darussafaka
İstanbul
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Bridgestone Emniyetli Sürüş İçin Yanınızda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bridgestone Emniyetli Sürüş İçin Yanınızda
Abone ol
Brisa bu bayram da Bridgestone markasıyla İDO iskeleleri ve tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği Susurluk-Söke yolu üzerinde lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yapacak.

İDO iskelelerinde ve tatilcilerin sıklıkla kullandığı bir güzargah olan Susurluk - Söke yolunda konumlanacak ekipler, lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yaparak; uzun yolda emniyetli sürüş için bilgilendirme yapacak. Diş derinliği, güvenli sınırın altında olan araç sürücülerine, lastiklerini en kısa zamanda yenilemeleri gerektiği hatırlatılırken, hava basıncı düşük olan lastiklere de uygun seviyede hava basılarak daha emniyetli bir yolculuk için destek verilecek.

Emniyetli sürüş için yola çıkmadan önce yapılması gereken kontrollere dikkat!

Sürücülerin ve ailelerinin tatil yolculuğunu emniyetli bir şekilde tamamlamaları için yola çıkmadan önce dikkat edilmesi gereken birçok konu olduğuna belirten Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, bunları şöyle sıraladı: “Aşınmış lastikler aracın performansını düşürür, ıslak yoldaki fren mesafesinin artmasına sebep olur ve kayma riski oluşturur. Zor anlarda yapılan kritik manevralarda hayati önem taşıyan iyi yol tutuşunu sağlayamazlar ve sürüş güvenliğini tehlikeye düşürürler. Bu nedenle, lastiklerin diş derinliğinin yasal sınır olan 1,6 mm’den az olmadığından emin olunmalıdır. Lastiklerin basınçlarındaki yanlışlıklar da lastiğin su tahliyesi ve fren performansını düşürerek sürüş emniyetini riske atıyor. Ayrıca, lastik basıncının kontrol altında tutulabilmesi, çevremiz açısından da önem taşıyor. Basıncın düşük olması, sürtünmeyi artırdığı için yakıtın da daha fazla harcanmasına neden olduğu gibi lastik ömrünü de olumsuz etkiliyor. Tüm bu nedenlerle zun yol seyahatleri öncesinde, lastiklere, araç üreticilerinin belirlediği basınçlar uygulanmalıdır. Sürücüler, gerekli bilgilere araçların kapı içlerinden veya yakıt deposu kapağından ulaşabilirler. Bu bilgiye göre, mutlaka stepne lastiğin havası da kontrol edilmelidir

“Mevsime uygun lastik kullanılması, aşırı hız yapılmaması, mutlaka emniyet kemeri takılması ve seyahat öncesinde aracın genel kontrollerinin yaptırılması, üzücü can ve mal kayıplarının yaşanmaması adına alınması gereken tedbirlerin başında gelmektedir” diyen Atış, tüm Türkiye’ye mutlu ve kazasız bir Bayram diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gökdenizler Group Lojistikte Volvo Kamyon’dan VazgeçmiyorÖnceki Haber

Gökdenizler Group Lojistikte Volvo Kamyo...

Türkiye'nin Bayram TrafiğiSonraki Haber

Türkiye'nin Bayram Trafiği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar