darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Araçlar İçin Yepyeni "Enerji İçeceği" Nano Borx

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araçlar İçin Yepyeni "Enerji İçeceği" Nano Borx
Abone ol
Ankara merkezli Tansel Grup bünyesindeki Eta Madeni Yağ, uzun araştırmalar...

Ankara merkezli Tansel Grup bünyesindeki Eta Madeni Yağ, uzun araştırmalar ve 10 milyon dolarlık yatırımla araçlar için yepyeni bir "enerji içeceği" üretti. Eta Madeni Yağ, Türkiye'de nano boyutta elmas ve boru birlikte içeren tek motor yağı katkısını, Nano BorX markasıyla piyasaya sürdü.

Nano BorX'in özelliklerini satış pazarlama şirketi Genel müdürü Aydın Baran'la konuştuk.

Türkiye'de bugün 53 farklı maden ve mineralin üretimi yapılıyor.  Ancak bunlar içinde bor mineralleri Türkiye için özel bir öneme sahip. Çünkü tüm dünya rezervlerinin yüzde 75'ini Türkiye karşılıyor. Bu da dünya bor ihtiyacını Türkiye'nin tek başına 400 yıl süreyle karşılaması anlamına geliyor. Yılda 250 milyon dolarlık ihracat geliri getirmesi nedeniyle Türkiye için bir güç unsuru olan bor madenleri, 400 farklı sanayi kolunda kullanılıyor. Bu madenin, geliştirilen ürünler üzerindeki olumlu etkilerini ortaya çıkaran pek çok Ar-Ge çalışması mevcut. Ankaralı Eta Madeni Yağ şirketi de bu etkileri keşfeden şirketlerden.  Gebze'de TÜBİTAK M.A.M Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren çözüm ortağı Yüksek Teknoloji Malzemeleri Araştırma ve Geliştirme A.Ş. tarafından yürütülen Ar-Ge çalışmaları ile 'Nano Borx' markalı motor yağı katkı maddelerini piyasaya sunan şirket,  Ankara'daki tesisinde imal ettiği nano teknoloji ürünleri Gelecek Nano Şirketi üzerinden beş ülkeye ihraç ediyor. Bu yıl 20 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirten Eta Madeni Yağ Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Baran, "Kazakistan ordusu ve emniyet teşkilatı ürünlerimizi kullanıyor. Ürün eksi 40 dereceye kadar performans gösteriyor. Almanya'da önemli bir zincir mağazaya girdik. Hollanda, Kuzey Irak ve Suudi Arabistan'da da varız. Şu an üretimimizin yüzde 30'unu ihraç ediyoruz ama önümüzdeki yıllarda iç Pazar ile ihracatı dengelemeyi planlıyoruz. Endüstriyel ve marin grubuna yönelik ürünler de geliştirdik. Bunlarda da oldukça iddialıyız" diye anlatıyor.

 

NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI'nın özellikleri nelerdir?

Kaliteli bir motor yağının belirli bazı özelliklerinin olması gerekir. Bir motor yağından, oksidasyona, karbon teşekkülüne, korozyona ve pas yapmaya, fazla basınca ve köpüklenmeye dayanıklı olması beklenir. Ayrıca motor yağı motorda iyi bir temizleme elemanı gibi iş görebilmelidir; düşük sıcaklıkta akıcılığı yeterli, farklı sıcaklık aralığında iyi bir viskoziteye sahip olmalıdır. Tüm bu özellikler motor yağlarında esasta varolan ancak belli kilometrelerden sonra yağlar bu özelliklerinden uzaklaşırlar. İşte bu noktada ürünümüz devreye girmektedir. Yağın ömrünü korumak ve en az %50 uzatmak, motor iç yüzeyindeki kayganlığı artırmak, sürtünmeyi azaltmak, motor iç yüzeyindeki tortu ve korozyonu söküp oluşmasını engellemek, rektefiye ömrünü uzatmak, egzoz emisyon değerlerini düşürtüp doğayı korumak, daha da önemlisi yağda yarıyarıya yakıtta %20 lere varan tasarruf sağlatmak ve üstün teknoloji nano teknoloji ile imal etmek için nano borx üretildi. 

Bu amaçlarla geliştirdiğimiz NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI Triboloji Bilim Dalı'nın ele aldığı aşınma, sürtünme ve yağlama değerlerini en iyi şekilde karşılayan, Nano Teknoloji kullanılarak üretilmiş bir yağ katkısıdır. NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI etkinliğini, yapısında var olan ve nano boyuta (insan saç teli kalınlığının yaklaşık seksen bin kez küçültülmüş hali) indirgenmiş Mono Kristal Elmas Tozu (MCDP) ve Nano Bor (BNB) ile gösterir.

NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI hangi araçlar için uygun?

NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI benzinli, dizel ve LPG'li bütün 4 zamanlı araçlarda kullanılabilirsiniz.

NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI'nın içersinde var olan nano boyuttaki Elmas Tozu'nun ve Bor'un araçların motoruna ne gibi faydaları var?

ETA MADENİ YAĞ FABRİKASI'nda üretilen Nanoteknolojik yağ katkısı içindeki nano yapılı Elmas Tozu hidrofobik bir malzeme; yani nem alması mümkün değil. Bor ise nem toplayıcı bir özelliğe sahip. Bu özellikleriyle birbirini tamamlayan bir yapı oluşturuyorlar. Nano boyutlu Elmas Tozu motor iç yüzeyinde ki tortu korozyonu söküp atarak sürtünmeyi minimize ediyor. Sürtünme kaynaklı oluşmuş derin mikron düzeydeki yarıklar vadiler elmas tarafından kapatılarak motor iç yüzeyinde oluşan grapaj ortadan kaldırmaktadır. Adeta onarım gerçekleştirir. Bor madeni ise Motor içinde kaygan bir zemin oluşturması, aşınmanın azalması ve performans artırıcı bir etki yaratması için kullanılmaktadır.

Peki bu ürün aracımın motoruna ne gibi katkılar sağlıyor?

Her şeyden önce ciddi manada tasarruf sağlıyor .NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI üretici firmalar tarafından belirlenen motor yağlarıyla randımanlı olarak çalışıyor. Motor performansını arttırıyor. Yağ değişim aralığını, 10 bin Km'den 15 bin Km'ye uzatıyor. Yağ yakmayı ve eksiltmeyi en aza indiriyor. Böylelikle yakıt tasarrufu sağlıyor, motor ömrünü de uzatıyor. Sürtünme ve aşınmayı önlüyor, motorun sessiz çalışmasını sağlar. Bunlara ek olarak egzoz emisyonunu da %33 oranında azaltıyor.  Bu özelliğiyle aynı zamanda çevreci bir ürün niteliği taşıyor.

NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI motorumda herhangi bir hasara sebep olur mu?

Hayır, hiçbir hasara sebep olmaz. Çünkü NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI'nda yer alan nano boyuttaki Mono Kristal Elmas Tozu ve Nano Bor hiçbir kimyasal etkileşime girmeden, homojen olarak dağılarak görevini yerine getiriyor. Ayrıca nano kristal yapıdaki bu parçacıklar motorda hiçbir yeri tıkamaz, yüksek ısı ve basınçlara karşı dayanımları da oldukça yüksektir. Bu yüzden 4 zamanlı bütün araçlarda güvenle kullanılabilir.

 

Diyelim ki hasar oluştu ?

Olmayacağını bildiğimiz halde ürünümüzden kaynaklı motorda oluşabilecek tüm hasarlara karşı ürünümüz sigortalıdır. Türkiye ve tüm dünya (ABD ve Kanada hariç) da geçerli olmak üzere toplamda 3 milyon Dolar araç başı da 100.000 Dolara kadar sigortalıdır.

Diğer yağ katkılarından farkı nedir?

NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI nano boyuttaki Mono Kristal Elmas Tozu ile Nano Bor'u birlikte içeriyor. Bu özelliğiyle, Türkiye'deki ilk ürün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Nano boyuttaki Mono Kristal Elmas Tozu, motor iç yüzeyindeki nano buyuttaki metal boşluklarını doldurarak pürüzsüz, sert bir yüzey oluşturuyor. Kazandırdığı bu özelliklerin dışında metal yüzeylerin üst kısmında kayganlaştırıcı ince bir film tabakası oluşturarak aşınmayı azaltıcı ve performans arttırıcı etki de yaratıyor.

NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI'nın aracımın motor yağına olumsuz bir etkisi olur mu?

İçeriğinde bulunan nano boyuttaki Mono Kristal Elmas Tozu ve Nano Bor homojen olarak dağılarak etkinliğini gösterir ve kimyasal reaksiyona girmez. Motor yağına hiçbir olumsuz etkisi yoktur, aksine motor yağının değişim aralığını uzatır.

Ürünün ömrü ne kadar?

NANO BORX MOTOR YAĞI KATKISI yakıt tasarrufu ve minimum %30 daha uzun yol yapılmasını sağlar; ayrıca yağ değişim aralığını uzatır. Sayısal olarak ifade edilecek olunursa her 3 yağ değişiminde yeni ürünün ilave edilmesi gerekir.

  �
*Dünyaya açılmaya ve teknolojiyi kullanmaya çalışan KOBİ’lere tavsiyeleriniz nelerdir?

Üretim gücü, yurt dışı tecrübesi, görgü, tahlil, analiz, girişimcilik ve bilimsel veriler ışığında sistemli ve kurumsal anlayış içerisinde çalışan her tür KOBİ'ye Dünyanın her yerinde ihtiyaç var.

KOBİ nihayetinde ülkemizde olduğu gibi Dünya'da da henüz tamamen yıkılamamış orta direk üretim gücüdür.

Zamana ve Pazar koşullarına göre hızlı karar alabilen, üretim gücüne pazarlama ve markalaşma bilincini de ekleyebildin mi "birer demir" leblebi olabilen KOBİler küçük ama sayılarının çokluğu ile istihdamın ve canlı ticaretin kahramanlarıdır.

Üretim aşkı olanların konuşlandığı KOBİ'ler, kendi gerçekleri ışığında sürekli araştıran, takip eden, fuarlar başta olmak üzere e-ticaret ve diğer iletişim ve satış kanallarının tamamını uygulayabilecek yapıda olabilirler. O bakımdan evvela KOBİ ne olduğunu ve ne olmadığını tespit etsin gerisi gelir inancındayım.

Artık çok kaliteli mal sürekli erişebilinecek, servisi, yedek parçası, erişilebilinirliği yüksek, fiyat- performans paritesi açık olmayan bir yapıda olmak durumundadır. Mavi yaka ile beyaz yakanın birlikte çalışmak durumunda olduğu top yekün kalkınmanın önemli aktörlerinden saydığım KOBİlere gönderilecek en büyük selam "doğru işi, doğru zamanda, doğru kişilerle, doğru alıcıya, ulaştırmanın yolunu bulmaktan başka çözüm olmadığını" düşündüğümü ifade etmektir.   

Son bir soru neden ve nereden böyle bir ürün?

Evet nedeni aslında 2 cevaba matuf. İlki ticaret yapıyoruz sanayiciyiz sürekli gelişmek, ürün gamını geliştirmek gerekir. Dolayısıyla pazardaki payınızı da diri tutmanız ve sürekli geliştirmeniz gerekir ki marka oluşunuzun bir başka gereğini yerine getirebilin ve firmalarınız tedarikçileriniz, bayileriniz ve çalışanlarınızla kocaman bir ailenin geçimini devam ettirebilesiniz.

İkinci ve bizce daha bir kıymeti olan husus var ki; oda gelişiyor olmak sürekli AR-GE' den yeni ve etkileyici projelerin doğuyor olması.

Bor madeni bizim milli varlığımız. Hem de dünyaya yeter miktarda.

Petrole, gaza, teknolojiye olmak üzere daha birçok gereksinimlerimizde dışa bağımlı bir ülkenin ferdi olmaktan mutlu değiliz. En azından bir kalemde daha dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefleyerek ve son teknoloji nano teknolojiyi kullanarak bu üretim formunda bor madeni ve dünyanın en kıymetli taşını endüstriyel elması birleştirerek genel toplamda az önce saydığım faydaları tesis edecek bir ürün üretme fikri her zaman var olan bir idealdi nasip bu dönemmiş.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya'da Şehiriçi Ulaşım Yeniden ŞekilleniyorÖnceki Haber

Antalya'da Şehiriçi Ulaşım Yeniden Şekil...

Mercedes Halk Otobüsü Pazarına Göz KoyduSonraki Haber

Mercedes Halk Otobüsü Pazarına Göz Koydu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar