İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Apaydın “Tatil Başlıyor, Trafik Kazalarına Dikkat”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Apaydın “Tatil Başlıyor, Trafik Kazalarına Dikkat”
Abone ol
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Tatille beraber maalesef kazalarda da büyük artış olduğunu söyleyerek sürücüleri uyardı."Geçen yıl iki ayda hayatını kaybeden 882 vatandaşımız bizlere ibret olsun” dedi.

Ülkemizde trafik kazalarının maddi-manevi büyük kayıplara neden olduğunu açıklayan TŞOF Başkanı Apaydın, “Maalesef sonuçlar önümüze geldiği zaman olayın vahameti ortaya çıkıyor.2012 yılında günlük ortalama 10 vatandaşımız hayatını kaybederken, Haziran ayında ortalama 13, Temmuz ayında da 17 vatandaşımız hayatını kaybederken iki aydaki toplam kaybımız 882 kişi olmuştur. Ülkemiz için büyük kayıptır. Kazaların azaltılması için ilk önce aracımızı yolun durumuna uygun süratle kullanmalı, emniyet kemerimizi takmalı, küçük çocuklarımızı özel çocuk koltuklarında emniyete almalıyız” dedi.

-“YAĞIŞLI HAVALARA VE KAYGAN YOLLARA DİKKAT”

Yurdumuzu etkisi altına alan ani bastıran bölgesel yoğun yağışlarında kazaların artmasında etkili olduğunu vurgulayan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Yoğun yağışlar yollarda bozulmalara hatta çökmelere sebep olabiliyor. Ama yağışların kazalara yol açmasının asıl sebepleri; yolların kayganlaşması ile çukur yerlerde biriken sular olmaktadır. Aracın kontrolünün kaybedilmesine yol açan bu durumla karşılaşmamak için süratimizi düşürmeliyiz. Ani fren yapmaktan kaçınmalıyız. Hele bu günlerde lastiklerimizi, cam suyunu ve sileceklerimizi kontrol etmeden asla yola çıkmamalıyız” diye konuştu.

-“YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA VE İŞARETLERİNE DİKKAT”

Karayollarında yaz aylarıyla birlikte başlayan yol yapım çalışmalarına da dikkat çeken Apaydın, “Bilhassa yabancı olduğunuz yollarda giderken yeni dökülmüş mıcır, ani şerit değiştirmeleri, tek şeride düşen daralan yollar kazalara davetiye çıkarmaktadır. Geceleri kaza tehlikesinin bir kat daha arttığını unutmayalım. Aracımızı kullanırken yol işaretlemelerine ve işaretçilerine dikkat etmeli, yol yapımı olan yerlerde süratimizi düşürmeliyiz. Eğer yola çıkmadan Karayolları Genel Müdürlüğü danışma merkezinden yol durumunu öğrenirsek daha tedbirli oluruz” diye söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınav Günü Ulaşım ÜcretsizÖnceki Haber

Sınav Günü Ulaşım Ücretsiz

LYS’de Başarıya OtomobilSonraki Haber

LYS’de Başarıya Otomobil

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar