darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

Boyner'in Elektriklisiyle Otobüste Kiralık Devri Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Boyner'in Elektriklisiyle Otobüste Kiralık Devri Geliyor
Abone ol
Türkiye'de Elektrikli Otobüs Üretmeye Hazırlanan Bd Otomotiv'in Genel Müdürü Osman...

Türkiye'de Elektrikli Otobüs Üretmeye Hazırlanan Bd Otomotiv'in Genel Müdürü Osman Boyner İşletme Giderleri Piyasadaki Mazotlu Araçlardan Daha Düşük Olacak Ürünü Kiralama Yöntemiyle Piyasaya Sürmeyi Düşünüyor

Comvex Ticari Araçlar Fuarı'nda BD Otomotiv tarafından sergilenen Çinli BYD firmasının ürettiği e BUS 12 isimli aracı büyük ilgi gördü. Test sürüşleri 2012'de tamamlanacak otobüsü Türkiye'de üreterek Avrupa pazarına da girmek istediklerini söyleyen BD Otomotiv Genel Müdürü Osman Boyner "300 km gibi yüksek bir menzile sahip olan aracımızı kiralamayı düşünüyoruz. Uygulamayı düşündüğümüz sistemde piyasadaki mazotlu otobüslerden daha uygun koşullar sunacağız. Her türlü teknik arıza garantisinin yanı sıra bakım, sigorta, elektrik masraflarını da biz karşılayarak işletme giderlerini düşüreceğiz. Aylık yada yıllık olarak yapacağımız anlaşmanın başlangıcında müşteri belirli bir miktar ödeme yaptıktan sonra bu günkü koşullarda yakıta ödediği parayı bize ödeyecek" diyor.

İŞLETME MALİYETİ DÜŞECEK

Araçta kullanılan pilin maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle bu yöntemi seçtiklerini vurgulayan Osman Boyner "Müşteri günlük yada aylık kaç kilometre yapıyorsa onun üzerinden anlaşma yapacağız. Anlaşma sonunda maliyetlerin asla bu günkü koşulların üzerinde olmayacak. Filo olarak kiralama yapan firmalara daha uygun koşullar sunuyoruz. Şuan fiyat söyleyemiyorum ancak kiralama başlangıcında yapılacak ödemede de banka kredisi kullanma imkanları sunuyoruz" diyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR TEŞVİK EDİLMELİ

Hükümet ve belediyelerden elektrikli otobüslerin teşvik edilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Osman Boyner "Son Otobüs A.Ş. ihale şartnamesine elektrikli araç maddesi eklendi. Çevre, karbon salınımı, yakıt tasarrufu gibi nedenlerle teşviğin artmasını bekliyoruz. Açıklanacak teşvik kapsamında fiyat konusu da netlik kazanacak" diyor.

BYD DÜNYANIN EN BÜYÜK PİL ÜRETİCİSİ

BD Otomotiv'in 4-5 yıllık bir araştırma geliştirme safhasının ardından 3 yıl önce hayata geçtiğini aktaran Osman Boyner "Elektrikli araç üretimimizi İtalya'da sürdürüyoruz. Yakında Türkiye'de de ikinci üretim hattımızı açıyoruz. Bunun yanında şirketimiz dünya çapında büyük birkaç firmanın distribütörlüğünü aldı. Bunlardan biri de Çin'in en büyük araba üreticilerinden biri olan BYD. BYD'nin özelliği 15 yıllık bir firma olmasına rağmen dünya pil üretiminin üçte birine sahip olması. Firma geleceğin elektrikli araçlarda olduğunu öngördü ve pil konusunda üstün teknolojisini 2003 yılında bu alanda kullanmaya karar verdi. 20 bin Dolar ile kurulan şirketin şimdiki değeri 40-50 milyar Dolar. Bu da ayrı bir başarı öyküsü" diyor.

TEKNOLOJİ İLERLEDİ, ULAŞIM ELEKTRİKLİ OLMALI

Ulaşımın günümüz koşullarında artık elektrikle yapılması gerektiğini vurgulayan Osman Boyner "Pil teknolojisi ilerledi ve hızla ilerlemeye devam ediyor. Günümüz koşullarında benzin ve mazot gibi ürünlerin kullanılmasının gereği yok. Başta pil teknolojisi yetersiz olduğu için ulaşımda kullanılabilir değildi ancak hızla gelişen teknoloji sonrasında insan ve yük taşımacılığı mantıklı hale geldi. Örneğin BD Otomotiv olarak araçlarını verdiğimiz müşterilerimizden biri olan TNT gibi büyük firmalar da filolarında elektrikli araçları kullanmaya başladı. " diyor.

OTOBÜSLER İÇİN MENZİL YETERLİ

Elektrikli araçlarda en büyük soru işaretinin menzil olduğunu belirten Osman Boyner "Yolda kalır mıyım, ne kadar gidebilirim gibi sorular hep düşünülüyor. Piyasaya süreceğimiz otobüsümüzün menzili 300 kilometre. Otobüs hattı belli olduğu için ulaştığımız menzil yeterli olacaktır. Otobüs duraklarına ve bazı ara noktalara hızlı şarj ünitemizi koyduğumuzda büyük rahatlık olacaktır. Hızlı şarj ünitemiz ile yarım saatte pilin yüzde 80'i doldurulabiliyor" diyor.

PİL DEFERMASYONU 10-12 YIL SONRA BAŞLAR

Pillerin zamanla deforme olarak menzil düşüşüne neden olup olmayacağını sorumuzu cevaplayan Osman Boyner "Özellikle belediye ve bireysel müşterilerin kafasında hep bu soru oluyor. Cep telefonlarında, bilgisayarlarda olduğu gibi zaman içerisinde pilin kimyasında bir düşüş yaşanıyor. Soğuk ve sıcak havaların da pili etkiliyor. Ancak bu defermasyon araçlarımızda 10-12 yıl sonrasında yaşanabilir. Bu düşüş sonrasında da aracın menzili 300'den 250'ye düşer. Laboratuarlarımızda yaptığımız çalışmalarda çıkan sonuç bu. Aracın pilinde yaşanacak sorunları aşmayı biz garanti ediyoruz" diyor.

BOYNER GARANTİSİ

Çin'den bir süre önce getirilen çift katlı otobüslerin birkaç ay sonra kullanımının yasaklandığını hatırlattığımız Osman Boyner "Otobüsü kimin ürettiği ve Türkiye'ye kimin getirdiği önemli. Ürününü piyasaya sunduğumuz BYD de güvenilir ve dünya çapında bir firma. Etiketi Çinli ancak global bir firma. En büyük ortağı Amerika'nın en zengin adamlarından biri olan Warren Buffett. Biz ise köklü bir aileyiz. Boyner olarak bunun altına imzamızı atıyoruz. Sattığımız ürünün arkasında durur ve yedek parçadan servisine kadar bütün ihtiyaçlarını garanti ederiz" diyor.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Demirbaş İlk Gün 50 Araç SattıÖnceki Haber

Demirbaş İlk Gün 50 Araç Sattı

Kızıltepe Yol İstiyorSonraki Haber

Kızıltepe Yol İstiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar