İstanbul
DOLAR32.5139
EURO34.9774
ALTIN2431.4

Başkan Şahin "Akıllı Kavşak Çalışmalarımız Başladı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Şahin "Akıllı Kavşak Çalışmalarımız Başladı"
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak en önemli projelerinden birinin trafik sorununu gidermek olduğunu defalarca söyleyen Fatma Şahin akıllı kavşak uygulamasını Mayıs ayı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Şahin, şu ana kadar 12 kavşakta kamera montaj sistemi ile trafik yönetim merkez binasının da kısa süre içinde hizmete gireceğini kaydetti. Diğer kavşaklardaki altyapı ekipmanlarının da hazır olduğuna işaret eden Şahin, 21 kavşak altyapı çalışmasının bittiğini, 6 kavşakta ise planlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İlk etapta 27 kavşağın bu şekilde inşa edileceğini ifade eden Başkan Şahin, pilot kavşak olarak Çetinkaya Kavşağı’nı belirlediklerini ve deneme çalışmalarının gayet iyi olduğunu dile getirdi.

 

TRAFİKTE YÜZDE 30 İYİLEŞME OLACAK

 

Projenin bitmesinden sonra kentin ulaşımında yüzde 30 oranında iyileşmenin söz konusu olacağını vurgulayan Şahin, “Geometrik hesaplamaların ve altyapı uygulamalarının tamamlanıp kavşakların tamamının devreye girmesiyle birlikte kavşakların işlevsellik kapasitesi yüzde 30 civarında artış gösterecek. Yani yeşil ışıkta geçen araç sayısı eskisine oranla artmış olacak” değerlendirmesini yaptı.

 

Kavşakta bekleyen araçların yoğunluğuna göre sürelerin otomatik olarak ayarlandığını, kavşağın buna göre yönetildiğini belirten Şahin, “Kavşakta her yöne bakan kameralar bulunuyor. Kameralar aracılığıyla kavşaktan alınan görüntüler, uygun görüntü işleme teknikleriyle gerçek zamanlı olarak izleniyor.” dedi.

Araç tespit ve izleme sonuçlarında, anlık araç sayısı, araçların ortalama hızı gibi değerlerin hesaplandığını aktaran Şahin, “Bu sayede, kavşağa özel olarak geliştirilen algoritmalar çalıştırılarak, araçların trafik ışıklarında bekleme süresinin en aza indirilmesi, fazla yeşil ve kırmızı ışık sürelerinin ortadan kaldırılması ve bütün yönlere doğru optimum sürelerin otomatik olarak uygulanması sağlanıyor.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE SADECE 4 İLDE UYGULANIYOR

Bu proje ile hem ekonomiye katkı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hem de vatandaşların zamanlarını trafikte tüketmelerini engellemeyi amaçlıyor.

Türkiye'de İstanbul, Konya, Eskişehir ve Antalya'da uygulanan “Akıllı Kavşak Kontrol Sistemi” Gaziantep’te de uygulanmaya başlanıyor. Kent merkezinde 27 kavşakta uygulanacak sistem için Çetinkaya Kavşağı pilot alan olarak seçildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Metro Saatlerine Sinyalizasyon AyarıÖnceki Haber

Metro Saatlerine Sinyalizasyon Ayarı

TEM’e İDO ÇözümüSonraki Haber

TEM’e İDO Çözümü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar