İstanbul
DOLAR32.5394
EURO34.8715
ALTIN2429.2

Bakanlar, Konyalı İşadamlarının İftarında Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanlar, Konyalı İşadamlarının İftarında Buluştu
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konyalı işadamları tarafından Ankara’da düzenlenen 9'uncu geleneksel iftar programında bir araya geldi. Programda Filistin’de yaşanan insanlık dramına tepki yağdı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yaptığı konuşmada, bu ramazan ayında Suriye'de bir diktatörün kendi vatandaşına zulmünü, Irak'ta kardeş kardeşin birbirini öldürdüğünü, Filistin'de İsrail'in çocukları, gençleri ve kadınları hunharca katledişinin görüldüğünü söyledi. "İsrail'i lanetliyoruz, kınıyoruz. İsrail bir anlamda hukuk, kural ve kaide tanımayan, ne Birleşmiş Milletler'in aldığı karar ne diğer uluslararası organizasyonların almış olduğu kararları hiç mi hiç dikkate almayan şımarık ülke konumundadır" diyen Elvan, İsrail için insan hakları diye bir şeyin olmadığını ifade etti.
Türkiye'de bir ağaç kesilmesinden dolayı Taksim'de yaşanan olayların birileri için çok önem arz ettiğini ve saatlerce canlı yayın olarak tüm dünyaya aktarıldığını anlatan Elvan, şunları belirtti: "Gazze'de yaşananlar ise hele hele bir muhabirin yapmış olduğu yorum nedeniyle görevinden alınması gerçekten tüm dünyaya ders olabilecek nitelikte. Ama biz AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar hep zulme karşı direndik, mücadele ettik, her zaman mazlumun yanında olduk. Vesayete karşı mücadele ettik, zulme karşı mücadele ettik, mazlumla birlikte hareket etmeye çalıştık. Hep dik durduk."

Bundan sonraki süreçte de dik durmaya, vesayete karşı savaşmaya devam edeceklerini ifade eden Elvan, şunları kaydetti: "Ismarlama gelen cumhurbaşkanı adaylarının halk nezdinde hiçbir değeri olmadığını sizler biliyorsunuz. Ismarlama birileri getiriliyor. Halen Türkiye'nin vesayet altında olduğunu düşünüyorlar, nabza göre şerbet veren bir cumhurbaşkanı adayı. Cumhuriyet Halk Partili ile sosyal demokrat söylem içinde olan MHP'li ile milliyetçi söylem içinde olan aşırı sol gruplarla sol grupların söylemi içinde olan bir aday. Bu adaydan siz ne bekleyebilirsiniz? Ama inşallah 10 Ağustos'ta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı koltuğuna bizatihi halkın, cumhurun temsilcisi olarak sizlerin de desteğiyle oturacak."

Elvan, iftar programlarının birliği, dayanışmayı ve dirliği güçlendirmesi dilediğinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıya ilişkin, "İsrail ne zulmederse etsin hedefine ulaşamayacak. Halk ve adalet adına ayağa kalkmış bir halktan daha kudretli hiçbir güç yoktur" dedi.

Davutoğlu, "Bu ramazanda gönlümüzün bir yarısı Gazze'de bir yarısı Suriye'de, Irak'ta" diyerek Gazze saldırısının başladığı geceden sabah 5'e kadar ulaşabilecekleri herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Davutoğlu, bu yönde kamuoyunun bildiği bilmediği çabaların sürdüğünü, ateşkes için çaba sarf ettiklerini aktardı. Gazze halkının yiğit bir halk olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Öylesine yiğit bir halktır ki Gazzeliler, yıllardır ramazanda ve ramazan dışında her türlü saldırıya muhatap olmalarına rağmen boyun eğmediler, baş eğmediler. Selam olsun Gazzeliler'e, selam olsun o yiğit halka ki insanlığın sustuğu yerde vicdanı temsil ettiler" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Parkmetre Uygulamasında Ramazan DüzenlemesiÖnceki Haber

Parkmetre Uygulamasında Ramazan Düzenlem...

Oto World Asya’nın Tamamlayıcısı Açık Oto Pazarı AçıldıSonraki Haber

Oto World Asya’nın Tamamlayıcısı Açık Ot...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar