darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Başkent'te Engellilere Dört Dörtlük Hizmet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkent'te Engellilere Dört Dörtlük Hizmet
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlara ev temizliğinden kültürel hizmetlere, ulaşımdan fiziksel rehabilitasyona kadar pek çok konuda 365 gün hizmet veriyor

Sosyal projelerin öncüsü Ankara Büyükşehir Belediyesi, yılın 365 günü yürüttüğü hizmetlerle ulaşımdan ev temizliğine, kültürel aktivitelerden eğitime kadar pek çok konuda engelli vatandaşların yaşam mücadelesine katkı sunuyor. Engellilere yönelik hizmetlerde Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin topluma katılımlarını üst düzeye çıkarma sağlama hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

“Ankara’da yaşayan engellilerin kent içinde başkasına ihtiyaç duymaksızın rahatça dolaşmasını sağlamak, sosyal ve sağlık durumları ile ilgili çözümler üretmek, topluma kazandırılmasını sağlamak” amacıyla projeler üreten Büyükşehir, engellilere yönelik 20’ye yakın projesi ile dikkat çekiyor.

- ULAŞIMDA KOLAYLIK, EVDE TEMİZLİK

Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik başlıca hizmetinde, kent içinde ulaşım kolaylığı sağlayan 30 asansörlü, 31 kombi tipi olmak üzere toplam 61 araç ile engelliler evlerinden alınıp refakatçi eşliğinde istedikleri yere götürülüp tekrar evlerine ücretsiz olarak bırakılıyor. Sosyal hayata katılımı kolaylaştıran bir başka hizmette ise bu yıl 23 bin 527 engelli vatandaş ve 9 bin 640 refakatçi birey belediye otobüsleri, Ankaray ve metrodan ücretsiz yararlanıyor. EGO ayrıca engelli vatandaşların şehir içi ulaşımını sağlayan 840 adet otobüs ile ulaşımda kolaylık sağlıyor. Kent Estetiği ve EGO yetkilileri, engelliler için kaldırımda yürümeyi, karşıdan karşıya geçmeyi kolaylaştıracak her türlü düzenlemeyi de öncelikli olarak sürdürüyor.

Engellilerin hayatını kolaylaştıran en önemli projelerden “evde temizlik” hizmetinden ise yıllık ortalama 30 bin aile faydalanıyor. Engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda ev temizlikleri, günlük ev işleri yerine getiriliyor ve bakım onarım işleri de ücretsiz olarak yapılıyor. Ayrıca evde sağlık ve psikolojik destek hizmetleri de veriliyor.

Planet, Yenimahalle, Pursaklar Aile Yaşam Merkezleri’nde bulunan engelli lokalleri ile Sincan Harikalar Diyarı içerisinde yer alan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bilgisayar, müzik, el sanatları, dans, yabancı dil kursları gibi birbirinden farklı aktivite ve kurslar ise en çok ilgi gören faaliyetler arasında yer alıyor. Sincan’daki merkezde bulunan özel asansörlü havuzda ise fizyoterapist ve uzmanlar eşliğinde tedavi imkanı sunuluyor. Havuzun ardından da üyeler yine aynı mekan içerisinde yer alan terapi ve masaj salonunda çeşitli spor aletleriyle hareket kabiliyetlerini geliştirici birçok konuda yardım alabiliyor.

ÖDÜLLÜ İNTERNET KAFE

Engellilere yönelik en önemli projelerden biri olan ve birçok ödül alan Görme Engelliler İnternet Kafe’deki kabartma baskı yazı, konuşan bilgisiyar, sesli kütüphane ve internet gibi hizmetlerden 5 bin 540 üye faydalanırken, Ankara genelindeki 40 engelli okulunda 4 bin 100 öğrenciye verilen ücretsiz yemek yardımı da eğitime sunulan büyük bir katkı olarak dikkat çekiyor.

Engelli vatandaşların ev ekonomilerine destek olmak için Bahçelievler’de “Engelliler Ticaret Merkezi”ni kurarak stantlarda iş imkanı sunan Büyükşehir, kurayla belirlenen 220 kişiye de simit camekanı dağıttı. Engellilerin hayatlarını biraz olsun renklendirmek için ise sık sık gezi, kamp, piknik ve eğlence programları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında da ücretsiz olarak yüzlerce engelli bireyi Akçay Tatil Kampı’nda misafir ediyor.

Bunun yanında akülü araç, tekerlekli sandalye, hasta bezi, bot, kaban, çanta, giysi, gıda, kömür gibi yardımlar ise aralıksız devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’un Emektar Otobüsleri İkaruslar Liberya’ya Hizmet EdecekÖnceki Haber

İstanbul’un Emektar Otobüsleri İkaruslar...

Temsa’dan HAVAŞ’a 29 SafirSonraki Haber

Temsa’dan HAVAŞ’a 29 Safir

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar