darussafaka
İstanbul
DOLAR32.337
EURO35.1352
ALTIN2307.3

Brisa 25’inci Yaşını 300 Milyon Dolarlık Yeni Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Brisa 25’inci Yaşını 300 Milyon Dolarlık Yeni Yatırım
Abone ol
Türkiye’nin lastik pazar lideri, Avrupa’nın yedinci en büyük üreticisi Brisa, 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, T.C. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türk ve Japon kültürlerinin aynı potada eritildiği 25 yılı başarıyla geride bırakmanın gururunu yaşayan Brisa, yeni yatırımlarla büyüyeceğinin sinyallerini verdi.

T.C. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Bridgestone Corporation Yönetim Kurulu Üyesi ve Temsilcisi Kazuhisa Nishigai, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun ve Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Sabancı Holding ile dünyanın en büyük lastik üreticisi Japon Bridgestone Corporation’ın ortak kuruluşu olan Brisa’nın 25. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 19 Kasım Salı günü Sabancı Center’da gerçekleştirilen toplantıda, 25 yıldır büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten stratejik iş ortakları, işbirliklerinin geçmişi ve çeyrek asırlık bir zaman diliminde elde ettikleri başarı hikayelerinin yanında Brisa’nın gelecek vizyonunu da paylaştı.

Güler Sabancı: “Ortak emeklerimizle ‘Türkiye’nin lider lastik üreticisi’ni yarattık!”

Brisa’nın 25 yıldan bu yana yatırım yaparak, üretime yönelerek istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Topluluğu olarak bu ülkeye, bu ülke insanına olan büyük inancımızla konularının en iyileri olan uluslararası firmaları Türkiye’ye getirmeyi misyon edindik. Elbette, bu çok kolay olmadı. Ancak o günlerde harcadığımız çaba, verdiğimiz emekler, bugünkü başarının temelini oluşturdu.

Türkiye’nin stratejik konumuna, geleceğine ve elbette ki Sabancı Grubu’na güvenen bir iş ortağı çıktı, Bridgestone Corporation’la ortaklık gerçekleştirdik. Bu ortaklığı başarılı kılan, Bridgestone Corporation’ın dünyadaki liderliği ve teknoloji dünyasına hâkimiyetinin yanında kendileriyle ortak bir vizyona sahip oluşumuzdu.  Tıpkı Sabancı Holding gibi, değerli iş ortağımızın da topluma yüksek değer sağlama ve toplam kalite anlayışı yaklaşımlarını görmek ne kadar isabetli bir karar verdiğimizin altını bir kez daha çizmiş oldu” diye konuştu.

 

Bridgestone Corporation ile gerçekleştirilen bu önemli işbirliğiyle 25 yılın sonunda Türkiye’de ulaşılması gerçekten de özveri isteyen bir noktaya vardıklarını ifade eden Sabancı, “Ortak emeklerimizle bugün ‘Türkiye’nin lider lastik üreticisi’ unvanını kazanan Brisa’nın Türk sanayinin önde gelen kuruluşlarından biri haline geldiğini görmek, bizi son derece mutlu ediyor” dedi.

Kazuhisa Nishigai: “Bizi, aynı ideale olan inancımız buluşturdu”

Türkiye’nin önde gelen topluluklarından biri olan Sabancı Holding ile işbirliğinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Bridgestone Corporation Yönetim Kurulu Üyesi ve Temsilcisi Kazuhisa Nishigai de “Bizim için, en önemli köşe taşlarından bir tanesi, 25 yıl önce Türkiye ve Japonya arasındaki ilk iş girişim olan Brisa’nın kuruluşuydu. Burada Bridgestone için önemli olan sadece Sabancı Grubu’nun gücü değil, birlikte aynı ideal ve misyonu paylaşmamızdı. Şirketimiz için, dikkate değer ekonomik büyümesi ve Avrupa ülkeleriyle yakın ilişkileri nedeniyle Türkiye ve Brisa, dünya çapındaki iş stratejimiz dahilinde büyük önem taşıyor. Sabancı Holding ile ortaklığımızı daha da güçlü hale getirecek olan, Aksaray şehrinde kurulacak yeni fabrikanın da, büyüme ve ilerlememize liderlik edeceğine inanıyoruz” dedi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin Türkiye’ye bu yıl içinde Mayıs ve Ekim aylarında gerçekleştirdiği ziyaretlerin, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleştiğini gösterdiğini belirten Nishigai, “Biz de bu iki ülkenin gelişimi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” diye konuştu. Kazuhisa Nishigai ayrıca, Türkiye’nin güçlü ekonomik performansını sürdürmeye devam ettiğini ve ekonomik büyüme ile birlikte, Türkiye’deki lastik talebinin de gelecekte artmasını beklediğini ifade etti.

Hakan Bayman: “2018’de Aksaray’da yeni fabrikamız faaliyete geçecek”

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman da toplantıda yaptığı konuşmada, yeni üretim tesisi kuracaklarının müjdesini verdi. Brisa’nın sürekli büyüyerek geleceğe iz bırakmayı hedeflediğini vurgulayan Bayman, “Bugün Türkiye’deki liderliğimizin yanı sıra Avrupa’da da en büyük yedinci üretici unvanını elimizde bulunduruyoruz. Geçmişteki başarılarımızdan güç alarak geleceğe emin ve kararlı adımlarla yürüyoruz. 2018’de Aksaray’da hayata geçmesini planladığımız yeni üretim tesisimiz de Brisa’nın gelecekteki iddiasını gösteriyor. Giderek artan lastik talebini karşılamak amacıyla, yıllık 10 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan İzmit’teki üretim tesislerimize ek olarak, yaklaşık 300 milyon ABD Doları yatırımla 2. fabrikamızı Aksaray İli Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağız. Binek ve hafif ticari araç lastiği üretilecek olan Aksaray fabrikamızın yıllık üretim kapasitesi 4,2 milyon adet olacak” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otobüslere “Engelli Bilgilendirme Sistemi”Önceki Haber

Otobüslere “Engelli Bilgilendirme Sistem...

Lider Demirbaş "Ford" Bayiliğini AldıSonraki Haber

Lider Demirbaş "Ford" Bayiliğini Aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar