darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Başbakan Yeni Terminal Açılış Töreninde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başbakan Yeni Terminal Açılış Töreninde
Abone ol
Dünya çapında tarih ve kültür merkezi olan Konya'ya hızlı, rahat, konforlu bir havayolu ulaşımı sağlamak amacıyla inşa edilen 3 milyon 500 bin yolcu kapasiteli Konya Havalimanı yeni terminal binası, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konya’da gerçekleştirdiği toplu açılış programıyla hizmete girdi.

Özel uçak 'ANA' ile beraberinde eşi Sare Davutoğlu ile Konya’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Konya Havalimanında Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri karşıladı.


Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay ve Mehmet Ali Şahin eşlik etti. Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve Bakan Lütfi Elvan ile birlikte toplu açılış töreninde açılışını gerçekleştireceği Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan, 3.5 milyon yolcu kapasitesine sahip yeni terminal binasında incelemelerde bulundu ve terminal hakkında DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’dan bilgiler aldı.



Toplu Açılış programı kapsamında Konya kent meydanında halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bakan olarak ilk Konya'ya geldiğimde havalimanı terminalinin inşa edilmesini talep etmiştiniz. Şimdi 3 milyon kapasiteli havalimanı emrinizdedir. Emeği geçenlere teşekkürü sizler adına bir borç biliyorum” dedi.


Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından beraberindeki katılımcılarla birlikte Konya Çevre Yolunun temel atma, Konya Havalimanı’nın 3,5 milyon yolcu kapasiteli terminal binası açılışı ile Konya Büyükşehir Belediyesinin iki köprülü kavşağı başta olmak üzere, yapılan çeşitli eserlerin açılış ve temel atmasını gerçekleştirdi.


Konya Havalimanı’na telekonferans sistemiyle bağlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni terminal binasını meydanda toplanan on binlerce kişiye izletti. Modern tesisin Konya’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, havalimanının açılışı için bekleyen Konya Milletvekilleri ve Genel Müdürümüz Orhan Birdal ile birlikte Konya Havalimanı yeni terminal binasının açılışını telekonfrans sistemiyle gerçekleştirdi.


Mevcut terminal binasının 6 kat büyüklüğünde olan yeni terminal binası, 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak kapasitede inşa edildi. 24 bin 175 metrekare kapalı alana sahip yeni bina Hz. Mevlana'nın 7 öğüdünden esinlenilerek 7 ana kolon üzerine kuruldu.


Terminal binası, yıllık 3 milyon 500 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Ayrıca içinde Gelen Giden yolcu salonları, 13 adet chek-ın bankosu, pasaport kontrol noktası, VIP ve CIP salonları, 3 adet kafeterya ve restoran, Çalışma ofisleri bulunuyor. 550 araçlık otoparkı bulunan Havalimanının Apronuna 8 uçak da aynı anda yanaşabiliyor.


Konya Havalimanı yeni terminal binası, "Engelsiz Havaalanı Projesi"ne uygun şekilde tamamlanmıştır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Drive Your Passion” Tasarım Yarışması’nda Türk FinalistÖnceki Haber

“Drive Your Passion” Tasarım Yarışması’n...

Emekliler Otoparkı Hizmete AçılıyorSonraki Haber

Emekliler Otoparkı Hizmete Açılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar