İstanbul
DOLAR32.5722
EURO34.861
ALTIN2433.2

Baydemir Ekoloji İçin Pedal Çevirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baydemir Ekoloji İçin Pedal Çevirdi
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Doğama sahip çıkıyorum ve yeni bir hayat için pedalla” sloganıyla yola çıkan Eko Jin Kolektifi aktivistlerini ağırladı.

Eko Jin Kolektifi tarafından bölgedeki doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla “Doğama sahip çıkıyorum ve yeni bir hayat için pedalla" sloganıyla Dersim'den başlayan bisiklet turu Diyarbakır'a ulaştı. Tekel Caddesi girişinde Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş tarafından karşılanan ekolojistler kent turu yaptı. Güzergâh boyunca sık sık “Munzur Dicle özgür akacak”, “Munzur özgür aksın Hasankeyfine baksın”, “Baraja inat yaşasın hayat” sloganlarını atan ekolojistler daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Aktivistleri ellerinde güllerle karşılayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediyenin protokol girişinde bir süre aktivistlerle birlikte pedal çevirdi.

Lütfen herkes barışa el uzatsın

Karşılamanın ardından kısa bir açıklama yapan Osman Baydemir, doğayı korumanın sadece bugünü değil yüzyılları garanti altına alacağını belirterek, "Önemli olan başlamış olan bu sürecin hakikaten nihayete ermesi, cesaretle adımların atılması ve bu coğrafyada yaşayan tüm insanların haklarının, hukuklarının, özgürlüklerinin garanti altına alınması gerekir. Mezopotamya coğrafyası ilklerin coğrafyasıdır. Adeta medeniyetlerin beşiğidir. Bir kez daha Mezopotamya coğrafyası insanlığa öncülük edecektir inancını taşıyorum. Yeter ki biz barışı halklarımıza, farklılıklarımıza çok görmeyelim. Bu topraklara barış, özgürlük ve adalet geldiğinde bu ülke cennet bahçesine dönecektir" dedi. Baydemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Lütfen herkes bulunduğu zeminden barışa el uzatsın, lütfen herkes bulunduğu zeminden kardeşliğe el uzatsın. Oturarak, hiçbir çaba sarf etmeden barış gelmeyecektir. Onun için hepimizin ortak çabasıyla barış, adalet ve özgürlük gelir. Barış, adalet ve özgürlük geldiğinde bu coğrafyanın her bir köşesi cennet bahçesi olur.”

Ekolojik tahribatı kayıt altına alıyorlar

Grup adına konuşan Miraz Rûspî ise, Dersim’den başlayıp Hewler’de bitirmeyi planladıkları bisiklet turuyla orman yangınlarını ve bütün ekolojik yıkımları protesto ettiklerini belirtti. Bisiklet turuyla ekolojik tahribatları kayıt altına almak, yolculuk sonunda ise ekolojik yıkımları içeren interaktif bir harita oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Rûspî, güzergâh boyunca köylülerle sohbet edip tohum takası yaptıklarını söyledi. Rûspî konuşmasını şöyle bitirdi:

Doğayla barışmadan birbirimizle barışamayız.

“Savaş süreci boyunca doğayı çok yıprattık. Ormanlar yakıldı, barajlar yapıldı. Savaş olduğu için barajlara karşı çıkamadık. Biz geleceği güzel bir kent istiyoruz. Ekolojik kentler istiyoruz, ekolojik bir dünya istiyoruz. Çünkü ekoloji biziz. Barış süreci ile birlikte dedik ki, ‘doğayla barışmadan birbirimizle barışamayız’. Öncelikle doğayı koruma savaşı vermeliyiz ve biz barışa inanıyoruz, barışa güveniyoruz.”

9 Ağustos'ta Dersim'den yola çıkan ekolojistler, Bismil, Hasankeyf, Şırnak, Roboski , Silopi, Duhok, Amedi, Barzan, Akre, Soran ve Shaqlawa’nın ardından 25 Ağustos’ta Hewler’e ulaşmayı hedefliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hyundai İ20 WRC Toprak Testlerine BaşladıÖnceki Haber

Hyundai İ20 WRC Toprak Testlerine Başlad...

Erzurum`da Modifiye Asfalt Uygulaması YaygınlaşıyorSonraki Haber

Erzurum`da Modifiye Asfalt Uygulaması Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar