İstanbul
DOLAR32.5602
EURO34.8972
ALTIN2427.3

Başkent'te Trafik Akışını Rahatlatacak Çalışma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkent'te Trafik Akışını Rahatlatacak Çalışma
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir yolu Bağlıca kesişiminde yapımına başlanan köprülü kavşak çalışması hızla devam ediyor

Başkent’in en önemli ana arterlerinden olan Eskişehir Yolu’nda yapımı hızla devam edilen köprülü kavşak çalışması ile Bağlıca Kavşağı’ndaki sinyalizasyon kaldırılarak, yolda kesintisiz ulaşımın sağlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, “Yapımı devam eden köprülü kavşağın fore kazık imalatları tamamlandı. Köprü temellerinin 7 adedi bitti. Kolon imalatları, toprakarme imalatları ise devam ediyor” dedi.

Eskişehir Yolu üzerinde yer alan Bağlıca ve Koru Mahallelerine girişleri sağlayan kavşaktaki sinyalizeler nedeniyle sürücülerin dakikalarca beklemek zorunda kaldığını ve ana arterin trafik akışının olumsuz yönde etkilendiğini anlatan Üçpınar,  “Köprülü kavşak çalışması ile Eskişehir Yolu üzerindeki trafik rahatlayacak ve Bağlıca Yolu kesişimindeki sinyalizasyon kaldırılarak, kesintisiz ulaşım sağlanıp, trafik akışı hızlanacak” diye konuştu.

Güçlü bir ekip ve ekipmanla hızlı bir şekilde başlanan köprülü kavşak çalışması ile Eskişehir Yolu’nun üste alınacağını, Bağlıca Yolu ve Koru Mahallesi’ne giriş için köprü altından yan yollar yapılacağını ifade eden Üçpınar, “Çalışmaları en kısa sürede bitirmek için çalışıyoruz” dedi.

-ULAŞIM, YAN YOLLARDAN SAĞLANIYOR

Başkent’in en önemli ana arterlerinden biri olan Eskişehir Yolu’ndaki trafik akışını rahatlatacak, kavşakta bekleme sorununa çözüm getirecek köprülü kavşağın, öngermeli kiriş sistemine göre yapıldığını ve yaklaşık 180 metre uzunluğunda olduğunu da ifade eden Fen İşleri Daire Başkanı Üçpınar, köprünün 6 açıklıklı olacağını söyledi.

Bölgede şu anda ulaşım ikişer şerit halinde yan taraflarda açılan servis yollarından sağlanıyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DHMİ Binasında YangınÖnceki Haber

DHMİ Binasında Yangın

Yaya Köprüsü İki Yakayı Birbirine BağlayacakSonraki Haber

Yaya Köprüsü İki Yakayı Birbirine Bağlay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar