İstanbul
DOLAR32.4231
EURO34.4401
ALTIN2485.9

Apaydın: “Taşımacı Esnafımız Büyüyemedi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Apaydın: “Taşımacı Esnafımız Büyüyemedi”
Abone ol
“Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi ve Bilinçlendirilmesi” projesi kapsamında Kayseri’de 20’incisi düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı v e TESK Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Apaydın, taşımacı esnafının büyüyemediğini ve her geçen gün küçülerek geriye gittiğini söyledi.

2011 yılında başladıkları TASBİT toplantılarının 20’ncisi ve sonuncusunu Kayseri’de gerçekleştirdiklerini ifade eden Fevzi Apaydın, “Şoförlerin trafik güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olması, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı kalabilmesi, trafik güvenliğini de doğrudan etkileyecek bir durumdur. Şoför esnafı, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Şehir içi, şehirlerarası, uluslararası yük ve yolcu taşınmasında, öğrenci ve işçi servis araçlarının kullanımında çalışan şoförlerin oranı yüzde 80 iken geriye kalan yüzde 20’lik bölüm ise mal sahibidir. Bütün olumlu gelişmelere rağmen taşımacı esnafımız ekonomik olarak aynı ölçüde büyüyememiştir. Günümüzde her sektörde yaşanan ekonomik sıkıntı, iş hacminin gittikçe küçülmesi, pek çok maliyet giderleri ve en önemlisi de akaryakıta yapılan zamlar ve ne olduğu bilinmeden zorunlu trafik sigortalarının kıyaslanmayacak şekilde artması, aracın arkasından yazılan cezalar ile vergi yükü altında boğuşan esnafımız, büyük firmalarla rekabet edemez hale gelmiştir. Bu da esnafın gittikçe küçülmesine ve hatta pek çok taşımacının mesleğini terk etmesine neden olmuştur” dedi.

-KÜÇÜKLER KORUNMALI Kİ BÜYÜSÜNLER”

Yasaların getirdiği yükümlülüklerin büyük şirket ve firmaların dikkate alınarak belirlendiğini de anlatan Apaydın, “Tüm yasalar küçük esnafın dışında hazırlanıyor. Oysa küçük esnafın korunması gerekir. Esnafımızın değişen yükümlülükleri yerine getirmesi ve sürekli değişen uygulamaları takip edebilmeleri mümkün bulunmamaktadır. Ayrıca, mesleki faaliyetimizi yürütürken birbirinden farklı pek çok mevzuata uymak durumunda olmamız, yasal düzenlemelerde kazanılmış hakların korunmaması, her seferinde mevcut ekonomik durumu zorlaştırıcı yeni düzenlemelere yer verilmesi de esnafımızın mağduriyetine neden olmaktadır. Bu sebeple; öncelikle şoför ve nakliyeci esnafımızın, kazanılmış haklarının korunması için gerekli çalışmalar yapılmakta olup, bu konuda ilgili Bakanlık ve birimlerle irtibatımız devam etmektedir” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otogar Torosların Değerini ArttıracakÖnceki Haber

Otogar Torosların Değerini Arttıracak

Kazlıçeşme Ve Kozyatagı’na 3 Bin Araçlık OtoparkSonraki Haber

Kazlıçeşme Ve Kozyatagı’na 3 Bin Araçlık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar