darussafaka
İstanbul
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

Aracınız Ve Lastikleriniz Yaza Hazır Mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aracınız Ve Lastikleriniz Yaza Hazır Mı?
Abone ol
Havalar ısınıyor, yaz yaklaşıyor. Bahar hazırlıklarının başladığı şu günlerde, aracınızın ve lastiklerinizin de değişen hava koşullarından etkileneceğini unutmayın.

Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, “Mevsimine uygun lastik kullanımı gerekliliğini her mevsim geçişinde sürücülere hatırlatmak birinci görevimiz. Kış koşullarında kış, yaz döneminde ise yaz lastiği kullanmanın artık bir lüks değil, alışkanlık olduğunu gözlemleyene kadar da hatırlatmaya ve bunun faydalarını ifade etmeye devam edeceğiz” dedi…

 

Kış mevsiminin sona erdiği ve baharın yavaş yavaş yüzünü gösterdiği şu günlerde, araçlarını yaz dönemine hazırlayan sürücülerin güvenli ve konforlu sürüş deneyimi için lastik seçimleri konusunda çok titiz olması gerekiyor. Islak ve karlı zeminde kullanılan kış lastiklerinden alınan üst düzey performansın, kuru zeminde aynı etkiyi yaratmayacağını ifade eden Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdür Mehmet Akay, sürücülerin lastik seçiminde güvenliğin ilk kriteri olan kısa fren mesafesi, maliyet tasarrufunun önünü açan düşük yuvarlanma direnci ve yol koşullarına uygun sürüş performansı kriterlerine dikkat çekiyor.

Yaz döneminde sürücülerin unutmaması gereken noktalar:

·         Yaz koşullarında kullanılan kış lastikleri; yaz lastiklerine göre daha uzun bir fren mesafesi ile durmanıza ve çabuk aşınarak, yakıt tüketiminin artmasına sebep olur. Özellikle hızlı alınan virajlarda savrulma riskinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.

·         Yaz sezonunda her zaman dört lastiğinizin tümü birden yaz lastiği olmalıdır. Hava sıcaklıklarının +7 santigrat dereceye kadar düşmeyeceği öngörülen Nisan ayından sonbaharın başladığı Ekim aylarına kadar yaz lastikleri kullanılması tavsiye edilir. Yaz lastiklerinin yere temas eden yüzeyi +7 santigrat dereceden itibaren sertleşir.

·         Yaz sezonunda yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun sürücülerin ilk yapmaları gereken şey lastiklerin hava basıncı ve diş derinliğini mutlaka kontrol etmeleridir.

·         Doğru havalı lastik, yolla daha geniş bir yüzeye temas ettiği için, daha güvenlidir. Ayrıca lastikler bu sayede daha az ve düzenli aşınarak; daha az ısınır ve yıpranır. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlar.

Yola çıkmadan önce veya yolculuğun ilk 15 – 20 km içerisinde, mutlaka lastik basıncı kontrol edilmeli. Isınan lastik içerisindeki havanın basıncı yükselir. Bu da basınç konusunda sürücüleri yanıltabilir. Aynı konu güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış araçların lastiği içinde geçerlidir.

·         Kış döneminde diş derinliği 4 mm olan lastiklerin yaz koşullarında 3 mm’nin altına düşmemesine dikkat edilmeli. Düşük diş derinliği fren mesafesini iki katına kadar artırır.

·         Ufak bir ayrıntı olarak görünse de stepnelerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu ayrıntı atlandığı takdirde, küçük sıkıntılarla atlatılabilecek olaylar ciddi sorunlar haline dönüşebilir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otokar’a “En Başarılı Ar-Ge Merkezi” ÖdülüÖnceki Haber

Otokar’a “En Başarılı Ar-Ge Merkezi” Ödü...

İETT Kalite Belgelerinin Sayısı ArtıyorSonraki Haber

İETT Kalite Belgelerinin Sayısı Artıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar