İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Ankara’da Elektrikli Otobüs Tanıtımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara’da Elektrikli Otobüs Tanıtımı
Abone ol
Başkan Gökçek: “Bir ay deneme yapıp verimini göreceğiz, fiyatlarda anlaşabilirsek bundan sonraki yapmış olduğumuz ihalelerde elektrikli otobüslere geçmeye kesinlikle niyetimiz var”

Doğalgazlı otobüslerle dünyanın en çevreci otobüs filosuna sahip olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de “Elektrikli Otobüs” filosu kurmaya hazırlanıyor.Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’de ilk kez toplu taşımda kullanılacak elektrikli otobüsün tanıtım toplantısına katıldı.Başkan Gökçek, toplantıda yaptığı konuşmada Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tartışmasız dünyanın en çevreci, en yeşil otobüs filosuna sahip olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi.

“Şu anda 1300 doğalgazlı otobüsümüzle dünyada olmayan bir rekoru elde ettik. Yaş açısından, gençlik açısından da en genç olan filo Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde… Çevreci mücadelemiz devam ederken yeni bir ilk imza atmak için bugün sizlerle burada toplandık. Türkiye’de ilk defa elektrikle çalışan bir otobüsü devreye sokup deneme çalışmalarını yapıp vatandaşımızın teveccühünü de kazandığımız takdirde önümüzdeki dönemde çevreci filomuza elektrikli otobüsleri de kazandırmak istiyoruz. Çevre dostu elektrikli otobüsleri yılda 5 bin 200 ağacın sağladığı oksijenin yok olmasını önlüyor. Elektrikli otobüsün aküsü 5 saatte full olabiliyor. Yılda 900 varil petrol tasarrufu ile yakıtta yılda 170 bin lira da tasarruf sağlıyor. Egzoz yok, emisyon yok, gürültü yok, kirlilik yok, sıfır karbon, bol oksijen inşallah Ankara’ya bu otobüsleri kazandırmak istiyoruz.”

 

-“FİYATLAR GÜN GEÇTİKÇE DÜŞÜYOR”

 

Elektrikli otobüslerin gün geçtikçe fiyatlarının düştüğünü kaydeden Başkan Gökçek, “Elektrikli araçlar; doğalgazlı araçlar veya mazotlu araçlarla fiyat olarak da rekabet ettiği takdirde gerek Ankara’da olsun gerek diğer belediyelerde olsun elektrikli otobüsler tercih edilecektir. Çünkü dünyanın en çevreci otobüsleri bunlar” diye konuştu.

 

Elektrikli otobüsleri 1 ay boyunca deneyeceklerini, fiyatlarında anlaşma sağlamaları halinde bundan sonra alacakları tamamını doğrudan doğruya elektrikli otobüslerden yana tercih edeceklerini kaydeden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Pazarlıksız 400 bin EURO diyorlar ama bana kalırsa 100 bin EURO’ya almak isterim. Ancak zaman içinde fiyatların kesinlikle diğerleri ile rekabet edilebilir hale geleceğine inanıyorum. Bundan 2 sene önce yine elektrikli otobüsleri test ettiğimizde 800 bin EURO demişlerdi, inşallah daha aşağı iner. Bizim almış olduğumuz  son doğalgazlı otobüsler, solo olanlar 285 bin Euro idi… Çok iyi bir pazarlıktan sonra almıştık, bu elektrikli otobüsler 400 bin Euro olduğuna göre biraz daha inecek olursa mutlaka tercih edilir hale gelecektir.”

-ALTINPARK-KUĞULU PARK ARASINDA DENENECEK

Elektrikli otobüslerin 5 saatte şarj olabildiğini belirten Başkan Gökçek, “Mesafe olarak da 150-250 km arasında kendisini idare edebiliyormuş. Durduğu son noktada şarj edilebilir olursa mesafe daha da yükselebilir, gün geçtikçe teknoloji de gelişiyor. Pillerin kullanım süreleri daha da artacaktır” dedi.Başkan Gökçek 1 ay süreyle deneme amaçlı olarak getirtilen elektrikli otobüsün Altınpark-Kuğulupark arasında çalışacağını belirtti.Başkan Gökçek, “Bir ay deneme yapıp verimini göreceğiz, fiyatlarda anlaşabilirsek bundan sonraki yapmış olduğumuz ihalelerde elektrikli otobüslere geçmeye kesinlikle niyetimiz var” diye konuştu.Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, elektrikli otobüsünün direksiyonuna geçerek Altınpark içinde tur attı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kentiçi Ulaşım Çalıştayı"Önceki Haber

“Kentiçi Ulaşım Çalıştayı"

Hızlı Tren Akdeniz'e Doğru Yola ÇıkıyorSonraki Haber

Hızlı Tren Akdeniz'e Doğru Yola Çıkıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar