İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bursa’nın Ulaşımı Köstence’ye Örnek Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa’nın Ulaşımı Köstence’ye Örnek Olacak
Abone ol
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ulaşım faaliyetlerini incelemek üzere Romanya’nın Köstence kentinden gelen Karadeniz Üniversiteler Birliği üyeleri, Bursa ile Köstence arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karadeniz Üniversiteler Birliği üyeleri ile Merinos Gönül Dostları Sofrası’nda bir araya geldi. Bursa’ya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ulaşım faaliyetlerini incelemek üzere geldiklerini ve BURULAŞ ile yerli tramvay üretiminin yapıldığı Durmazlar fabrikasında incelemelerde bulunduklarını belirten RATC Genel Müdürü Ovidius Tanase, Bursa’dan ve ulaşım çalışmalarından çok etkilendiklerini söyledi.
Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin ‘sürdürülebilir ulaşım’ tanıtımına önem verdiğini belirten Tanase, “Bursa’da yapılan çalışmaları inceledik, başarılarınızı gördük. Bunlar bizi çok etkiledi. Bursa ile Köstence arasında stratejik bir bağlantı kurulsun istiyoruz. Bursa’nın başarıları bizim için de önemli. Bu ilk resmi ziyaretimiz. Bursa ile Köstence arasındaki diyaloğun gelişmesini istiyoruz” dedi.

“Bursa Balkanlar için büyük şans”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da son 5 yılda ulaşım anlamında ciddi adımlar atıldığını belirterek, “Romanya dost kardeş ülkemiz. Bursa olarak Türkiye ile Balkanlar arasında köprü görevindeyiz. Bugüne dek Romanya ile ilişkiler geliştirilememiş. Bursa, Balkanlar açısından büyük bir şans. Bursa ile Köstence arasında sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliğinin sağlanabileceği adımlar atılmasından yanayız” diye konuştu.

Altepe’den ‘yerel yönetim’ dersi
Başkan Altepe, Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerini de ağırladı. ‘Yerel Yönetimler’ ünitesi kapsamında Başkan Altepe ile bir araya gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi ve faaliyetleri hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını da Başkan Altepe’den öğrendi. Altepe, ziyaretlerin sonunda


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Öğrencilerle BuluştuÖnceki Haber

Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Öğrencilerle...

İki Haftada 200 Sinyalizasyon Kablosu KesildiSonraki Haber

İki Haftada 200 Sinyalizasyon Kablosu Ke...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar