İstanbul
DOLAR32.5375
EURO35.0103
ALTIN2436.2

Büyükşehir’den Konya Yolu’na ‘’Yeşil Koridor’’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den Konya Yolu’na ‘’Yeşil Koridor’’
Abone ol
Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın 5 Ana Girişinden Biri Olan Konya Yolu Girişindeki Yamaçları Ağaçlandırıyor

50 Bin Metrekarelik Bir Alanda Odtü Ormanı İle Bütünleşen “Yeşil Bir Koridor” Hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Bölgeye 500 Bin Adet Çalı Ve 12 Bin Adet İbreli Ağaç Dikiyor

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın 5 ana girişinden biri olan Konya Yolu girişindeki yamaçları ağaçlandırıyor. 50 bin metrekarelik bir alanda ODTÜ Ormanı ile bütünleşen “Yeşil bir koridor” hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bölgeye 500 bin adet çalı ve 12 bin adet ibreli ağaç dikiyor.

Büyükşehir Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nin Konya Yolu’na paralel uzanan dik yamaçlarında büyük bir yeşillendirme çalışması başlattı.

Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını gelişmiş dünya kentlerinin çok daha üzerine taşıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, dur, durak bilmeden kent içindeki tüm boş alanları projelendirerek yeşil alan haline getiriyor. Bunun son örneği de Konya Yolu’na paralel uzanan Akpınar Mahlelesi’nin dik yamaçlarında gerçekleşiyor.

Akpınar Mahallesi’nin Konya Yolu’na bakan dik yamaçlarında kısa süre önce başlattığı çalışma ile yeşil kuşak oluşturan ve “Gökkuşağı Koşu Yolu Parkı”nı da bu bölgeye kazandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

500 Bin Çalı Ve 12 Bin Ağaç Dikiliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu amaçla Akpınar ve Karapınar mahallelerinin Konya Yolu’na bakan yamaçlarına 500 bin adet çalı ve 12 bin adet de ibreli ağaç dikimi başlattı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dikim öncesinde ağaçlandırma sahasında kot farkından  kaynaklanan sıkıntıları “seki”ler yaparak giderirken, ağaçlandırma sahasına da bitkisel toprak serdi.

Sahaya Büyükşehir Belediyesi ekipleri; Berberis, Yeşil taflan, Gold taflan, Orman ateş dikeni, Bodur ateş dikeni ve Ardıç gibi “yer tutucu” özellikleri öne çıkan çalı türleri ile Karaçam, Mavi Arizona servisi, Alacalı Leylandi  gibi “İbreli ağaçlar” dikti. Büyükşehir Belediyesi, 50 bin metrekarelik alanın yeşillendirme çalışmalarının yüzde 75’ini tamamladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Topbaş Esnaf Odalarıyla Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Başkan Topbaş Esnaf Odalarıyla Bir Araya...

2013-2014 Can Dostları HareketiSonraki Haber

2013-2014 Can Dostları Hareketi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar