darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

"Can Dostları Hareketi"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Can Dostları Hareketi"
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTÜRK iş birliğinde hayata geçirilen Can Dostları Hareketi projesinin temsilci öğretmen eğitim semineri gerçekleştirildi.

4 yıldır devam eden projeyle, 3 bin 700 öğretmen, 115 bin öğrenci ve 230 bin veliye trafik güvenliği eğitim ve mesajlarıyla ulaşıldı. Bu yıl düzenlenen eğitim seminerine 11 ilden 95 öğretmen katıldı. Yıl sonunda toplam 682 öğretmen, 21 bin öğrenci ve 42 bin veliye ulaşılması hedeflenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle 2010 yılında başlayan Can Dostları Hareketi projesi, okullarda trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, 4 yıldır düzenlenen eğitimlerle öncelikle ilkokulların dördüncü sınıf öğretmenleri trafik güvenliği konulu eğitim seminerine katılıyor. Eğitim seminerine katılan öğretmenler, kendi okullarındaki diğer 4. sınıf öğretmenlerine eğitim programını aktarıyor. Projeye özel olarak geliştirilen destekleyici materyaller ve kaynaklardan faydalanan öğretmenler, öğrencilere ve velilere trafik güvenliği eğitimi veriyor, servis sürücülerine yönelik iletişim çalışmaları gerçekleştiriyor. İlki 2010-2011 eğitim öğretim yılında gerçekleşen eğitimlerle, bugüne kadar Türkiye genelinde 385 ilköğretim okulunda 3 bin 700 öğretmene eğitim verildi. Öğretmenlerin aracılığıyla 115 bin öğrenciye, 230 binden fazla veliye ve 7 bin servis şoförüne doğrudan ulaşıldı.

21 bin öğrenciye daha ulaşılacak…

İlkokul çağındaki çocukların trafik güvenliği açısından olumlu tutum ve davranışlar edinmesine büyük katkı sağlayan projenin 2014-2015 eğitim öğretim yılına yönelik temsilci öğretmen eğitim semineri 2-4 Eylül 2014 tarihlerinde Sheraton İstanbul Maslak Otel’de düzenlendi. Adana, Ankara, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş, Rize ve Sinop illerinden 95 öğretmenin katıldığı seminerde, katılımcılara trafikteki tehlike ve riskler, taşıt sahibi olmanın getirdiği sorumluluklar, kazalardan korunma, emniyet kemerinin önemi gibi birçok konuda eğitim verildi. Ayrıca, Trafik Güvenliği derslerinin daha verimli işlenmesi için tavsiyeler paylaşıldı ve etkileşimli uygulamalar yapıldı. Bu eğitimlerle 2014-2015 eğitim öğretim yılında, 11 ilde 682 öğretmen, 21 bin öğrenci, 42 bin veli ve 500 servis şoförüne doğrudan ulaşılması hedefleniyor.

Eğitim seminerinin açılışında konuşan MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı temsilcisi Cemal TINKILIÇ, Can Dostları Hareketi projesinin çocukların trafik güvenliği konusunda uygun tutum ve davranışları benimsemesinde etkili olduğunu vurgularken, proje ortağı TÜVTÜRK’ün İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray ÖZCAN da Trafikte Sorumluluk Hareketi hakkında bilgi paylaştıktan sonra, projenin TÜVTÜRK’ün toplumsal gelişime katkıda bulunma hedefinin parçası olduğunu belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Yerli Trambus’ler, Malatya’daÖnceki Haber

İlk Yerli Trambus’ler, Malatya’da

Şehir Hatları Kış Tarifesine GeçiyorSonraki Haber

Şehir Hatları Kış Tarifesine Geçiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar