İstanbul
DOLAR32.569
EURO34.9321
ALTIN2434.7

Başkentte Trafiği Rahatlatacak Çalışmalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkentte Trafiği Rahatlatacak Çalışmalar
Abone ol
Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da dünyaya örnek yol ve köprü projeleriyle Başkent trafiğini daha da rahatlatmak için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Hem sayısı hem de yapım süreleriyle bu yıl da bir rekora daha imza atacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Bulvarı-CHP Genel Merkezi önündeki köprülü kavşak çalışmasında, ODTÜ ve şehir merkezine gidiş yönü trafiğe açıldı. Aynı şekilde Eskişehir Yolu-Bağlıca Yolu ve Koru Mahallesi kesişimindeki köprülü kavşak inşası da son aşamaya geldi.

Başkent’in dört bir tarafında trafiği daha da rahatlatacak köprülü kavşak ve yol yapım çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, metro çalışmaları nedeniyle bir yılı aşkın süredir kapalı halde bulunan Genelkurmay Kavşağı Eskişehir Yolu (İnönü Bulvarı) dönüşü de yeniden trafiğe açtı.

-BAŞKENT TRAFİĞİNE YEPYENİ BY-PASS KÖPRÜLERİ

Yeni Çiftlik Bulvarı başta olmak üzere Çevre Yolu Bağlum Bulvarı bağlantısı için yeni köprü, Eskişehir Yolu-Bağlıca kesişimi, Alınteri Bulvarı-Uzay Çağı Caddesi kesişimi ve Anadolu Bulvarı-CHP Genel Merkezi önü köprülü kavşak çalışmaları gibi onlarca çalışmayı bir arada sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın projeleri bir bir hizmete girmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Bulvarı-CHP Genel Merkezi önünde yapımı hızla devam eden ve ODTÜ ile şehir merkezine gidiş istikametinde taşıt trafiğine açılan yaklaşık 450 metrelik “battı-çıktı” olarak tabir edilen 3 katlı köprülü kavşak çalışmasında sona gelindi.

GİMAT istikametine gidiş yönünün de önümüzdeki günlerde trafiğe açılması planlanan çalışmalar kapsamında Anadolu Bulvarı’nda, “battı-çıktı” yöntemiyle kesintisiz trafik akışı sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasıyla, Anadolu Bulvarı’nın bu bölümündeki sinyalize kavşak nedeniyle meydana gelen ve uzun bekleyişlere neden olan trafik sıkışıklıkları da giderilmiş olacak.

Gidiş-geliş toplam 8 şeritli “battı-çıktı” şeklindeki alt geçidin yanı sıra orta katta hem Söğütözü tarafına (Armada ve ATO tarafı) hem de Mustafa Kemal Mahallesi tarafına (Cepa ve Kentpark Alışveriş Merkezleri) 2’şer şeritli yan yollarla dönüşler, en üst kattan da Söğütözü-Mustafa Kemal Mahallesi arası direkt geçiş sağlanacak.

-BAĞLICA KAVŞAĞI KESİŞİMİNDE BEKLEME OLMAYACAK

Başkent Ankara’nın en önemli ana arterlerinden biri olan Eskişehir Yolu üzerindeki trafik akışının kesintisiz bir şekilde sağlanması için de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir Yolu- Bağlıca Köprülü Kavşağı inşası da rekor bir sürede tamamlanıyor.

Eskişehir Yolu üzerinde Bağlıca Yolu ve Koru Mahallesi dönüşlerini sağlayan mevcut sinyalizeler nedeniyle sıkışıklıkların yaşandığını, ana arter üzerinde yığılmaların meydana geldiğini ve hem zaman hem de yakıt kaybı yaşandığını tespit eden Büyükşehir Belediyesi, bu bölgede de büyük bir çalışmaya imza attı. Söz konusu bölgeye köprülü kavşak yapımı için start veren ve çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasında da Eskişehir Yolu üstten devam ederken, Bağlıca Yolu ve Koru Mahallesi’ne giriş için de köprü altından yan yollar yapılıyor.

Başkent Ankara’nın dört bir yanında rekor sürede yapımını tamamladığı köprülü kavşaklarına son olarak 53 günde tamamladığı Marşandiz Köprüsü’nü ekleyen Büyükşehir Belediyesi,  rekorlarına önümüzdeki günlerde açılışını yapacağı bu kavşak ile devam edecek.

GENELKURMAY KAVŞAĞI TRAFİĞE AÇILDI

Başkent Ankara’da hem sürücülerin daha rahat, konforlu ve modern yollarda seyir etmelerini hem de yayaların güvenliğini ön planda tutarak gece gündüz çaba gösteren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin çalışmaları bunlarla da sınırlı kalmıyor.

İstanbul Yolu’ndan, Anadolu Bulvarı’na, Gölbaşı’ndan Keçiören Bağlum’a, Eskişehir Yolu’ndan Çetin Emeç Bulvarı’na kadar pek çok noktada çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Daire Başkanlığı, metro çalışmaları nedeniyle bir yılı aşkın süredir trafiğe kapalı olan Dikmen yönünden gelişte Genelkurmay Kavşağı’nın Eskişehir Yolu dönüşünü de yeniden trafiğe açtı. Kavşak ile Genelkurmay Güney Nizamiyesi arasındaki trafiğe kapalı bölümün yeniden açılmasıyla birlikte artık sürücüler Dikmen İstikametinden gelişte söz konusu kavşaktan Eskişehir Yolu istikametine devam edebilecekler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dolmuş Esnafından Başkana TeşekkürÖnceki Haber

Dolmuş Esnafından Başkana Teşekkür

Binali Yıldırım'dan Köprü AçıklamasıSonraki Haber

Binali Yıldırım'dan Köprü Açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar