İstanbul
DOLAR32.5755
EURO34.9529
ALTIN2423.1

Büyükşehir, İZBAN’daki 24. Geçidi Kuracak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir, İZBAN’daki 24. Geçidi Kuracak
Abone ol
Aliağa-Menderes hattında 18 yaya üst geçidini hizmete açan, 6 üst geçidin de proje çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Çaldıran Mahallesi ile 19 Mayıs mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayacak yaya üst geçidi için uygulama projesi ihale çalışmalarına başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan Aliağa-Menderes-İZBAN Banliyö hattında, vatandaşların karşıdan karşıya geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla gerekli görülen her noktaya yaya geçidi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. İhtiyaçlı noktalarda 18 adet yaya üst ve alt geçidi yaparak hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 geçitte ise proje çalışmalarını sürdürüyor. 

Büyükşehir, hat üzerindeki 24’üncü yaya üst geçidini, Buca Çaldıran ile 19 Mayıs Mahallesi arasındaki bağlantı için kurmaya hazırlanıyor. Ön projesi tamamlanan geçit için uygulama projesi ihale çalışmalarına başlandı. 

Sabit merdivenli ve asansörlü olarak yapılacak yaya üst geçidi, Çaldıran Mahallesi 433 Sokak ile 19 Mayıs mahallesi 2252 Sokak arasında inşa edilerek vatandaşların konforlu ve güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişini sağlayacak. Asansörlü yapılacak yaya üst geçidi özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak.   

18 yaya üst geçidi hizmete alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar; Tekel Lojmanları 2. Ana Jet Üssü bölgesi, Balatçık 8788 Sokak, Akıncılar Mahallesi Kahramanlar, Şemikler, Dokuz Eylül, Seyhan, Binbaşı Reşat Bey, Küçükada, Çınarlı 1561 Sokak, Yeni Havaalanı Caddesi, Gaziemir 337-352 Sokak kesişimine, Menemen Asarlık’a, Alaybey Sağlık Ocağı ve Fuat Edip Baksi mahallelerine yaya üst geçidi ile Koyundere 100. Sokak, Seyhan Mahallesi İnkılap (638-645 sokak), Ülkü Sineması önü  ve Ulukent 8764/1 (10014) Sokak’a yaya alt geçidi yaparak hizmete alındı.  

6 yaya geçidi daha sırada
Büyükşehir Belediyesi ayrıca, İZBAN hattı üzerindeki 6 noktada daha yaya üst geçidi yapmak için proje ve ihale çalışmalarını sürdürüyor: Nergis, Çiğli 8786 Sokak, Çiğli Yeni Mahalle 1671 Sokak, 10004 sokak, Buca 433 ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu yaya üst üst geçidi yapılacak.

acak. 64 araç ve 450 yolcu kapasiteli olarak  imal edilecek  araba vapurları, engellilerin kullanımına uygun olarak dizayn edilecek.   Her iki yanıyla yanaşabilen çift başlı özellikteki vapurlar,  60 metre boyunda ve ısı-ses  izolasyonlu  olacak. Motosiklet ve bisiklet  park yerleri ile yolculara büyük  rahatlık sağlayacak yeni vapurlarda, minik yolcular için küçük bir çocuk oyun alanı da yer alacak.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir’in Yeni Gemilerinde İlk Gövde İmalatı BittiÖnceki Haber

İzmir’in Yeni Gemilerinde İlk Gövde İmal...

Kâmil Koç Fortune 500’de YükselişteSonraki Haber

Kâmil Koç Fortune 500’de Yükselişte

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar