İstanbul
DOLAR32.5762
EURO35.0169
ALTIN2430.3

Binek Otomobil Pazarı Yüzde 22,93 Daraldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binek Otomobil Pazarı Yüzde 22,93 Daraldı
Abone ol
Türkiye Otomotiv pazarındaki daralma yılın ilk dört ayında da devam etti ve Nisan 2014 sonu itibariyle binek otomobil pazarındaki daralma bir önceki yılın aynı dönemine kıyaslan 132.116 adetlik toplam satış ile %22,93 olarak gerçekleşti.

Proton Türkiye Genel Distribütörü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ''Döviz kurlarındaki ufak da olsa çalkalanmanın devam etmesi, BDDK'nın yaptırımları, tüketici güven endeksindeki azalma, özel sektör yatırımlarındaki ve iç tüketimdeki ekonomik anlamda daralma, olumsuz anlamdaki iç ve dış siyasi, ekonomik gelişmeler gibi çeşitli faktörlerin de etkisi ile 2013 yılı sonu itibariyle başlayan daralma 2014 yılı ilk dört ayı sonu itibariyle de aynen devam etmiştir ve her ne kadar markalar tarafından kapsamlı kampanyalar yapılsa, özel finans paketleri sunulsa da henüz bir toparlanma süreci başlamış değildir. Önümüzde mevsimsellik gereği otomotiv sektörü açısından düşük sezon olarak nitelendirilen bir yaz döneminin de olması toparlanma sürecinin başlamasını olumsuz yönde etkileyecek önemli bir faktördür. Hal böyle iken sağlam bir yapılanmaya sahip olan ülkemiz otomotiv endüstrisinin tüm bu olumsuzlukların ivediyetle üstesinden geleceğine inancımız sonsuzdur.'' şeklinde açıkladılar.

1983 yılında motorlu araçlar yedek parça ve bileşenleri satmak amacıyla Malezya Başbakanı Tun Mahathir Bin Mohamad’in teşvik ve katkıları ile kurulan PROTON ekonomideki yükselişini büyük oranda arttırarak ülkeyi bugün dünyanın en fazla ihracat yapan ülkelerinden biri haline getirmiş ve 238 milyar dolarlık milli hasıla ile Malezya’nın dünyanın 37. büyük ekonomisi haline gelmesine neden olan tasarruflardan biri olmuştur.

İlk fabrikasını 923.900 m2’lik bir alana sahip olan Shah Alam’da kuran PROTON ilk yıl 80.000 adet araç kapasitesi ile tasarlanırken 1997 yılında üretim kapasitesi yılda 230.000 adet otomobile çıkarılmıştır.

1996 yılında bir milyonuncu aracını üreten PROTON yine aynı yılın Ekim ayında İngiliz otomotiv mühendislik firması LOTUS Group International’ı satın alarak Lotus üretim kalitesini ve dizayn zerafetini kendi ürünlerine de katmış oldu.

Günümüzde Avrupa piyasaları dahil olmak üzere 50 farklı ülkeye ihracat yapan PROTON; müşterileri, iş ortakları, hissedarları, devlet kurumları ve çalışanlarının uyumlu-şaşmaz bağlılıkları ile en başarılı uluslararası otomotiv üreticisi olan ülkelerin arasına girmeyi başarmıştır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma’da Hayatını Kaybedenler İçin Saygı UçuşuÖnceki Haber

Soma’da Hayatını Kaybedenler İçin Saygı...

Şehir Hatları Yaz TarifesindeSonraki Haber

Şehir Hatları Yaz Tarifesinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar