darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3335
EURO35.0725
ALTIN2301.6

Chevrolet Bilgi ve Eğlence Sistemi Gelişmeye Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Chevrolet Bilgi ve Eğlence Sistemi Gelişmeye Devam Ediyor
Abone ol
Chevrolet’nin ilk olarak 2012 yazında Avrupa’da kullanıma sunduğu MyLink isimli bilgi ve eğlence sistemleri kısa sürede Chevrolet kullanıcılarının gönlünü kazandı. MyLink teknolojisini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam eden Chevrolet, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda iki yeni versiyon daha tanıtıyor.

Chevrolet MyLink, ister otomobillerinin içinde akıllı telefonlarının işlevlerini kullanmak isteyen sürücüler olsun, isterse de kendi sürüş deneyimlerini özelleştirmek isteyen meraklılar, kesintisiz iletişim halindeki modern tüketicilere çok şey sunuyor.

7 veya 8 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekran üzerine kurulan Chevrolet MyLink bilgi ve eğlence sistemi, kullanıcıların taşınabilir cihazlarından, uygulamalar da dahil olmak üzere istedikleri medyaya ulaşabilmelerini sağlıyor. Bunlar arasında telefon rehberleri, kişisel müzik listeleri, fotoğraf galerileri veya diğer depolanmış veriler bulunuyor. MP3 oynatıcı, iPod, iPad gibi yığın depolama cihazları USB, Bluetooth veya aux-in jaklarıyla sisteme bağlanabiliyor. Chevrolet Aveo, Trax ve Cruze modellerinde sunulan 7 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekrana sahip MyLink aynı anda beş akıllı telefonun eşleşmesine olanak sağlıyor.

Chevrolet, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tüm bu özellikleri daha da geliştiren yeni bir MyLink tanıtıyor. 7 inçlik dokunmatik ekranın geliştirilmiş menüsüne sahip olan sistem, geçişli ve yerleşik ses tanıma özelliğinin yanı sıra metin okuma fonksiyonuyla tüketicilerin akıllı telefonlarındaki metin mesajlarını dinleyebilmelerini sağlıyor. Sistem bunun yanısıra arka görüş kamerası ile park manevraları sırasında daha iyi görüş sağlıyor.

MyLink bilgi ve eğlence sitemi; Chevrolet Cruze, aile vanı Orlanda ve yeni Camaro’da da sunulacak. Model ve pazara bağlı olarak tüm Avrupa’yı kapsayan entegre bir navigasyon da Chevrolet MyLink ile birlikte sunulabiliyor (haritalar SD kart üzerinde bulunuyor).

Akıllı uygulamalar sürücülere elle tutulur faydalar sağlıyor

Chevrolet MyLink teknolojisi, BringGo isimli navigasyon uygulaması gibi özel akıllı telefon uygulamalarına da erişim sağlıyor. BringGo iTunes ve Google Play uygulama mağazalarından sadece 49,99 Euro başlangıç fiyatıyla satın alınabiliyor. Güzergahlar 3B haritalar üzerinden MyLink bilgi ve eğlence sisteminin dokunmatik ekranına aktarılıyor.

BringGo’nun akıllı telefonlar üzerinde harita saklama olanağı sayesinde, kullanıcılar telefon sinyali zayıf olduğunda bile (veri akışı olmadığı/roaming ücreti ödenen durumlar) tüm yönlendirmelere erişebiliyor. Sistem ayrıca “Canlı trafik” bilgisi hizmeti sayesinde, kaza haberleri ve trafik sıkışmalarından kaçınmak için yeni güzergah önerileri gibi gerçek zamanlı bilgilendirme yapıyor. Trafik servisi için akıllı telefon üzerinden aktif bir ağ bağlantısı gerektiriyor.

iOS 6 kullanan iPhone sahipleri, akıllı bir asistan olan Siri’yi çeşitli görevlere yönlendirerek kendi gözlerinin güvenli bir şekilde yolda kalmasını ve ellerinin de direksiyondan ayrılmamasını sağlayabiliyor. Sürücü ayrıca; iPhone’daki rehberinde bulunan kişilere ulaşabiliyor, sesli komutla eller serbest arama yapabiliyor, iTunes kütüphanesinden şarkılar çalabiliyor veya takvimlere ulaşabiliyor.

Dikkat dağılmasını daha da azaltmak için Siri eller serbest fonksiyonunu Gözler Serbest moduyla daha da ileriye götürüyor. Böylece sürücüler iPhone’ları ile seslerinden başka hiçbir şey kullanmadan iletişime geçiyor ve cihazın ekranı da açılmıyor.

Diğer yandan, Tuneln ve Stitcher isimli iki ücretsiz mobil uygulama; sürücülerin yerel, uluslararası ve internet radyolarını dinleyebilmelerini veya en sevdikleri podcast’leri Chevrolet araçlarına kadar getirmelerini sağlıyor. Tuneln, dinleyicileri dünyanın her yerinden 70.000 radyo istasyonundan oluşan bir ağa bağlıyor, Stitcher ise kullanıcıların kendi kişisel, istasyonlarını oluşturmalarını sağlıyor veya tercihlerine göre yeni şovlar keşfetmelerine yardımcı oluyor.

Bütün Chevrolet MyLink sistemlerinde olduğu gibi, yeni sistemlerin sahipleri de satışa çıkarılan özel uygulamaları yüklemek suretiyle cihazlarını güncelleyebilecek. Stitcher, MyLink teknolojisine sahip Cruze ile Orlando'nun en son modellerinde ve yeni Camaro'da entegre bir uygulama olacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmit Seyahat Filosunun Yeni 11’iÖnceki Haber

İzmit Seyahat Filosunun Yeni 11’i

Pegasus Golf Challenge, 14-15 Eylül’deSonraki Haber

Pegasus Golf Challenge, 14-15 Eylül’de

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar