darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Antalyalılar Trafiğin Durumunu Yandex’ten Öğrenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalyalılar Trafiğin Durumunu Yandex’ten Öğrenecek
Abone ol
Yerelleştirilmiş hizmetleri ile Türkiye’deki İnternet kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Yandex, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan sonra Antalya’da da trafik yoğunluğunu göstermeye başladı. Kullanıcılar Yandex ana sayfası ve harita.yandex.com.tr sayfasından, Yandex.Haritalar ve Yandex.Navigasyon mobil uygulamaları üzerinden Antalya trafiğinin durumunu anında öğrenebilecek.

Türkiye’de trafik sorunu denildiğinde akla ilk olarak İstanbul gelse de diğer şehirlerde de trafik sıkışıklıkları günlük hayatı doğrudan etkileyen bir problem haline gelmeye başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa’nın da trafik durumunu kullanıcılarına sunan Yandex, bu şehirler arasına Antalya’yı da ekledi. Antalya’daki trafik durumunu Yandex ana sayfası ve harita.yandex.com.tr’nin yanı sıra, Yandex.Haritalar ve Yandex.Navigasyon mobil uygulamaları üzerinden, 2 dakikada bir güncellenen verilerle, 0 ile 10 puan arasında değişen değerler şeklinde görebilmek artık mümkün.

Antalya Trafiğinin En Yoğun Olduğu Saatler

Antalya’nın trafik durumunu paylaşmaya başlayan Yandex, şehirdeki trafik yoğunluğunun genel durumunu ortaya koyan bir analiz de yaptı. Yandex.Trafik Bilgi Ajansı’nın istatistiklerine göre Antalya’da trafiğin hafta içi en yoğun olduğu saatler 6 puan ile 18:00 – 19:30 arasıyken, cuma günlerinin haftanın en yoğun günü olduğu görülüyor. Antalya’da sabah saatlerinde ise 07:00 itibaren başlayan yoğunluk, 08:30 – 09:30 arasında 5 puanlık en yüksek değerine ulaşıyor.

Hafta sonu günlerine bakıldığı zaman ise Antalyalıların pazar günleri araçlarıyla çok fazla trafiğe çıkmadığı görülüyor. Yandex.Trafik Bilgi Ajansı’nın yaptığı analizde pazar günleri Antalya’da trafiğin en rahat olduğu gün olarak öne çıkıyor. Buna karşın cumartesi günleri zaman zaman hafta içi ile aynı trafik yoğunluğunun yaşandığı da yapılan analizde ortaya çıkıyor.

Türkiye’de yaz turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Antalya’da trafik mevsimsel olarak da önemli farklılıklar gösteriyor. Yaz aylarında Antalya’da sabah trafiği diğer mevsimlere göre daha rahat olurken, diğer saatlerde tatil için şehre gelenlerin de etkisiyle trafik yoğunluğunun güçlü bir şekilde etkilendiği görülüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes-Benz Türk 30 Adet Özel Engelli Sporcu Otobüsü Teslim EttiÖnceki Haber

Mercedes-Benz Türk 30 Adet Özel Engelli...

BiTaksi’ye Altın Baykuş ÖdülüSonraki Haber

BiTaksi’ye Altın Baykuş Ödülü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar