İstanbul
DOLAR32.5075
EURO34.9401
ALTIN2439.6

Bisiklet Sevdası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bisiklet Sevdası
Abone ol
İstanbul yollarında bisiklet süren ve uzun turlara çıkan Abdülkadir Özoğul, görenleri hayrete düşürüyor. Abdülkadir’i diğerlerinden ayıran ve şaşkınlık yaratan özelliği ise sağ bacağının olmaması.

İstanbul Halkalı’da yaşayan 26 yaşındaki Abdülkadir Özoğul, tutkulu bir bisiklet sever. 6 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında iki bacağı birden paramparça kırılan, tedavi sürecinin sonunda birini de kaybeden gencin bisiklet serüveni 2013 yılının Ekim ayında başlıyor. Bir gün evinden çıkıp Eminönü’ne giden Abdülkadir, satın aldığı bisikletle eve kadar pedal çeviriyor. Kapıda karşılayan annesi, oğlunun bisiklete binmiş olabileceğine ihtimal bile vermediği için önce endişelenmiyor. Ancak gerçek ortaya çıktıkça, anne önce çok evhamlanıyor, oğlunu uyarıyor. Fakat Abdülkadir’in bisiklet ile uyumunu ve mutluluğunu gördükçe etraftaki insanlar gibi annesinin de itirazı kalmıyor.

Abdülkadir 7 yıldır özel bir bankada çalışıyor. Daha önce ampute takımda futbol oynamış. Avrasya Maratonu’nda koşmuş. Fakat artık bir bisiklet sever olan Abdülkadir’in en büyük arzusu, dünyadaki engelli bisikletçilerle yarışmak, ay yıldızlı forma ile uluslararası arenada boy göstermek.

Radyo Trafik’te Nur Banu Molla’nın sorularını yanıtlayan Abdülkadir, aslında protez bir bacağı olduğunu fakat, ağırlığından ötürü takmaktan hoşlanmadığını söylüyor. Bisiklete de hiçbir protez olmaksızın binen Abdülkadir, kendisiyle barışık. Olmayan bacağı ile kavga etmiyor. Keşke demeyi sevmiyor. Kazada bacağını kaybetmesinin sorumlusu olarak dikkatsiz doktoru gösterse ve ona sitem etse de…

Radyo Trafik stüdyolarına geldiği gün, çalışanlardan birinin “Ah ben de bisiklete binmek istiyorum ama bu göbekle nasıl olacak” diye hayıflanmasına karşılık Abdülkadir’in cevabı çok çarpıcı: “Sen göbeğim var diyorsun, benim bacağım yok”

Abdülkadir’in tüm sürücülere de bir çağrısı var. “Sürücülerden dikkatli olmalarını ve şerit ihlali yapmamalarını istiyorum”diyen Özoğul, otomobillerde aniden açılan bir kapının, sağa sola bakmadan dönülen bir ara sokağın bisikletçilerin ölümüne bile yol açacağına dikkat çekiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2013 Yılında İhraç Edilen Otomobil Lastiklerinin %40’ı PirelliÖnceki Haber

2013 Yılında İhraç Edilen Otomobil Lasti...

Çelebi'ye İki Uluslararası Mükemmellik Ödülü DahaSonraki Haber

Çelebi'ye İki Uluslararası Mükemmellik Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar