İstanbul
DOLAR32.5214
EURO34.8022
ALTIN2418.8

Bingöl Havaalanı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingöl Havaalanı Açıldı
Abone ol
Türkiye’nin 51. Havaalanı, Bingöl Havalimanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 51. havalimanı olan Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, meydandaki vatandaşlara "Şimdi ben sizden bir cevap bekliyorm. 10 yıl önce 'Bingöl'e havalimanı yapılacak' denseydi inanır mıydınız" diye soran Erdoğan, "Ama bakın şimdi oldu. Bugün açtık. Zira AK Parti iktidarı bu" dedi.

Önümüzdeki hafta cuma günü Kastamonu Havaalanı'nı açacaklarını anlatan Erdoğan, sonraki cuma da Şırnak'a gideceklerini söyledi. Erdoğan, "Buradan Şırnak'a müjde veriyorum. Şırnak'ta bu ülkenin eski siyasetçilerinden, eski bakanlarından Şırnak'ın evladı Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. Zira bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz farklıyız ve bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, görev geldiklerinde 26 havaalanı ve havalimanı olduğunu ama şimdi 50'yi aştıklarını belirterek, "Çünkü inanıyoruz ki havayolu halkın yoludur. Artık benim vatandaşım istiyorum ki buradan Türkiye'nin bir ucuna saatlerce, günlerce yolculuk yapmak suretiyle inim inim inlemesin. İnşallah şartları daha da geliştireceğiz, daha ucuza yolculuk günleri de gelecek" diye konuştu.

-"Biz bu milletin efendisi değiliz"

Bingöl depreminin hemen ertesinde buraya geldiğini ve o zaman "Süratle biz Bingöl'ü yeniden inşa edeceğiz" dediğini anlatan Erdoğan, bu sözü yerine getirdiklerini söyledi. Erdoğan, Van'da deprem olduğunda Van'ı daha güzel inşa edeceklerini söylediklerini ve bunu yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz bu milletin efendisi değiliz. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bu hizmete devam edeceğiz. İnşallah, zaman içinde bugün varolan sorunları da çözecek, bir olarak, iri olarak, diri olarak, beraber olarak, kardeş olarak birlikte Türkiye olarak geleceğe yürüyeceğiz. Onun için kardeşlerim, hem Bingölllü kardeşlerimin hem tüm Türkiye'nin oynanan oyunlara, kurulan tuzaklara karşı çok ama çok dikkatli olmasını rica ediyorum. Büyüyen, güçlenen Türkiye'yi yolundan saptırmak için yapılan sabotajlara, tahriklere karşı herkesin sağduyulu, sabırlı olmasını rica ediyorum. Bugünlere unutmayın, sabırla ulaştık, bugünlere itidalle ulaştık, bugünlere her türlü sabotajı, her türlü tahriki aşarak ulaştık. İnşallah yarınları da beraber, birlikte, kardeşçe kucaklayacak, geleceğin büyük ve güçlü Türkiyesini birlikte inşa edeceğiz."

Erdoğan, bugün Bingöl'de tarihi bir gün yaşandığını, Bingöl'e yılların özlemi bir havalimanı kazandırdıklarını anlatarak, Bingöl merkez ile Düzağaç mevkisini bağlayan köprünün yerine daha büyük ölçekte bir köprü yapılması kararı alındığını duyurdu. Köprünün ihalesinin 29 Temmuz'da yapılacağını, en kısa zamanda da inşaata başlanacağını vurgulayan Erdoğan, köprüyle Bingöl trafiğinin rahatlatılacağını belirtti. Kürük içmesuyu isale hatı projesini 2013 yılı ek yatırım programına aldıklarına dikkati çeken Erdoğan, projenin tamamlanmasıyla Bingöl'ün içme suyu probleminin kalıcı olarak çözüleceğini ifade etti.

Erdoğan, Bingöl'de kentsel dönüşüm kapsamında bin 333 konut, belediye hizmet binası, otogar binası, cami ve 32 derslikli okul inşa edileceğini böyleyerek, kentte kurulan 2 çağrı merkezinde 700 kişinin istihdam edildiğine dikkati çekti. Çözüm süreci ile Bingöl'deki özel sektör yatırımlarının arttığını kaydeden Erdoğan, "Çözüm süreci ilerledikçe inşallah Bingöl daha fazla yatırıma kavuşacak" dedi. Karlıova'daki termik santral ihalesinin 30 Mayıs'ta tamamlandığını anımsatan Başbakan Erdoğan, proje tamamlandığında Bingöl'de yıllık 1 milyar kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleşeceğini, santral sayesinde bin kişinin doğrudan, 10 bin kişinin de dolaylı olarak iş sahibi olacağının altını çizdi. Erdoğan, santralin, Bingöl'ün elektirik ihtiyacının 5 katı üretim yapacağını komşu illere de elektrik temin edeceğini dile getirdi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Binali Yıldırım ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve geldiğinde kendilerine, "uçmayan kalmayacak, havayolu halkın yolu olacak" dediğini anımsatarak, "Biz de çalışmalara başladık. 2003 yılında 26 ilde havaalanı faal iken bugün Bingöl havalimanın açılmasıyla 51. havalimanı da hizmete girmiş oluyor. AK Parti iktidarında havayolu gerçek anlamda halkın yolu haline geldi" diye konuştu. Bingöl'ün "havalandığını" belirten Yıldırım, yarından itibaren İstanbul'a gitmek için yollarda saatlerin tükenmeyeceğini, havalimanının Bingöl’ün ekonomisine, turizmine, kalkınmasına da çok büyük katkı sağladığını bildirdi. Havalimanı olan illere daha çok yatırımcının ve daha çok hizmetin geldiğini, şehrin kaderinin değiştiğini vurgulayan Yıldırım, havalimanının hayırlı olmasını diledi.

-"Yolcu sayısı 140 milyonu aşacak"-

10 yıl önce havayoluyla yurt içinde seyahat edenlerin sayısının 8,5 milyonken, bugün bu sayının 8 kat artarak 65 milyona ulaştığını anlatan Yıldırım, "İşte hizmet budur. Halka hizmet budur Sayın Başbakanım. Bununla da yetinmedik. 33 milyon vatandaşımızla yurt dışına toplam uçuş yapılırken bugün bu sayı 130 milyonu aştı. 2013'te de hava taşımacılığı artmaya devam ediyor. İlk 6 ay verilerine göre hava taşımacılığındaki artış dünyadaki krizlere rağmen artmaya devam ediyor. Yüzde 15'in üzerinde artış var. Yıl sonunda toplam yolcu sayısı 140 milyonu aşacak" dedi.

Türkiye büyüdükçe, ülke zenginleştikçe insanının ayağının yerden kesildiğini belirten Yıldırım, havacılıkta hizmetlerin birinin diğerini takip ettiğini söyledi. Bugün Bingöl Havalimanı'nın hizmete açılacağını, 19 Temmuz'da Kastamonu Havalimanı'nın, 26 Temmuz'da Şırnak Havalimanı'nı hizmete açmanın mutluluğunu yaşayacaklarını ifade eden Yıldırım, bu havalimanının hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bingöl Havalimanı'nın Başbakan Erdoğan'ın ortaya koyduğu irade ve havacılık vizyonu, millete hizmet aşkı olmasa açılamayacağına dikkati çeken Yıldırım, "19-20 yıl önce denediler ama lafta kaldı. O heyecanlı bekleyiş, o hayal bir türlü gerçeğe dönüşmedi. Bugün hayalleri tek tek gerçeğe dönüştüren AK Parti iktidarının ak hizmetlerinden bir güzelini de Bingöl'e kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

- "Bingöl daha fazla yatırımcı çekecek"-

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da 3 yıl önce bu kır alanda temel atma töreni yaptıklarını anımsatarak, "Aslında biz fiziken oranın temelini attık ama gerçek temeli siz AK Parti'yi kurarken attınız. Etnik, bölgesel ve dini milliyetçilik yapmayacağız dediniz. Batıda ne varsa doğu o olacak, kuzeyde o varsa güneyde o olacak dediniz. Bunun sonuçlarını hep birlikte görüyoruz" dedi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3M ile Otomobiller Trafikte Bir Adım ÖndeÖnceki Haber

3M ile Otomobiller Trafikte Bir Adım Önd...

Otobüs Biletlerine Zam YokSonraki Haber

Otobüs Biletlerine Zam Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar