darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

BASF Tasarımcıları, Otomotiv Renk Trendlerini Sundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BASF Tasarımcıları, Otomotiv Renk Trendlerini Sundu
Abone ol
Dünyanın lider kimya şirketi BASF’nin Boya Bölümü tasarımcıları, 2014/2015 yılı otomotiv renk trendlerini yayınladı. Hazırlamış oldukları “Under the Radar” isimli koleksiyon ile yeni renk paletleri trend radarında yer alıyor. Özel efektlerin geliştirilmesi yeni vurgular oluşturuyor ve olağandışı renk paletleri sunuyor.

BASF tasarımcıları, bunun otomotiv renklerini gelecekte daha kompleks ve daha bireysel bir hale getireceğini öngörüyor. Farklılaşmayı sağlayan bu özellik, özellikle yeni bir araba alırken, kişiselleştirmenin giderek daha önemli bir role sahip olduğundan tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Özel efektler dinamizm ve karmaşıklık sağlıyor

Güçlü renkler özgünlük gösteriyor

Otomotiv renk gelişimi  Etki faktörleri

Toplum ve teknoloji       Otomotiv pazarı trendlere karşılık veriyor ve hızlı moda sektörünü farklı bir şekilde etkiliyor. Elbette bu sektörün renk trendleri de otomotiv sektöründe bir role sahip, ama “sezonluk sarı” otomatik olarak araba gövdelerine uygulanmamaktadır. Ekonomi, ekoloji ve dijital ağın paylaşılması gibi karmaşık sosyal gelişmeler, renk trendlerinde merkezi faktörleri teşkil ediyor.

Renk döngüleri

Fikirden boyamaya         Yollarda yeni bir otomotiv rengi görülene kadar, OEM üretimle ilgili ilk fikrin üzerinden üç ila beş yıl geçecektir. Karmaşık bir ürün olarak otomotiv boyası pek çok karar verme, teknik adaptasyon ve test aşamasından geçmektedir.

Global mevcudiyet – Bölgesel tercihiler               BASF’nin Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa’daki tasarımcıları, doğru rengi bulmak için birbirleriyle ve araç üreticileri ile yakın bir işbirliği içerisinde çalışıyor. Sağladıkları işbirliği hem benzerlikleri hem de bölgesel farklılıkları tespit etmektedir. Marka bilinirliği, pazar geliştirme ve tüketici davranışı da önümüzdeki yıllarda her bölgede farklılık göstermeye devam edecek ve bu da, bölgesel renk tercihi farklılıklarının devam edeceği anlamına gelmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atak İstanbul YollarındaÖnceki Haber

Atak İstanbul Yollarında

Michelin Yılın İlk Yarısında Net Gelirini ArtırdıSonraki Haber

Michelin Yılın İlk Yarısında Net Gelirin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar