılan yanlışlardan doğruları hatırlatmaya devam ettiler.

-“TAKSİ ŞOFÖRLERİ DE EMNİYET KEMERİ TAKACAK”

Çocuklar, haftanın anlamına uygun biçimde, dur - geç levhaları ve megafon ile yaptıkları anonslarla, yayaları ve sürücüleri sözlü olarak uyarırken, bazılarına da ceza yazılmasını sağladılar.

Emniyet kemeri takmayan bir taksi şoförünü uyaran ve 80 lira ceza yazılmasını sağlayan minik polisler, sürücüye cezayı 15 gün içerisinde öderse yüzde 25 indirim yapılacağını hatırlattılar. Taksi şoförü de gülümseyerek, “80 lirayı ödeyince emniyet kemerinin takılacağını unutmam mümkün değil” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin aktif üyeleri, denetimlerde hem bilgilerini tazelediklerini hem de büyükleri uyarırken çok eğlendiklerini belirttiler. Minik polislerden LÖSEV Ortaokulu’nda okuyan Emine Gürbüz, yayaların da sürücülerin de kurallara uymadıklarını, ama ceza yazılınca hata yapmamaya çalıştıklarını söyledi.

Çocuk polislerden Sude ve Buse Gökkaya kardeşler ise “Yayalar maalesef yolun sağını kullanmıyor. Bu kadar basit bir kuralı  anlatmak için hepsine ceza mı yazılmalı?  Biz de şaşırdık kaldık” dediler.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akıllı Ulaşıma Önem VeriyoruzÖnceki Haber

Akıllı Ulaşıma Önem Veriyoruz

Ankara-İstanbul YHT Seferleri BaşlıyorSonraki Haber

Ankara-İstanbul YHT Seferleri Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar