İstanbul
DOLAR32.5497
EURO34.8895
ALTIN2430.0

Bir "Kestirme" de Gürçeşme`ye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir "Kestirme" de Gürçeşme`ye
Abone ol
Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını dört ayaklı köprü ile aşarak Gürçeşme ve Yeşildere caddelerini birbirine bağlayacak karayolu üst geçidini yüzde 60 oranında tamamladı. Geçit ve bağlantı yolu yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiğin rahatlatılması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Gürçeşme ile Yeşildere Caddesi arasında, İzmir Banliyö Sistemi-İZBAN’ın üstünden aşarak bağlantı sağlayacak “Gürçeşme Karayolu Üst Geçidi” yüzde 60 oranında tamamlandı. Gürçeşme, Yenişehir ve Buca trafiğini rahatlatacak olan yeni taşıt köprüsü, önümüzdeki sonbahar başında tamamlanarak hizmete alınacak. 

Kentin trafiği için iki önemli güzergah olan Gürçeşme ve Yeşildere caddelerini kestirme olarak birbirine bağlayacak ilk ve tek nokta olarak büyük önem taşıyan yeni taşıt üst geçidi, İZBAN hattını dört ayaklı köprü ile aşacak. Bu kapsamda 700 metrekarelik ve 50 metre uzunluğunda köprü inşa ediliyor, 300 metre uzunluğunda da yol düzenlenecek. Bölge trafiği için kritik önem taşıyan yeni karayolu köprüsü ile Buca’dan gelip Konak, Bornova, Karşıyaka, Alsancak ya da Çankaya yönüne gitmek isteyen araç sürücüleri, Yenişehir’deki Gaziler Caddesi’ne inmeden direkt olarak Yeşildere yolu üzerinden istediği güzergaha gidebilecek. Yine kuzey aksından ve Konak’tan Buca’ya gitmek isteyen sürücüler, yeni taşıt geçidini kullanarak ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabilecek. Bu önemli ulaşım yatırımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürçeşme Caddesi bölgesinde 2.5 milyon TL’lik kamulaştırma yapıldı. Çevre düzenlemesi ve asfaltlama giderleri dahil yaklaşık 3 milyon 250 bin TL’lik yapım gideriyle birlikte toplam maliyet 5 milyon 750 bin TL’ye ulaşacak.

Uçanyol da yüzde 75 oranında tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım yatırımlarından biri olan ve Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak “ekspres” güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki yapım çalışmalarında da yüzde 75 noktasına gelindi. Yer yer 35 metreye çıkan viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan projenin Eylül ayında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor. Bu yatırım, 16 milyon 395 bin TL yapım ile 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 34 milyon TL’yi aşan bir maliyetle yaşama geçiriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkente Toplu Taşıma TeleferiğiÖnceki Haber

Başkente Toplu Taşıma Teleferiği

BUDO Avşa Ve Tekirdağ Seferlerine BaşlıyorSonraki Haber

BUDO Avşa Ve Tekirdağ Seferlerine Başlıy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar