darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3381
EURO35.1812
ALTIN2241.4

“Bosch Sol Şeritte Hızla İlerliyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bosch Sol Şeritte Hızla İlerliyor”
Abone ol
Bosch Ticari Araç bölümü, satışlarında yüzde 10’un üzerinde büyüme kaydetti. Bosch’un otomotiv iş kolunun ise bu yıl yüzde 8 civarında büyümesi bekleniyor.

Bosch bu yıl, otomotiv teknolojisi satışlarının dörtte birini kamyon, minibüs ve otobüs ekipmanlarından sağlayacak. Hannover’de düzenlenen 2014 IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda, Bosch Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Otomotiv Teknolojisi iş kolu sözcüsü Wolf-Henning Scheider, “Bosch’un ticari araçlardaki büyümesi sol şeritte hızla ilerliyor,” dedi. Dizel teknolojisi Bosch’un büyümesinin ana itici gücü olmaya devam ediyor. Bu açıdan Bosch, ileri dizel teknolojisi ile gerek kamyon ve otobüslere, gerekse traktör ve inşaat makineleri gibi arazi araçlarına yönelik emisyon standartlarının gitgide yükselmesinden de fayda sağlıyor.

Emisyon standartları, dizel sistemlerinin küresel satışlarını arttırıyor

Çin’de uygulanan China4 standardı, bu tür standartlara verilebilecek mevcut örneklerden biri. Bu yeni misyon standardı ile birlikte, elektronik olarak kontrol edilen yüksek basınçlı enjeksiyon sistemleri ve egzoz gazı arıtma sistemleri yeni ticari araçlarda zorunlu olacak. Bosch bu yıl, Çin ticari araçlar pazarında yaklaşık 1,4 milyon adet ile 2013’te gerçekleştirdiği satışın iki katından daha fazla miktarda common rail sistemi satacak. Bunun sonucunda, bu yıl Çin’in Qingdao bölgesinde ülkedeki ikinci ticari araç teknolojisi üretim tesisinin açılışı gerçekleştirilecek.

Ancak, emisyon standartlarının satış rakamlarını artırdıği tek ülke Çin değil: dünya çapında, kamyon ve otobüsler için neredeyse bir milyon Denoxtronic egzoz gazı arıtma sisteminin teslimatı bu yıl yapılacak. Ticari araç common rail sistemlerinde, bu rakam geçen yıla göre yüzde 40 artarak 3,5 milyona ulaşacak.

“İnternet erişimli kamyonlar: işletme verimliliği en büyük önceliğimiz”

Özellikle Avrupa ve ABD’de, Bosch dizel teknolojisinin yanı sıra ticari araçların bağlanabilirliğine de odaklanıyor. “2016 yılına kadar Avrupa ve ABD’deki tüm yeni ticari araçların  internet erişimli olmasını bekliyoruz,” diyor Wolf-Henning Scheider. Bosch halihazırda kamyon ve otobüs eğlence ve bilgi sistemlerinde Avrupa’da pazar lideri. Bosch aynı zamanda bu bağlanabilirliği ticari araçların yakıt ekonomisini geliştirmek için de kullanıyor. Buna verilebilecek örneklerden biri de, etkin sürüş için navigasyon verilerini baz alan bir sistem olan Eco.Logic Motion. Bunu başarmak için, Bosch güç aktarma organları ve şanzımanı navigasyon sistemine bağlıyor. Bu tek başına ortalama yüzde 5’lik bir  yakıt tasarrufu sağlıyor; hatta Bosch müşterilerinin yaptığı ölçümlere göre, tasarruf yüzde 9’a kadar ulaşabiliyor. Gelecekte, Bosch motor yönetim ve şanzıman kontrol sistemlerini de web tabanlı gerçek zamanlı verilere bağlayacak. Bu, ticari aracın güç aktarma organlarının sadece yol ağının topografi ve geometrisine değil, hız sınırları ve yol çalışmalarına da uyum sağlamasına imkan verecek.

Bosch Otomotiv üreticilerine daha yakın

Bosch; Çin, Avrupa ve Birleşik Devletler’deki otomotiv üreticilerine ürün tedarik edebilmek için yerel ortaklıklar ve yerel üretimden yararlanıyor. Bosch’un Almanya dışında, ABD, Brezilya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Japonya ve Hindistan’da ticari araç dizel sistemleri üretimi bulunuyor. Otomotiv sektöründeki küresel yetkinliğin yayılması, çalışan sayısına da yansıyor: 2015 yılının başı itibarıyla, Bosch Automotive Technology 193.000 kişi ile çalışan sayısını 2014’ün başına göre 13.000 kişi artırmış olacak. Bu artış, ağırlıklı olarak Asya’da gerçekleşecek. Ayrıca, Otomotiv Teknolojisi iş kolunun araştırma ve geliştirme işgücü de neredeyse 35.000’den 37.000 çalışanın üzerine çıkacak. Bunların 19.000’i Avrupa’da, 2.000’i Amerika kıtası ve 16.000’i Asya Pasifik bölgesinde bulunacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üç Asırlık İstanbul İtfaiyesi’nin Tatbikatı Nefes KestiÖnceki Haber

Üç Asırlık İstanbul İtfaiyesi’nin Tatbik...

Burulaş Patentli ‘Persomatik’ Dünya VitrinindeSonraki Haber

Burulaş Patentli ‘Persomatik’ Dünya Vitr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar