İstanbul
DOLAR32.5439
EURO34.9299
ALTIN2430.8

Başbakan Erdoğan’dan Raylı Sistem Müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başbakan Erdoğan’dan Raylı Sistem Müjdesi
Abone ol
Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Meydan - Havaalanı – Aksu - Expo raylı sistem hattının yapımına başlanması için talimat verdi. Erdoğan’ın talimatının ardından Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, devreye girdi ve proje 23 Nisan 2016 gerçekleşecek olan EXPO açılışına yetişecek.

Antalya’ya raylı sistem müjdesini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdi. Türel, Meydan - Expo Raylı Sistem Hattına Başbakan Tayyip Erdoğan’ın onay verdiğini ve çalışmaların başladığını söyledi. Yeni 16 kilometrelik raylı sistem hattının yapım çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülecek, vagonları ise Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilecek. Antalya’da hizmete devam eden Hafif Raylı Sistem hattının uzunluğu ise 11.1 kilometreydi.

Seçildiği günden itibaren bu hattın Antalya’ya kazandırılması çalışmalarına öncelik veren Başkan Türel, ön etüt çalışmalarını, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Başbakan Erdoğan’ın onayına sunmuştu.

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı adayı olarak Antalya’da düzenlediği miting konuşmasında Meydan-EXPO hattı için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başbakan Erdoğan, son olarak Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan ile yapılan toplantıdan sonra nihai talimatı verdi.

Araçlarla birlikte yaklaşık 200 milyon liraya mal olması beklenen proje ile ilgili İstanbul’da bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile projeyle ilgili fizibilite çalışmalarının süratle başlamasına karar verildi.

TÜREL: BAŞBAKANIMIZ ANTALYAYA OLAN İLGİSİNİ BİR DAHA GÖSTERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Antalya olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu güne kadar havaalanından hastanelere, doğal gaza kadar Antalya’ya olan ilgisini her zaman gösteren sayın Başbakanımız EXPO ile birlikte bir başka kalıcı eseri daha Antalya’ya kazandırmak için gerekeni yaptı. Bu konuda başta Avrupa Birliği Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ve Tarım Bakanımız Mehdi Eker’in destekleri büyük bir şans oldu. Bu vesile ile milletvekillerimiz ile birlikte sayın bakanlarımıza teşekkür borçluyuz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şemikler`de Mutlu SonÖnceki Haber

Şemikler`de Mutlu Son

Aksaray Belediyesinden Engellilere Engelsiz Yaşam İmkânıSonraki Haber

Aksaray Belediyesinden Engellilere Engel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar