İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bredamenarinibus Otobüsler İtalya Yollarında!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bredamenarinibus Otobüsler İtalya Yollarında!
Abone ol
Karsan’ın Bologna kentine teslim ettiği 18m CNG’li otobüsler ile birlikte İtalya’da çalışan Karsan üretimi otobüs sayısı 90’a ulaştı.

2010 yılında İtalyan otobüs markası BredaMenarinibus ile seri üretim ve dağıtım faaliyetlerini içeren stratejik ortaklık niteliğindeki nihai anlaşmayı imzalayan Karsan, anlaşma sonrasında Bursa Akçalar fabrikasında ürettiği otobüsleri birçok kentin hizmetine sunmaya devam ediyor. Son olarak, İtalya’nın Bologna kentine 11 adet, Modena kentine de dört adet 18m körüklü doğal gazlı otobüs teslimatı yapan Karsan’ın ürünleri Bologna Belediyesi'ne bağlı TPER (Trasporto Passeggeri Emilia Romagna) ve Modena Belediyesi’ne bağlı SETA firmalarında çalışmaya başladı. Toplam 1.350 adet araca sahip olan ve günde 340.000 yolcu taşıyan TPER firmasına teslim edilen 11 adet otobüs ve SETA firmalarına yapılan 4 adet teslimatla 2012’den bu yana Roma’da hizmet veren 75 adet otobüsle birlikte İtalya halkına hizmet veren Karsan üretimi BredaMenarinibus otobüs sayısı 90 adete ulaştı.

Karsan’ın Bursa Akçalar fabrikasında ürettiği BredaMenarinibus marka otobüsleri alçak taban özelliği, tekerlekli sandalye giriş sistemi ve özel güvenlikli alanı sayesinde engelsiz erişim sunuyor. Tam alçak taban özelliğinin yanısıra yana yatma özelliği ve karoser indirme kaldırma mekanizması sayesinde giriş seviyesi 250 mm’ye kadar düşürülebiliyor. Aynı zamanda sınıfının en geniş iç koridor alanına da sahip olan BredaMenarinibus marka otobüsler yolcular için ferah ve konforlu bir ulaşım sağlamasıyla ideal bir toplu taşıma aracının gerekliliklerini yerine getiriyor.

Karsan, Ağustos 2013’de Konya Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı 40 Adet Doğal Gaz Yakıtlı Körüklü Tip Otobüs ihalesini kazanmış, 12,7 Milyon Euro değerindeki anlaşma kapsamında otobüsleri geçtiğimiz günlerde teslim etmişti. Karsan, teslimatını tamamladığı bu otobüslerin iki yıllık periyodik bakımından da sorumlu olmuştu.

Karsan daha önce de İETT ile 240 adet solo tip (12m) doğal gazlı ve 300 adet körüklü (18m) dizel olmak üzere toplam 540 otobüs alımı için 141.75 milyon euroluk anlaşma imzalamış ve bu otobüsleri gerçekleştirdiği zamanlı teslimatlar ile İstanbulluların hizmetine sunmuştu. Karsan, kurulumunu gerçekleştirdiği doğalgaz dolum tesislerinin aynı zamanda beş yıl boyunca işletiminden, tüm araçların bakım onarımlarından ve temizliğinden de sorumlu olmuştu. Karsan ve İETT işbirliği ile kurulan İETT’nin Kağıthane Garajı’ndaki CNG Dolum Tesisi, Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük doğalgaz dolum tesisi olma özelliğini taşıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir`in Yeni KuğularıÖnceki Haber

İzmir`in Yeni Kuğuları

FSM Demirbaş Kocaeli Ford Trucks Plaza’nın Temelini AttıSonraki Haber

FSM Demirbaş Kocaeli Ford Trucks Plaza’n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar