İstanbul
DOLAR32.5538
EURO34.9273
ALTIN2435.2

Bilet Almanın En Kolay Yolu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilet Almanın En Kolay Yolu
Abone ol
Biletal İç Ve Dış Tic. A.Ş. Genel Müdürü Yaşar ÇELİK “Şirketimiz esasında 27 yıldır bilişim ve teknoloji konusunda hizmet veren, son 15 yıldır ise şehirlerarası otobüs firmalarına yönelik olarak çözümler üreten İpek Bilgisayar’ın bir iştirakidir. Biletal İç Ve Dış Tic. A.Ş. 2006 yılında online seyahat bileti tedariki ve elektronik rehberlik sistemleri konusun da faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur.”

Başlıca faaliyet alanını oluşturan seyahat bileti tedariki konusunda ki çalışmalar Tübitak Destekli Ulusal Bilet Dağıtım Sistemi Projesi ile başlamıştır ve aralıksız devam etmektedir.

Türkiye'nin en yaygın ve modern bilet satış ve dağıtım sisteminin kurucusu Biletall Organizasyon, yurt içi ve yurt dışında her türlü ulaşım hizmeti konuların da faaliyet gösteren birçok firmanın biletlerini satmakta ve dağıtımını yapabilmektedir. Biletall, sunduğu hizmetlerin çeşitlendirilmesi konusunda her zaman yenilikçi çalışmalar içerisinde olup, her geçen gün hizmetlerine bir yenisi ekleyerek sektörde ki lokomotif rolünü korumaktadır.

2012 yılında lansmanları başlatılan sistemlerimiz ile son 5 yılda 25 kat büyüme yakalamış durumdayız. Biletall Organizasyon sayesinde 7/24/365 Çağrı Merkezinden, biletall.com web sitesinden, 1.125’den fazla Biletall Acentesinden, 1200’den fazla acente web sitesinden, 2.200’den fazla kiosk dan bilet satın alınabilmektedir.

Biletall, en kaliteli ve en güvenilir hizmeti vermek, tüm seyahat ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tek nokta olmaya devam etmek için çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

Bu sektöre girme fikri nasıl oluştu ?

Şehirler arası  otobüs firmalarının pazarlama ve satış konusunda ki eksikliklerinin görülmesi ve online satış kanallarının hızla gelişmesi sonucunda sektör de  açık olduğu görülmüştür. Şehirlerarası otobüs bileti satışından yola çıkılarak çalışmalara başlanılan bu yolda, seyahat alanında ki bütün ulaşım araçlarının biletlerinin tedariki konusunda sektörde açık olduğu fark edilmiştir. Ülkemizin en yaygın ulaşım aracı olan  kara yolunda faaliyet gösteren firmaların biletlerini almak isteyen yolcuların kapı kapı dolaşması, her firmanın bileti için farklı işyerine gitmesi internet çağında çok ilkel kalmıştır. Biletal olarak otobüs bileti yolcularının bütün firmaların biletlerini tek bir noktadan alabilmesi hedeflenmiştir. Uçak biletlerinde olduğu gibi otobüs biletlerinde de e-bilet ile ilgili çalışmaların başlaması, grup şirketi olan İpek Bilgisayar’ın ilgili kurumlarla bu konuda ki çalışmaları da bizlere güven sağlamıştır. Yapılan analizler ve İpek Bilgisayar’ın e-bilet konusundaki tecrübelerinden faydalanılanarak Tübitak’a Ulusal Bilet Dağıtım Sistemi adlı proje yazılmış ve proje Tubitak tarafından onay görmüştür.  Projenin onaylanması ile birlikte B2B ve B2C müşterilere sunmak için bütün ulaşım araçlarının projeye dahil edilmesi sektördeki  büyük bir açığı , şirketimiz için fırsata çevirme olanağı sağlamıştır.

Bir kullanıcı sistemleriniz üzerinden hangi işlemleri gerçekleştirebiliyor ?

 

Biletal A.Ş. olarak bir çok platformda farklı uygulamalara sahibiz. Kullanıcılarımızın hizmetine sunduğumuz platformları özetleyecek olur isek, aşağıdaki gibi sıralayabiliriz

-      www.biletall.com

-      Biletall Çağrı Merkezi – 444 e blt

-      Biletall Mobil Uygulamaları

-      Kiosklar

-      Seyahat Acenteleri için Biletall Acente Platformu

-      Web acenteler için Biletall Iframe

-      Arama Motoru Kullanıcıları için Yandex Seferler Servisi

-      Avea Seyahat Uygulaması

Hizmet sunduğumuz bütün platformlarda 70’den fazla şehirlerarası otobüs firmasının biletleri , 300’den fazla havayolunun biletleri için satış ve rezervasyon hizmeti verilmektedir. Kullanıcılar biletlerini online olarak, satın alabilmekte, iptal edebilmekte ve açığa alabilmektedirler. Ayrıca www.biletall.com ‘dan işlem yapan kullanıcılarımıza seyahat edecekleri tarihlerdeki en uygun araç kiralama ve otel fiyatları da sunulmaktadır

Türkiye’de internet üzerinden bilet alma alışkanlıkları ne durumda . Dünya geneli ile kıyaslayabilir misiniz ?

Online seyahat pazarı e-ticaretin lokomotifi olmaya devam ediyor.

Kalkınma Bakanlığı'nın e-ticaret raporuna göre Türkiye’ de 2012 yılı içerisinde yapılan sanal pos işlemlerinin yüzde 21’i online seyahat işlemleri için gerçekleştirildi.

Teknolojinin gelişmesiyle online alışveriş her geçen gün durdurulamaz bir hızla  artmaya devam ediyor.

İnsanlar internet üzerinden yada telefonla yapacakları alış-veriş için herhangi bir acente yada ofise gitme ihtiyacı duymuyorlar. "E-ticaret pazarında online seyahat yüzde 21'le ilk sırada gelirken bunu yüzde 13'le elektronik eşya satışı, yüzde 3'yle yemek,giyim ve aksesuar takip ediyor. Son sırada ise yüzde 1'le mobilya ve dekorasyon yer alıyor. Kalan Sanal pos ödemeleri ise doğrudan e-ticaret ile ilgili olmayan Telekomünikasyon, sigorta ve hizmet ödemeleri ile ilgilidir. "

İnternet üzerinden yapılan işlemler ile kullanıcıya daha fazla seçenek sunulmaktadır. E-ticaret ile vatandaşların hizmeti ya da ürünü daha ucuza alabilmektedirler.Örneğin, biletall.com u ziyaret eden bir kullanıcı uçak biletlerini kıyaslayabiliyor, eğer ki uçak biletleri bütçesine uygun değil ise otobüs biletlerini kıyaslayabiliyor. Tercihine göre en ucuz, en konforlu, en kısa süreli seferi seçebiliyor. Eğer ki bu işlemleri online olarak yapmazsanız onlarca firma yazıhanesini gezmeniz gerekecekti.

1200'den fazla online seyahat web sitesine altyapı hizmeti sağlayan Biletall.com verilerine göre 2012 yılı içerisinde sadece karayolu ulaşımı için internet üzerinden gerçekleştirilen işlem adedi  5 milyondan fazla. Başka bir ifade ile Türkiye’ de internetten gerçekleştirilen ödeme işlemlerinin    %5’ inin karayolu ile ulaşım için yapılıyor.

Biletall.com , dünyada online seyahat sektöründe geçerli olan iş modelini Türkiye'de de şehirlerarası seyahatin yüzde 45'inin gerçekleştiği otobüs ile kara ulaşımını da dahil ederek genişletti. Seyahat biletlerini satın almak için interneti kullanan bir kullanıcı burada yaşadığı olumlu deneyimi, diğer hizmetleri yada ürünleri satan web sitelerinde de görmek istemekte. İnternet üzerinden yapılan online seyahat alımları, ilk internet alışverişini yapacak kullanıcılar için online alışveriş kapısı olmaya daha uzun süre devam edecektir.

İnternet üzerinden alış-veriş yapan vatandaşların dikkat etmesi gereken hususların bulunmaktadır. İnternet üzerinden yapılan alışverişler 5 yıl önceki duruma bakılırsa çok daha güvenilir hale geldi. İnternet alışverişinde önemli olan alışveriş yapılan internet sitesinin güvenli olmasıdır. Bir diğer husus ise daha önce o siteyi kullanan kişilerin site hakkındaki yorumları. Hizmette herhangi bir sıkıntı olduğunda sitenin çağrı merkezinin size ne kadar destek verebildiği de önemlidir.

Genel olarak pazarın nasıl bir büyüme gerçekleştirmesini bekliyor sunuz ?

Ülkemizde bulunan havayolu şirketlerinin sayısının artması ve fiyat rekabetinin yaşanması yolculara avantaj olarak yansımaktadır. Uçak bileti fiyatlarının düşmesi, havayolu kullanan yolcu sayısını artırmakta bu da pazarın büyümesine sebep olmaktadır. Devlet Hava Meydanları verilerine göre ;

Havayolu Taşımacılığı, 2012 yılında geçen yıla oranla % 10,4 artış gösterdi. 2012 yılı sonu (12 aylık) istatistiklerine göre; Türkiye genelinde faaliyet gösteren Havalimanlarından 130.630.154 yolcu hizmet aldı.
2012 Yılı sonu itibariyle, iç hat yolcu trafiği % 10,8 artışla 64.548.932, dış hat yolcu trafiği ise %10,2 artışla 65.408.929 oldu. Direk transit yolcu trafiği 672.293 olarak gerçekleşti.
2011 yılına göre uçak trafiği; iç hatlarda % 3,5 artışla 599.670, dış hatlarda 6,1 artışla 490.962’ e yükseldi.  Hizmet verilen toplam uçak trafiği 283.008 üst geçiş trafiği (overflight) ile birlikte 1.373.640 oldu.
Yolcu ve uçak trafiğindeki artışlara paralel olarak yük taşımacılığında da artış kaydedildi. 2012 yılı sonu itibariyle % 6,6 artışla 2.397.788 ton yük (Kargo+Posta+Bagaj) taşımacılığı gerçekleştirildi.

Önümüzdeki yıllarda da bu artışın % 15 seviyelerinde olacağını tahmin etmekteyiz. Uçak yolcusunun artmasının ,Şehirler arası otobüs yolcularının sayısında azalma meydana getireceği düşünülse de ; bu düşüş fark edilemeyecek seviyelerde olacaktır. Otobüs taşımacılığının ülkemizde en yaygın ulaşım ağına sahip olması ve kısa mesafe yolculukların olması sebebiyle kara yolu yolcu taşımacılığı da pazardaki payını korumaya devam edecektir. Otobüs biletlerinde firmaların e-bilet uygulamasını kullanmaya başlaması ile , internetten otobüs bileti alma oranını da % 12 seviyelerinde artıracaktır.

Siteniz üzerinden en çok satılan ürünler nedir ?

Halen ilk ve tek olma özelliğini koruduğumuz şehirlerarası otobüs bileti satışı, sitemizden en çok satılan üründür. Biletal olarak izlediğimiz stratejiyi inceleyecek olur isek, sektörde tek olmamızdan dolayı; web sitelerine ıframe ve web servis vererek kendi kendimize rakipler oluşturmaktayız. Oluşturduğumuz rakipler ile aramızda bulunan organik bağlar, hem bizi daha dinamik tutmakta hem de daha geniş kitlelere ulaşmamızı sağlamaktadır. İş ortaklarımızla birlikte ulaştığımız yeni kitleler internetten bilet alma alışkanlığı kazanmakta ve pazarın büyümesine katkı sağlamaktadır.

Sitenizden satın alınan biletlerde fiyat avantajı oluşuyor mu ?

Biletal A.Ş. olarak Milpara sadakat kartımız ile kullanıcılarımıza avantajlar sunmayı hedeflemekteyiz. Kullanıcılar sitemizden bilet aldıklarında elde ettikleri en önemli avantajlardan biriside fiyattır. Biletall.com aracılığıyla kullanıcılar farklı firmaların fiyatlarını kıyaslayabilmekte ve en uygun olanı alabilmektedir. Kullanıcılarımız bunun dışında sunmuş olduğumuz avantajlardan biri ise internetten almış oldukları uçak biletlerinde; acente uçak bileti hizmet bedellerine göre % 30 ile %60  arasında daha düşük hizmet bedeli almamızdır.

Bunların yanı sıra Hem B2B hem de B2C kullanıcılarımıza yönelik sürekli kampanyalar düzenlemekteyiz. Yakın zamanda sonuçlanan kampanyamız ile  otobüs bileti satın alan kullanıcılarımıza Turkcell’den 12 TL / 30 dk, uçak bileti alan kullanıcılarımıza 20 TL / 50 dk hediye ettik. Önümüzdeki aylarda ise BKM Express ve Paypal ile birlikte indirimler düzenleyeceğiz. Böylelikle kullanıcılar sağladığımız avantajlar ile en ucuz bileti almaktadırlar

Önümüzdeki dönemde planladığınız yenilikler var mı ?

Şirketimiz kurulduğunu günden bu yana sektörün hep bir adım önünde olmuştur. Kullanıcılarına yenilikler sunmayı ve kendini sürekli geliştirmeyi amaç edinen ekibimiz ar-ge çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde akıllı arama sistemleri, yeni satış kanalları, farklı online alışveriş seçenekleri ve bir çok farklı konularla hizmetlerimiz çeşitlendirmeyi hedeflemekteyiz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cummıns Euro 6 Motorları Türkiye’de SahnedeÖnceki Haber

Cummıns Euro 6 Motorları Türkiye’de Sahn...

Kent içi Ulaşımda Yol Güvenliği KonferansıSonraki Haber

Kent içi Ulaşımda Yol Güvenliği Konferan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar