İstanbul
DOLAR32.5492
EURO34.8523
ALTIN2427.3

Başkent Medyası, TCDD’nin İftarında Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkent Medyası, TCDD’nin İftarında Buluştu
Abone ol
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, medya mensuplarına iftar verdi. Behiçbey Demirspor tesislerinde gerçekleşen iftara, basının ilgisi yoğun oldu. İftar yemeğinin ardından TCDD’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karaman, İspanya’daki tren kazasının ardından İspanyol mevkidaşını arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğunu açıkladı.

Konuşmasına Behiçbey Demirspor tesisleriyle ilgili bilgi vererek başlayan Süleyman Karaman, yenilenen tesislerde ilk iftarı basın mensuplarına verdiklerini söyledi. Sadece demiryolu yapıp, tren işletmeciliğiyle kalmadıklarını dile getiren Karaman, bu tür tesislerle de Ankara’nın güzel mekanlarına katkı sağladıklarını vurguladı.

KARAMAN, İSPANYOL MEVKİDAŞINI TELEFONLA ARAYIP ÜZÜNTÜLERİNİ İLETTİ

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaman, İspanya'da meydana gelen tren kazasının kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Kazanın ardından İspanyol mevkidaşını arayıp bilgi aldığını anlatan Karaman, "Böyle bir kazanın olması çok düşük bir ihtimaldi ama maalesef gerçekleşti. Trenler oradan hep 80 kilometre hızla geçiyormuş o gün 180 kilometre hızla geçince bu kaza olmuş." dedi.

Tren kazaları nerede olursa olsun incelediklerini, İspanya'daki kazanın ardından da yetkililerle temasa geçerek Türkiye'den 2 TCDD görevlisini bu ülkeye gönderdiklerini ifade eden Karaman, 1 hafta önce de Fransa'da meydana gelen tren kazası hakkında da yerinde bilgi aldıklarını anlattı. Karaman, "Şükürler olsun bu kazalar ülkemizde bir daha olmayacak şekilde tedbirler alındı. Böyle kazalar bizim hızlı tren hatlarında olacak bir şey değil. Çünkü bizim trenlerimiz makiniste bağlı değil. Makinistin dışında tren kontrol sistemi var. İspanya'daki hatta tren kontrol sistemi yoktu" diye konuştu.

BAŞKENTRAY'I YAPACAĞIZ

Sincan-Kayaş hattı banliyö tren seferleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaman, "Söz konusu hatta çok hemzemin geçit vardı, Çiftlik geçidi, Anadolu Bulvarı vardı. Büyükşehir Belediyesi bu geçitleri programına aldı, biz de kuzeye hızlı tren daha hızlı gitsin diye bir yol yaptık. Bu yolları yaparken de banliyö trenlerini çalıştırmadık." ifadelerini kullandı.

Ankara'ya çok uygun metro standartlarında bir Başkentray yapmak istediklerini anlatan Karaman, şöyle konuştu: "İhaleye çıktık ama maalesef ihaleyi bitiremedik. Biz ihaleyi yaptık 'A firması kazandı' dedik, B firması Kamu İhale Kurumu'na (KİK) itirazda bulundu.  KİK önce bizi haklı buldu ancak mahkemelerden iptal geldi onun üzerine de KİK ihaleyi iptal etti. Sonuçta başaramadık ama ikinci kez ihaleye çıkacağız ve Ankara'ya Başkentray'ı yapacağız."

ANKARA VE KONYA’YA YENİ GAR

Ankara Garı'nın temelini de yakında atacaklarını kaydeden Karaman, şimdi Konya YHT Garı'nın çalışmalarına başladıklarını, kısa süre sonra ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

Karaman, Ankara-İstanbul YHT Hattı'nın 29 Ekim'de açılabilmesi için de yoğun gayret gösterdiklerini söyledi. Demiryolları olarak bu yıl mevcut hatların yanına ikinci bir hat yapma konusunda karar aldıklarını anlatan Karaman, böylece tren yollarının duble olacağını ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teleferiğin Yeni Kabinleri Görücüye ÇıktıÖnceki Haber

Teleferiğin Yeni Kabinleri Görücüye Çıkt...

Bayram Boyunca Toplu Ulaşım Yüzde 50 İndirimliSonraki Haber

Bayram Boyunca Toplu Ulaşım Yüzde 50 İnd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar