darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

Bosch’tan 850 Milyon TL Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bosch’tan 850 Milyon TL Yatırım
Abone ol
Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, Bursa’da yer alan üretim tesislerinde en gelişmiş dizel teknolojisine sahip enjektörlerini üretmek üzere yeni tesisinin açılışını 20 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirdi. Bosch, 2013-2015 yılları arasında yeni tesise 850 milyon TL (300 milyon avro) yatırım yapacak ve bu yılın sonuna kadar yaklaşık 500 kişiye yeni iş imkânı sağlayacak.

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşen yeni tesisin açılış töreninde konuşan Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young  “Bu yatırım,Bosch’un kaliteye ve birlikte çalışmaya verdiği önemi defalarca kanıtlamış olan Bursa’daki tesislerine güveninin altını çiziyor” dedi.

 

Bursa’da Euro 6 emisyon standardı ile üstün teknoloji

Bosch Grubu, Bursa Dizel  Sistemleri Fabrikası’nda, common-rail dizel enjektörlerde 2 bin bar püskürtme basıncına sahip ve Euro 6 normlarına uygun olan CRI2-20 enjektörlerin seri üretimine 2013 yılında başladı.Bursa’da üretilen CRI2-20 enjektörleri, 2014 yılının başında Avrupa’da kabul edilen Euro 6 emisyon standartlarını karşılıyor. Bu standartlar 2016’dan itibaren Türkiye’de de uygulanacak. Bosch San. ve Tic.  A.Ş. Teknik Genel Müdürü Marc Weller konuşmasında, “Bu yatırım sayesinde üretimi, Avrupa’nın önde gelen otomotiv üreticilerine kadar genişletebildiğimiz için gurur duyuyoruz. Bugün Avrupa’da her dört dizel araçtan birinde kullanılan enjektör Bursa’da üretiliyor” dedi.

Son 10 yılda ciro ve çalışan sayısı ikiye katlandı

Bosch’un Bursa cirosu geçtiğimiz 10 yılda iki katından fazla arttı. Aynı dönemde çalışan sayısı da nerdeyse iki katına çıkarak 3.000’den 5.500’e yükseldi. Bosch  San. ve Tic.  A.Ş.Ticari Genel Müdürü Dieter Wohlfarth da yaptığı konuşmada, “Bursa fabrikası 1973’te kurulduğundan bu yana birkaç kere genişletildi. Bu gelişme, fabrikamızın Bosch’un global üretim ağındaki önemini gösteriyor.” dedi. Yeni üretim tesisi 6.000 metrekare alana sahip bulunuyor. Bosch’un Bursa’daki tesislerinde aynı zamanda otomotiv sektörü için benzinli sistemler, tahrik ve kontrol sistemleri için üretim, Fren Sistemleri üretimi ve Dizel Sistemleri AR-GE Merkezi bulunuyor. Bosch, Bursa’da toplam 315.000 metrekarede, 7 ayrı binada üretim yapıyor. Wohlfarth ayrıca “Bursa, üretim kalitesiyle oldukça ünlü bir tesis.  Bunun bir göstergesi olarak Avrupa Kalite Yönetimi Federasyonu (EFQM) tarafından verilen “Avrupa Kalite Büyük Ödülü”nü iki kez kazandık”diye konuştu.

Daha az emisyon ve düşük tüketim

Bosch Sanayi ve Tic AŞ Teknik Genel Müdürü Marc Weller; “CRI2-20 enjektörü, 2 bin barlık yüksek püskürtme basıncıyla yakıtın atomizasyonunun iyileştirilmesini sağlayarak yanma verimliliğini artırıyor, emisyon ve yakıt tüketimini azaltıyor. Böylece dizel motorlar benzinli motorlara göre yüzde 25 daha az yakıt tüketirken yüzde 15 oranında daha az co2 salınımı gerçekleştiriyor. Yine dizel motor, aynı beygir gücündeki benzinli motora göre yüzde  40 daha fazla tork üretiyor. Bosch olarak bugüne kadar neredeyse 100 milyon adet solenoid CR enjektörü önde gelen otomobil markaları için ürettik.  Binek otomobiller ve hafif ticari araçlarda da 3 ila 8 silindir motorlara özel olarak geliştirilen CRI2-20 enjektörlerinin kullanılmasını öneriyoruz.” dedi. Ayrıca Bosch’un çeşitli uyarlamalar ve dayanıklılık paketleri ile otoyol dışı araçlar ve inşaat ekipmanları için de uygun bir off-road versiyonu ürettiğini belirtti.

 

Türkiye’de Bosch: Önemli üretim, ihracat ve AR-GE merkezi

Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young: “Bosch Grubu’nun dünya çapındaki operasyonlarına baktığımızda Türkiye önemli bir üretim ve ihracat bölgesidir. 2013 yılındaki ihracat rakamımız 1 milyar avroyu geçmiş durumda ve Türkiye’deki olumlu gelişmemizi sürdüreceğimizden eminiz. Türkiye’nin yıllık ihracatının yüzde 1’i Bosch tarafından sağlanıyor ve ülkemiz giderek daha cazip bir Ar-Ge merkezi haline geliyor.” diye konuştu.

Türkiye’deki 3 AR-GE merkeziyle dünya çapındaki gelişmelere öncülük eden, Amerika’dan Japonya’ya kadar 13 ülkeye AR-GE ihraç eden Bosch Türkiye, son üç yılda AR-GE’ye 70 milyon avro harcadı. Bosch Türkiye, 3 AR-GE merkezinde 330’dan fazla çalışanıyla sadece 2013 yılında 75 adet patent başvurusunda bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otokar Atlas Tanıtım Turu Kapsamında Türkiye’yi GeziyorÖnceki Haber

Otokar Atlas Tanıtım Turu Kapsamında Tür...

Bridgestone, Yeni Servis Merkezi İle Tüm Araçların Hizmetinde…Sonraki Haber

Bridgestone, Yeni Servis Merkezi İle Tüm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar