darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Bulgaristan-Türkiye Sorunu Çözüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bulgaristan-Türkiye Sorunu Çözüldü
Abone ol
Bulgaristan İle Karayolu Taşımacılığında Yaşanan Sorun Sağduyuyla Çözüldü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Danail Papazov ile Bakanlık toplantı salonundaki görüşmesi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'un, "İnternet yasası ile ilgili bir iki sorun var, üzerinde çalışıyoruz'' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Elvan, "İnternet yasası ile ilgili takdir Cumhurbaşkanınındır" dedi.

TÜRKSAT 4A uydusunun sinyallerinde herhangi bir sorun olup olmadığı sorusu üzerine Elvan, uyduyla ilgili herhangi bir problemin olmadığını söyledi.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılış tarihiyle ilgili soru üzerine Elvan, çalışmaların devam ettiğini belirtti. Elvan, şöyle devam etti: "Özellikle tellerin kesilmesi gibi bir problemle karşılaştık. Bununla ilgili Kocaeli ve Sakarya valilikleri gerekli soruşturmaları sürdürüyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Bizim de hedefimiz biran evvel İstanbul'u Ankara'ya yüksek hızlı trenle bağlamak. Bu ay gibi bir açıklama yapmadık ama hızlı trenle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, şu ana kadar bir aksama söz konusu değil. Birkaç lokal alanda özellikle çekilen hatların birileri tarafından kesilmesi problemiyle karşı karşıya kaldık. Daha doğrusu kabloların gece geç saatlerde kaçak olarak kesilmesiyle ilgili. Sabotaj olabilir, araştırıyoruz. Bu çalışmalarımıza engel teşkil etmiyor. Herhangi bir problemimiz yok."

Bulgaristan ile karayolu taşımacılığına yönelik geçici sorun yaşandığını ifade eden Elvan,Bulgaristan ile ulaştırma ve haberleşme sektörlerinde ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için görüşme yapacaklarını söyledi. Son günlerde Bulgaristan ile karayolu taşımacılığında sorun yaşandığını anımsatan Elvan, şöyle konuştu: "Bu sorun sağduyu ile çözüldü. Firmalarımızın birbiriyle rekabet etmekten çok, birlikte nasıl daha fazla güçlenebilirler, nasıl daha fazla büyüyebilirler arayışı içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz Bulgaristan'ı çok önemsiyoruz. Özellikle ulaştırma alanında ilişkilerimizi çok daha güçlendirmek istiyoruz. Önemli alanlarımız var, karayolu taşımacılığı yanında denizyolu, demiryolu, haberleşme, iletişim konuları da çok önemli işbirliği yapacağımız alanlar."

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Papazov ise iki bakanlık arasındaki yapıcı ve sıcak ilişkilerle sorunların yapıcı bir şekilde çözümlendiğini ifade ederek, Türkiye'nin kendileri açısından önemli bir partner ülke olduğunu söyledi. Papazov, "Biz, birbirimizle rekabet edeceğimize partnerlik ilişkilerine girelim. Böylece daha güçlü olalım. Böylece iki ülkenin ulaştırma alanındaki firmaları da Avrupa çapında rekabet edecek güce gelecekler" dedi.

Bakanlar Elvan ve Papazov, birbirlerine hediye verdikten sonra, görüşme basına kapalı olarak devam etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
UPS, Her Alanda Büyümeye Devam EdiyorÖnceki Haber

UPS, Her Alanda Büyümeye Devam Ediyor

Metro, Havaray, Teleferik ve Otopark Projelerine OnaySonraki Haber

Metro, Havaray, Teleferik ve Otopark Pro...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar