İstanbul
DOLAR32.5041
EURO34.8173
ALTIN2486.7

“Bolu’da Yeni Ulaşım Sistemi Ağı Kuracağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bolu’da Yeni Ulaşım Sistemi Ağı Kuracağız”
Abone ol
Bolu’da Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk ve şoför esnası temsilcileri bir araya gelerek vatandaşların şehir içi ve şehir dışına toplu taşıma araçlarıyla gidiş ve gelişlerini kolaylaştırmak için hayata geçirilecek olan sistemle ilgili fikir alışverişinde bulundular.

2014 yılında hayata geçirilmesi planlanan sistemle ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Şehir içi ve üniversite ulaşımı ile ilgili hem şoförler derneği başkanımız, hem de bu işi yapan şoförlerimiz ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Engelli olan insanlarımızın toplu ulaşım araçlarına daha rahat binip inebilmelerine yönelik olarak ne yapabiliriz bunları görüştük.  Gelecekteki toplu ulaşım araçları ile ilgili gerçekleştireceğimiz sistem üzerinde konuştuk. Önümüzdeki yıl komple Bolu’da yeni bir ulaşım sistemi ağını hep birlikte kuracağız. Bu sistemden hem şoför esnafımız, hem de Bolu insanı memnun kalsın istiyoruz. Araç tipinden yakıt türüne kadar, hatta saatlik ve günlük bilet uygulamasına kadar vatandaşlarımızın da memnun kalacağı bir sisteme geçmek için adım attık” dedi.

“Mesele alt yapıları tamamlamak”

Vali İbrahim Özçimen’de, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütün kamu kurumlarında ve belediyelerde engellilerin rahat yaşayabilecekleri bir sistemin kurulması ile ilgili düzenlemesi var. Burada önemli olan engellilerin bütün imkanlardan yararlanabilmeleridir.  Bunu sağlayacak olan kanuni düzenlemede bitmiş durumda. Mesele alt yapıları tamamlamak. Engellilerimizin bir gün olacak bir başka yerde örneğin Kıbrıscık Kaymakamlığı’nda her hangi bir işi olacak. Oraları da bu yasaya göre düzenlememiz lazım. Gelişmiş ülkelerde bunlar hayata geçmiş durumda. Bizimde bu işleri bir an önce bitirmemiz lazım. Bolu Belediyesi entegre bir ulaşım sistemi üzerinde çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmada önümüzdeki sene tamamlanarak engellilerimizin ulaşımda yaşadıkları sıkıntılara çözüm getirecek. Ben buradan Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a ve Şoförler Odası Başkanımız Nihat Alpat Öztürk’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız”

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk’de, “Devletimizin çıkarmış olduğu bir kanunla ülkemizdeki engelli vatandaşların şehir içi ve şehir dışındaki gidiş ve gelişlerinde ulaşımı kolaylaştırmak için neler yapabiliriz? Düşüncesi ile sayın valim ve belediye başkanımızla bir araya gelerek konuyu değerlendirdik.  Bizlerde şoför esnafı olarak ilimizde yaşayan engellileri gidecekleri yerlere rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli Teleferiğine KavuşuyorÖnceki Haber

Denizli Teleferiğine Kavuşuyor

Okul Servis Ücret Tarifesi!Sonraki Haber

Okul Servis Ücret Tarifesi!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar