darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Başkan Topbaş’tan Taksici Esnafına Müjdeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Topbaş’tan Taksici Esnafına Müjdeler
Abone ol
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ve esnafla görüşen Başkan Kadir Topbaş, “Bütün araçlara rampa şartı yerine, bazı araçlarda ve duraklarda engelli rampası olmasını uygun gördük. Yeni planlara taksi duraklarının konulmasının da hazırlıklarını yapıyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ve yönetim kurulu üyeleriyle Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, oda temsilcileri ve taksi durakları işletmecileriyle verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, taksicilerin daha kaliteli hizmet vermesi için göreve geldikleri günden beri oda yetkilileriyle müşterek çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Toplantıda taksici esnafının istek ve taleplerini dinleme imkanı bulduğunu iade eden Başkan Kadir Topbaş, “İstanbulluların taksilerle ilgili bize aktardığı istek ve şikayetlerini içeren bir çalışma yapıyoruz. Görüşmemizde sona yaklaşan bu çalışmaları değerlendirdik. Bir kentin medeniyet göstergesi ulaşım sistemlerinin kaliteli ve modern hizmet sunmasıyla ölçülür. Taksici esnafından daha kaliteli hizmet vermelerini rica ediyoruz. Geçmişte birçok taksiciyi eğiterek sertifikalarını verdik. Hatta daha ileri seviyede bir eğitim çalışması da yapacağız” diye konuştu.

Taksiler ulaşım sistemine entegre olacak

Taksilerin kalitesi, güvenliği ve müşteri ilişkilerinin modern görünümün yanı sıra memnuniyet açısından da çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, vatandaşların yanı sıra İstanbul’u ziyaret eden yabancıların da taksici esnafından memnuniyet duymalarını istediklerini dile getirdi. İstanbul’da taksicilerin raylı sistem, deniz ve lastik tekerlekli taşımacılığa destek verecek şekilde entegre olarak çalışmasını hedeflediklerini kaydeden Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Yönetim tarzımızın bir göstergesi olarak taksici esnafımızla 2004 yılından beri beraberce çalışmaktayız. Kendilerinden gelen talepleri dikkate alan, hatta birçok uygulamaları da beraberce hayata geçiren katılımcı bir yönetim anlayışımız var. Taksiciler, halkın nabzını tutan ve günlük milyonlarla ifade edilen bir hizmet sunan esnafımız. Görüşmemizde İstanbul’daki taksicilerin bundan sonra daha kaliteli hizmet vermesi için değerlendirmeler yaptık”

Taksi ruhsat süreleri bir yıl uzatıldı

“Bugüne kadar esnaf arkadaşlarının sorunlarını bize yansıtırken, halktan gelen talepleri dikkate alma konusunda da bizlere destek verdikleri için Oda Başkanı Yahya Uğur ve ekibine teşekkür ediyoruz” diyen Topbaş, şunları kaydetti;

“Taksicilerle engelli rampası olan taksiler oluşturacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bütün araçlara rampa şartı yerine, bazı araçlarda ve duraklarda engelli rampası olmasını uygun gördük. Taksici esnafımızın en çok rahatsızlık duyduğu lüks taşımacılığın da segmentlerini yükselterek taksilerle eşdeğerde olmayan araçlar olması yönünde bir çalışma yapıldı. Ruhsat sürelerini de Temmuz ayından itibaren bir yıl daha uzattık. Bir de yeni planlara taksi duraklarının da konulmasının hazırlıklarını yapıyoruz. Bu çalışmalar taksicilerimizi rahatlatacaktır. Taksici esnafımıza bol kazançlı, kaliteli hizmet diliyorum.”

Esnaf Başkanından Kadir Topbaş’a teşekkür…

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur da talep ve şikayetlerin çözülmesi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalıştıklarını ve paylaştıkları taleplerin kabul gördüğünü belirterek, “Başkanımız Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyorum. Kendi ürettikleri fikirlerin yanı sıra bizi dinlemeye de çok gayret ediyorlar. Bu da esnafımız açısından memnuniyet verici oluyor. Bugünkü toplantının içeriğinde Başkanımız Kadir Topbaş’a önceden gelen sorunların yanı sıra, Gezi Parkı olaylarıyla oluşan mağduriyetimizi de anlatmak istedik. Biz araçlarımızın camlarını kırarak, ekmek teknelerimizi parçalayarak bizim haklarımızı savunduğunu iddia eden kişileri biz temsilci olarak kabul etmiyoruz. Böyle bir yetki de vermedik zaten. Biz her türlü sorunumuzu rahatlıkla anlatabildiğimiz seçilmiş yöneticilerimiz dışında hiçbir mercii kabul etmiyoruz. Bun özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“Gezi olayları devam ederse esnaf büyük sıkıntı çeker”

Özellikle yaz aylarında taksicilerin gelir kapısı olan turistlerin rezervasyonlarında Gezi olayları nedeniyle ciddi iptaller yaşandığını hatırlatan Uğur, “İstanbul’daki 17 bin 395 taksi bir ayda 45 milyon yolcu taşıyor. Her bir taksinin günde 2 iş kaybettiğini düşünerek bir hesap yaparsak zararın ne kadar büyük olduğu ortaya çıkar. Bu olaylar devam ederse esnafımız gerçekten çok büyük bir sıkıntıda kalmaya devam edecek”  dedi.

Toplantının çok faydalı olduğunu ve taksici esnafının beklediği müjdeleri İBB Başkanımız Kadir Topbaş’tan aldıklarını vurgulayan Uğur, şöyle konuştu; “Özürlü rampalarının sınırlandırılması, ruhsatlarımızın bir yıl daha uzatılması ve taksici ehliyeti projemize verilen destek nedeniyle önümüzdeki günlerde çok daha iyi bir taksiciliğin olacağını hepinize müjdelemek isterim. Biz sayın Başkanımızdan müjdeler almaya alışığız. Taksici esnafı olarak taleplerimizin çok fazla dikkat alındığını belirtmek istiyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakü- Tiflis- Kars Demiryoluna İlk Kaynak YapıldıÖnceki Haber

Bakü- Tiflis- Kars Demiryoluna İlk Kayna...

“Bisiklet Yollarında Israrcıyım”Sonraki Haber

“Bisiklet Yollarında Israrcıyım”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar