darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3491
EURO35.1306
ALTIN2308.9

Avrupanın En Çevreci Otobüs Filosu Başkentin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupanın En Çevreci Otobüs Filosu Başkentin
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Avrupa nın en çevreci otobüs filosu ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliğinin (UITP) Cenevre de düzenlenen ödül törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek i temsilen katılan EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, Avrupanın En Çevreci Otobüs Filosu Ödülü nü UITP Başkanı Ousmane Tahiam ın elinden aldı.

93 ülkeden 3500 Kurum üyesi olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliğinin  Cenevre de düzenlediği, 2013 yılı 60. Dünya Kongresinde 43 ülkeden 155 proje yarıştı.

Avrupa nın en Çevresi otobüs filosuna sahip olan Ankara Büyükşehir Belediyesi aldığı bu ödülle başarısını uluslararası alanda tescilledi.

Sürdürülebilir Kalkınma kategorisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ödülünü  Başkan Melih Gökçek adına alan EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, UITP 2025 vizyonunda yer alan "Gezegenin Nefes Alması" vizyonuna yönelik olarak 2011 yılından itibaren otobüs filomuzu doğaya saygılı, çevreye duyarlı hale getirmek amacıyla toplu ulaşım filomuzu CNG li otobüslerden oluşturuyoruz” dedi.

Avrupa nın  en fazla CNG li otobüs filosuna sahip olduklarını belirten Tahiroğlu Bu kongrede katıldığım oturumlarda, çevreci otobüslerin önemini birlikte yaşadığımız dünya için ne kadar daha önemli olduğunu bir kez daha gördüm dedi.

Tahiroğlu, Çevre dostu otobüs filosunu Başkent Ankara ya kazandıran ve sonuçları itibariyle Dünyaya katkı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek beye teşekkür ediyorum diye konuştu.

Gelişen Ekonomilerde Toplu Taşıma konulu panele konuşmacı olarak katılan EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, Avrupa nın en çevreci otobüs filosuna sahip olmalarının yanında Türkiye de bir ilk daha gerçekleştirdiklerini, artık durakta beklemeye son verdiklerini ifade etti.

Tahiroğlu bu proje sayesinde Ankara da toplu taşımı kullananların evden, işten ya da cepten tek tuşla otobüsün ne zaman durağa geleceğini görebildiklerini duyurdu.Tahiroğlu EGO CEPTE adını verdikleri uygulamayla interneti olmayan vatandaşların da ALO 153 hattını arayarak da bu hizmeti alabileceklerini söyledi.EGO Genel Müdürü ne göre bu teknoloji sayesinde Ankara daki her durak birer akıllı durak haline geldi.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliğinin 2 yılda bir düzenlenen Genel Kurulu aynı zamanda hem kongre hem de fuar organizasyonlarıyla dünyanın en önemli ulaşım platformu niteliği taşıyor.

Bu yıl ki törende; Toplu Taşımacılık ve Politik Vizyon ve Yüksek Düzenli Destek ödülü de Ulaştırma Bakanı Yıldırım a verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Goodyear'dan Yol Güvenliği ÖnerileriÖnceki Haber

Goodyear'dan Yol Güvenliği Önerileri

Birdal "Sivas Ve Erzincan`a Hayırlı Olsun"Sonraki Haber

Birdal "Sivas Ve Erzincan`a Hayırlı Olsu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar