İstanbul
DOLAR32.4977
EURO34.9623
ALTIN2429.8

Bu Otobüs'te Yangın Var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Otobüs'te Yangın Var!
Abone ol
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangına müdahale ve güvenlik eğitim faaliyetlerini eski bir otobüsten dönüştürülen ev maketinde gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla yaptığı bu otobüste elektrikli ev aletleri, elektrik panosu, çöp ve ocaktan kaynaklanabilecek yangınlara nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösteriliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Halkla İlişkiler Amiri Yasin Öz, yangın önleme ve yangına müdahale konusunda sürekli olarak eğitim ve tatbikat çalışması yaptıklarını ifade ederek, "Gerek şehir merkezinde gerekse de Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmasıyla birlikte ilçelerde yangın tatbikatları yapıyoruz ve eğitici faaliyetlerde bulunuyoruz. Başta okullar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerde bir yandan yangın önleyici tedbirleri anlatırken bir yandan da bir yangınla karşılaşıldığında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösteriyoruz. Bu amaçla da Büyükşehir Belediyemizin kendi atölyesinde ürettiği ve bir evin içerisinde yangına sebep olabilecek tüm unsurların yer aldığı bir otobüsü kullanıyoruz. Mutfaktaki ocaktan, çöp kutusundan, televizyondan ve elektrik panosundan çıkan yangınların gösterildiği bu otobüsle tüm şehri dolaşıyor ve hemşehrilerimize buralarda çıkacak bir yangına nasıl müdahale edeceklerini uygulamalı olarak anlatıyoruz" dedi.

İLÇELERDE EĞİTİME DEVAM

Öte yandan İtfaiye Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni dahil olan ilçelerde eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

İncesu, Yeşilhisar, Develi ve Tomarza Belediyeleri'nde görev yapan  personele yönelik olarak düzenlenen eğitim programında önce yangını önleme ve yangına müdahale konularında teorik bilgiler verildi ardından da uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatı yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hurda Araçları Bulunanlar Dikkat!Önceki Haber

Hurda Araçları Bulunanlar Dikkat!

Avia Kamyonları Şehir İçi Taşımacılığın İdolü Haline GeldiSonraki Haber

Avia Kamyonları Şehir İçi Taşımacılığın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar