darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3404
EURO35.1706
ALTIN2240.9

Bayram Trafiğinde Yol Kullanıcılarına Uyarılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram Trafiğinde Yol Kullanıcılarına Uyarılar
Abone ol
Her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da milyonlarca insanımız paylaştıkça çoğalan bayram coşkusunu sevdikleriyle yaşamak için karayollarını kullanacak. Vatandaşlarımızın rahat, güvenli ve konforlu bir yolculuk yapabilmeleri için Karayolları Genel Müdürlüğü, sorumlu olduğu otoyollar ile devlet ve il yollarında bir dizi önlem alırken sürücülerimizin dikkat etmesi gereken noktaları da önemle hatırlatıyor.

Meydana gelen trafik kazalarında yaşamını yitiren her 10 kişiden yaklaşık 4’ünü sürücüler oluşturuyor. Yani, dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanan sürücülerimiz kendilerinden çok sevdiklerine zarar veriyor. Lütfen aracınızı can taşıdığınız bilinciyle kullanın.

Yol çalışmalarına ara verilecek

Bayram trafiğini etkilememek için 2-8 Ekim tarihleri arasında zorunlu olmadıkça yol çalışması yapılmayacak. Çalışmalara ara verilen kesimlerde trafiği en az en az engelleyecek önlemler alınacak olup, özellikle otoyollar başta ta olmak üzere trafik yoğunluğu fazla olan yollarda yapım, bakım, onarım gibi nedenlerle şerit sayılarında eksilme varsa bayram trafiğinde şeritlerin tamamının trafiğe açılması için azami gayret edilecek.

Sık kontrol, tam işaretleme

Yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının henüz tamamlanmadığı ya da değişik nedenlerle yolun fiziki standardının düştüğü kesimlerde önceden belirlenmiş esaslara uygun işaretleme yapılacak ve bayram süresince kontroller aralıksız devam edecek. Özellikle bir bölümü kapalı diğer bölümü iki yönlü trafiğe açık bölünmüş yollarda sürücüler uygun levhalarla yönlendirilecek ve trafik konileri ile iki yöndeki trafiğin birbirinden ayrılması sağlanacak.

Trafik levhalarının görünürlüğü

Çevresel etkiler nedeniyle görünürlüğü azalan trafik işaretleri gözden geçirilerek uygun mesafeden görünebilmesi için temizlenecek.

Bayramda mesaiye devam

2-8 Ekim tarihleri arasında değişen hava ve yol şartlarına uygun tedbirlerin hızla alınabilmesi için yurdun her yerinde sorumlu karayolları yetkilileri görevinin başında olacak.

Yolda olağanüstü bir durum varsa;
Sel sularının taşıt yolundan aştığı sınırlı ve istisnai durumlarda taşıt yolu kenarına su seviyesinin üzerinde olacak şekilde sık aralıklarla onarım yaklaşım levhaları yerleştirilerek trafik güvenliği sağlanacak. Değişik nedenlerle taşıt yolundaki daralmalarda, heyelan nedeniyle trafiğe elverişli olmayan kısımlarda onarım yaklaşım levhaları kullanılarak trafik yönlendirilecek.

Yardıma daha çabuk ulaşabilmeniz için;
Bakım ve trafik görevlilerinin, resmi araaraçlarının özellikle trafiğin yoğun olduğu pik saatlerinde tepe lambaları ve farların yanar durumda yollarda seyir halinde olmaları sağlanacak.

Yol durumu hakkında en güncel bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Yola çıkmadan önce yol durumu hakkında yol danışma birimimizin 0 312 415 88 00 ve 0 312 425 47 12 numaralı telefonlarından veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca KGM web sitesi www.kgm.gov.tr adresinde yer alan yol durumu bilgilerinden yararlanabilirsiniz.

Bayramınızı siz, yolunuzu biz belirleyelim

Resmi internet adresimizde hizmete sunulmuş olan Güzergah Analizi Programı ile sizin için en uygun güzergah ve alternatifleri belirleyebilir; kapalı ve çalışma yapılan yolları, yol ve hava durumunu, yol boyu tesislerini ve önemli yerleri internetten görsel olarak sorgulayabilirsiniz.

Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutlar; kazasız belasız, mutlu bir bayram geçirmelerini dileriz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araç Takip Sistemleri Trafik Kazalarını AzaltıyorÖnceki Haber

Araç Takip Sistemleri Trafik Kazalarını...

Özel Halk Otobüslerine Kamera ve Elektronik Kart TakılıyorSonraki Haber

Özel Halk Otobüslerine Kamera ve Elektro...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar