darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Bakan Elvan'dan Engellilere Tarife Müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Elvan'dan Engellilere Tarife Müjdesi
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, engelli tüketicilerin iletişim hizmetlerinden daha uygun fiyatlarla yararlanabilmeleri amacıyla yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Bakan Elvan, engellilerin cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmetlerinden avantajlı yararlanmaları amacıyla başta avantajlı yararlanmaları amacıyla başta engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla bir yılı aşkın süredir çalışmalar yapıldığını hatırlattı. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) bu çalışmalarda gündeme getirilen öneriler doğrultusunda yeni bir karar aldığını ifade eden Bakan Elvan, "Haberleşme hakkı, uluslararası sözleşmelerde ve Anayasa'mızda temel bir hak olarak düzenlenmektedir. Engelli vatandaşlarımızın da bu haktan en iyi şekilde faydalanması için gerekli düzenlemelerin yapılması büyük önem taşıyor. ‘Engelsiz erişim’ hedefi doğrultusunda yeni adımlar atarak konuşma, işitme veya görme engeli olan vatandaşlarımıza hayatı kolaylaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Engellilerin iletişim hizmetlerine uygun tarifeler üzerinden daha kolay bir şekilde erişmesi için daha önce de bazı kararların alındığını ve indirimler yapıldığını dile getiren Elvan, işletmecilere getirilen yeni yükümlülüklerin 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

Engelliler Haberleşme Hizmetlerinde Engellere Takılmayacak
Bakan Elvan, BTK’nın kararıyla cep telefonu ve sabit telefon işletmecileri ile internet servis sağlayıcılarına getirilen yükümlülükleri şöyle sıraladı: "Yeni alınan kararlar doğrultusunda işletmeciler, engelli tüketicilere yönelik makul ölçüde ekonomik avantajlar ihtiva eden tarife ve kampanyalar sunacak. Cep telefonu operatörleri engelli aboneler için 'Sesli Konum Bilgisi' hizmetini ücretsiz verecekler. Engelli cep telefonu abonesinin konum bilgisi talep etmesi halinde başka bir telefon numarasına da ücretsiz iletilecek. Bunun yanı sıra engelli aboneler için ses hizmetinden bağımsız olarak sadece veri (data) paketi hizmeti sunulacak. Engellilere yönelik olarak sunulan tüm hizmetler internet sayfası üzerinde tek başlık altında toplanarak engelli tüketicilerin bilgiye erişimleri kolaylaştırılacak. 200 binin üzerinde abonesi olan işletmeciler internet sitelerini engelli abonelerin yararlanabileceği şekilde yeniden düzenleyecek. Bu yılın Nisan ve Ekim aylarında işletmeler engellilere yönelik sundukları hizmetlerin yer aldığı internet sayfasının adresini tüm abonelerine SMS olarak gönderecekler. Engelliler haberleşme hizmetlerinde engellere takılmayacak."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Yollar artık BİSİM”Önceki Haber

“Yollar artık BİSİM”

Alibeyköy Cep Otogarında İlk Seferler BaşladıSonraki Haber

Alibeyköy Cep Otogarında İlk Seferler Ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar