İstanbul
DOLAR32.5713
EURO35.0275
ALTIN2435.7

Birdal "Sivas Ve Erzincan`a Hayırlı Olsun"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birdal "Sivas Ve Erzincan`a Hayırlı Olsun"
Abone ol
Antalya-Sivas-Erzincan uçak seferleri başladı. Antalya`dan kalkan Onurair`e ait uçak, 1 saat 20 dakika süren yolculuk sonrası saat 11.50 sularında Sivas Nuri Demirağ Havaalanı`na geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal`ın da yer aldığı uçak, aprona girişi sırasında iki itfaiye aracından karşılıklı fışkırtılan suyun altından geçti. Soluk ve beraberindekileri, Sivas protokolü çiçeklerle karşıladı.

Sivas’ta yapılan törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ise ilk uçuşla birlikte Sivas`a geldiklerini belirterek, uçuşların ancak sahip çıkılması durumunda sürdüğüne dikkat çekti. Sivas`ın artık karadan, havadan, kısa süre sonrasında Yüksek Hızlı Trenle ulaşılabilecek bir il olacağına değinen Soluk, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi turizmin ve ticaretin merkezi olan 3 ille Sivas`ın havadan bağlandığını ifade etti.

Uçuşların başlaması münasebetiyle Sivas’tan sonra Erzincan’da da  tören düzenlendi.

Erzincan`da düzenlenen karşıma törenine Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy katıldı. Davul zurna eşliğinde uçaktan inen yolcular daha sonra törenin yapılacağı alana geçti.

Erzincan’daki törende konuşan Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Onur Air firmasına Sivas ve Erzincan’a sefer düzenledikleri için teşekkür ederek; "Erzincan  havaalanı 1988 yılından beri açıktır. O tarihten bu yana uçuş beklediğimiz günler oldu. Önce bir oldu sonra 3 oldu sonra her gün oldu. Fakat bugün itibariyle her gün birkaç sefer uçuş var. Ülkemizin 5 ayrı noktasına Erzincan`dan artık direk uçuş var. Havacılığı gelişmesine katkı sağlayan Başbakanımıza ve Erzincan`a hava yoluyla ulaşım konusunda bizleri sürekli yönlendiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`a sonsuz şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

Antalya - Erzincan arası uçuş başlamasıyla alakalı olarak konuşan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, " Bugün Antalya uçuşu ile 5. noktaya direk uçuşumuzda başlamış oldu. Bu mutluluğu bize yaşattıkları için başta Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan beyefendiye beraberinde Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım`a, onun çalışma arkadaşlarına Müsteşarımız ve Genel Müdürümüz Orhan Birdal’a ve Erzincan`ı uçuş programı içine alan Onur Air yetkililerine ve bütün hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Törende konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir`de Erzincan`ın Türkiye`nin büyük şehirleri ile havayolu ulaşımı ile irtibatını sağladığını ifade ederek; "Burada ki yatırımları hizmetleri görünce etkilenmemek elde değil. Ben Erzincan halkı ve Erzincan Valiliği adına hizmetlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Erzincan`dan bir Türk Hava Yolları, Pegasus, Sun Expres ve Anadolu jet şimdide Onur Air Erzincan`a seferlerini başlattı. Demek ki Erzincan Türkiye`nin büyük şehirlerine hava yolu ile ulaşımı ile irtibatını sağlamış durumda. Bu çok önemli bir yatırım ve hizmet. Bu hizmetlerde emekleri geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım`a, Müsteşarımız Habip Soluk`a, Genel Müdürümüz Orhan Bir dal`a ve ismini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupanın En Çevreci Otobüs Filosu BaşkentinÖnceki Haber

Avrupanın En Çevreci Otobüs Filosu Başke...

18 “Asansörlü-Yürüyen Merdivenli” Üst GeçitSonraki Haber

18 “Asansörlü-Yürüyen Merdivenli” Üst Ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar