İstanbul
DOLAR32.6379
EURO35.0935
ALTIN2503.4

Artık Karar Minibüsçü Esnafının

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Artık Karar Minibüsçü Esnafının
Abone ol
Denizli Belediye Meclisi, toplu taşıma kalitesini artırmak için minibüslerin otobüse dönmesi yönünde karar aldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yönetiminde toplanan Belediye Meclisi, belediye mücavir alan sınırları içinde faaliyet gösteren (M) plakalı minibüslerin özel halk otobüsüne dönüştürülmesini kararlaştırdı.

Belediye Meclisi'nden aldığı yetki ile toplu ulaşımda önemli bir projeye imza attıklarını belirten Başkan Osman Zolan, bundan böyle toplu ulaşım hizmetini Denizlili esnaflarla yapmak istediklerini, bu konuda kendilerine önemli bir fırsat sunduklarını söyledi.

Denizli nüfusunun her geçen gün arttığını ve buna paralel olarak ulaşımı sağlayan otobüslerde ciddi bir yoğunluk yaşandığını kaydeden Başkan Zolan, hedeflerinin minibüsleri otobüse dönüştürerek şehirde hizmet veren belediye otobüsü sayısını arttırmak olduğunu söyledi. Başkan Zolan bu hizmeti de Denizlili esnaflarla birlikte yapmak istediklerini söyledi.

Başkan Osman Zolan sözlerine şöyle devam etti: ''Göreve geldiğimiz 2004 yılında belediyemizin en büyük sorunlarından biri toplu ulaşımdı. O dönemde hizmet veren belediye otobüsleri hem çok eski hem de kurumumuza maliyeti çok yüksekti. Biz de adeta kangren haline gelmiş bu sorunu çözmek amacı ile harekete geçtik. 

Vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu otobüslere binip, istedikleri yerlere zamanında ulaşmaları amacı ile 2004 yılında toplu ulaşım hizmetlerimizi (belediye otobüsü hizmetleri) özelleştirdik. Yapmış olduğumuz bu özelleştirmenin ardından vatandaşlarımıza hizmet eden otobüsler tamamen yenilenirken, otobüs sayımız da 40'tan 107'ye yükseldi. Ancak şu da bir gerçek ki, büyükşehir olan Denizlimiz hızla büyüyor ve toplu ulaşım konusunda yeni projelerin ortaya konulması gerekiyor.

Biz de bunun üzerine Meclisimizden aldığımız yetki ile şehrimizdeki toplum ulaşım hizmetlerini Denizlili esnaflarımızla birlikte yapıp, şehrimizde hizmet veren otobüs sayımızı 300'ün üzerine çıkartmak istiyoruz. Eğer isterlerse bundan böyle şehrimizdeki ulaşım hizmetini Denizlili esnaflarımız verecek ve minibüsler otobüslere dönüşecek. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık, bundan sonrasına minibüsçü esnaf kardeşlerimiz karar verecek.

Bizim için aslolan tek şey var; o da vatandaşlarımızın rahat ve konforlu bir ortamda ulaşımlarını sağlamak. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Her şey Denizlimiz için, Denizlililer için dedi.

nde 1 sefer olarak başlatıyoruz ve talepler doğrultusunda bu sefer sayılarında da artış yapabiliriz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Terminali ÖzelleştiriliyorÖnceki Haber

Kayseri Terminali Özelleştiriliyor

İETT’den Sefer ArtırımıSonraki Haber

İETT’den Sefer Artırımı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar