darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Bonatti'nin Tercihi “Astra Ve Allison Transmission”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bonatti'nin Tercihi “Astra Ve Allison Transmission”
Abone ol
Astra ve Allison, Kuzey Avrupa Doğal Gaz Boru Hattı (NEL) inşaat projesinde önemli bir görev üstleniyor.

Astra ve Allison Transmission, bir kez daha önemli bir stratejik altyapı projesi olan Avrupa’nın ana gaz hatlarından Kuzey Avrupa Doğal Gaz Boru Hattı’nın (NEL) inşaatında birlikte görev aldı.

Avrupa'nın tüm enerji tedariki için son derece önemli olan bu proje, yaklaşık 1 milyar Euro’luk bir yatırım ile gerçekleştirildi. NEL, Gazprom firması tarafından Rusya’dan Avrupa’ya ihraç edilen doğal gazı, Baltık Denizi'nin altından geçen diğer bir boru hattı olan Nord Stream vasıtasıyla Ukrayna'dan geçmeden taşıyan iki boru hattından biri olarak inşa edildi. Bu proje ile Sibirya'dan gelen gaz, Kuzeydoğu Almanya'ya gidiyor ve oradan ara bağlantılar vasıtasıyla Belçika, Hollanda, Fransa ve İngiltere'ye ulaşıyor.

NEL, Nord Stream'den Kuzey Almanya sahilinde Greifswald yakınındaki Lubmin'den Aşağı Saksonya'daki Rehden'e kadar 440 km kat ederek, şu ana kadar ağırlıklı olarak Kuzey Denizi'ndeki doğal gaz rezervlerinden doğal gaz tedarik eden Schwerin ve Hamburg şehirlerine bağlanıyor. Bu boru hattının, Almanya'nın yıllık enerji ihtiyacının beşte birine eşdeğer olan 20 milyar metreküpün üstünde doğal gaz taşıması hedefleniyor.

İtalyan Bonatti Spa şirketi ise bu projede, yaklaşık 100 milyon Euro değerindeki dört ana kısmı inşa etmek için görev alıyor. Uluslararası Boru Hattı Müteahhitleri Birliği'nin (I.P.L.O.C.A) üyesi olarak Petrol ve Doğal Gaz endüstrisinin önde gelen Avrupalı şirketleri arasında yer alan Bonatti, zorlu çevre, lojistik ve lokasyon koşullarında yerleştirilen binlerce kilometrelik güçlü boru hattı (yaklaşık 142 cm) deneyimine sahip bulunuyor.

Bonatti şirketinin NEL için etkileyici bir aday olmasında, Opal boru hattının yapım projesini en yüksek kalitede ve en ideal zamanda başarılı bir şekilde tamamlaması büyük rol oynadı.

Bonatti Filo Müdürü Giuliano Gelmi, Asrta ve Allison ikilisinin NEL projesinde zorlu görevleri üstlendiğini belirterek; “Uzmanlık gerektiren bu denli büyük projelerde güvenilir ve kalifiye araçlar hayati önem taşıyor. Allison donanımlı Astra HD8 boru kamyonların seçimiyle hiçbir şeyi şansa bırakmadık,” diyor.

HD8 şasisinin seçimi, 30 yıldır birlikte çalışan Astra ile Bonatti tarafından yapılırken bu kamyonlar, güvenilirlikleri, esneklikleri ve transformasyon kolaylığı nedeniyle tercih edildi. Kabin ve kaporta, kamyonun 17-m uzunluğunda, DN 1400 (142 cm) çapında ve yaklaşık 14 ton ağırlığında dev boruları taşıyabileceği özelliklerde yapılandırıldı. Bu özel yapım araçlar, daha yüksek hareketlilik ve ön bölümde daha düşük ölçü avantajı sağladı.

Astra HD8, 10 saatlik günlük vardiyalarında bir kerede iki adet 142 cm çapında boruların taşımasını gerçekleştirdi. Boru nakliyesi, genellikle boruların yükleme veya boşaltma noktasına kısa bir mesafe taşınması iken HD8 ise ağırlıklı olarak arazide, sık yağan yağmurların neden olduğu çamurlu yollarda taşıma yaptı.

Tüm zorlu koşullar nedeniyle Bonatti, Astra HD8 boru kamyonları için Allison 4700 Serisi retarderli tam otomatik şanzımanları tercih etti. Allison’ın Continuous Power Technology™/Sürekli Güç teknolojisi sayesinde eşsiz kalkış ve yumuşak vites değiştirme sağlayan bu şanzıman, özellikle en zorlu koşullarda görev yapmak için tasarlandı. Her şanzıman, en zor arazi koşulları ve boruların çok ağır olması dikkate alınarak, entegre hidrolik retarderle donatılmış olarak teslim edildi. Bu şanzımanların seçilmesinde, zorlu görevlerin üstesinden gelebilecek uygun sürücülerin bulunması ve kullanım kolaylığı sağlaması da göz önüne alındı.

Gelmi açıklamasında; "Allison tam otomatik şanzıman bizim için çok önemli. Araçların yamaçta durup yükün öne ve arkaya kaymasına izin veremeyiz. Böyle büyük bir ağırlık, manuel vitesli araçların yürüyen aksamlarını ciddi şekilde tehlikeye sokarak, olası arızalara ve aracın hizmet dışında kalmasına neden olabilir,” dedi.

Yeni projeler için araç seçiminde nelerin dikkate alındığı sorulduğunda, Bonatti Filo Müdürü Gelmi, Astra kamyonların ve Allison şanzımanların ön plana çıktığı “sağlamlık ve güvenilirlik,” konularının altını çizdi. Bonatti, ayrıca yakıt tüketiminin de rakiplerinkiyle karşılaştırdığında daha düşük olduğunu belirtti.

Gelmi ayrıca, "Bonatti olarak çalıştığımız çamurlu ve zor arazi koşullarına uygun kamyonlara ihtiyacımız vardı. Sağlam ve güvenilir olan Astra HD8, büyük boruların taşınması için mükemmel bir arazi kamyonu. Allison otomatik şanzımanla donatılan bu kamyon üstün manevra kabiliyeti, sürüş kolaylığı ve yüksek ağırlıklar altında dik yokuşlarda daha fazla güvenlik sağlıyor. Güvenliğe ek olarak, sürücülerimiz maksimum konfor sağlamak için de Allison'ı seçtik,” dedi.

Bonatti'nin projeyi uygulamaya koymak için zaman kısıtlamasını dikkate alarak hesapladığı diğer bir faktör ise çalışma saati ve hizmet dışı kalması esas alınarak aracın verimliliği oldu. Araçların, her açıdan maliyetli gecikmelere neden olan arıza yapmalarından kaçınıldı ve bakım maliyetlerinin düşük olmasına özen gösterildi.

Bonatti Filo Müdürü; "Gerçekten kaçınmamız gereken özenli unsurlardan birisi, tüm programımızı riske soktuğu için aracın hizmet dışı olduğu zamandı. Projenin diğer aşamalarını da geciktirerek, domino etkisi oluşturuyor," diye devam etti. NEL doğal gaz boru hattının başarılı bir şekilde ve zamanında tamamlanması ile Bonatti’nin Astra-Allison kombinasyonu ne kadar başarılı olduğunu tekrar kanıtladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yakıtta Tasarruf İçin En İyi Alternatif “Elektrikli Araç”Önceki Haber

Yakıtta Tasarruf İçin En İyi Alternatif...

OTOMOL’dan Türkiye’nin En Gelişmiş Ekspertiz Hizmeti!Sonraki Haber

OTOMOL’dan Türkiye’nin En Gelişmiş Ekspe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar