darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3216
EURO35.124
ALTIN2295.1

Ankara-İstanbul YHT Hattında Emeği Geçen Personele Ödül

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara-İstanbul YHT Hattında Emeği Geçen Personele Ödül
Abone ol
Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında emeği geçen personele, 14 Ağustos 2014 Perşembe günü TCDD Genel Müdürlüğü Protokol Girişinde gerçekleştirilen törenle TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından teşekkür belgesi verildi.

Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, göreve geldiklerinde bakanlık ve hükümet olarak kendisinden trenleri hızlandırmasının istendiğini, aradan geçen süreç içinde Demiryolcuların fedakârlıkları sayesinde Yüksek Hızlı Trenleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Konya Eskişehir hatlarıyla birlikte ülkemizde 5 yıldır başarıyla YHT işletmeciliği yapıldığına işaret eden Karaman, YHT projelerine Bakanlığın, Hükümetin ve TBMM’nin büyük destek verdiğini vurguladı. 25 Temmuzda hizmete açılan Ankara-İstanbul YHT hattının çok zor koşullar altında tamamlandığının altını çizdi.

KARAMAN: İSTANBULDAKİ OĞLUM ARTIK DAHA SIK ANKARA’YA GELİYOR

İstanbul’da öğrenim gören oğlunun hattın işletmeye açılışıyla birlikte sürekli İstanbul’daki oğlunun sık sık Ankaraya geldiğini anlatan Genel Müdür Karaman, “Şimdi İstanbul’da üniversitede okuyan bir oğlum var. Önceden yanımıza hemen gelemezdi. Şimdi hızlı tren işletmeye açınca sık sık Ankara’ya gelip gitmeye başladı. Ben de dedim ki. ‘Artık hep sen gelme biraz da biz oraya gelelim dedik.’ Tabii bunlar demiryolcular olarak biz mutlu ediyor. Aileler mutlu oluyor. Bundan hepimiz gurur duymalıyız.” diye konuştu.

APAYDIN: BU HAT USTALIĞIMIZIN ESERİ

TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın da, Ankara-İstanbul YHT hattı ustalık eseri olduğunu söyledi.

İlk Yüksek Hızlı Tren hattının Ankara-Eskişehir arasında inşa edildiğini hatırlatan Apaydın, Ankara-İstanbul hattının Eskişehir-İstanbul etabını zorlu ve çetin coğrafya koşullarına rağmen ustalık eseri olarak inşa ederek, halkın hizmetine sunduklarını kaydetti.

KURT: BUGÜN KONUŞMA GÜNÜDÜR

Törende bir konuşma yapan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ise İstiklal Mücadelesi tecrübesine sahip demiryolcuların yılmadan, çekilmeden çok çalıştığını, konuşmak için de bugünü ifade etti. Kurt “ Bugün konuşma günüdür” dedi.

Yüksek Hızlı Trenden alt yapı yatırımlarına, yük ve yolcu taşımacılığından ileri demiryolu endüstrisine kadar hayal edilemeyecek projelerin hayata geçirildiğini ve bunun sonucunda demiryollarının yeniden talep edilir hale geldiğini anlatan Kurt, bu başarının demiryolu ailesine ait olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Ankara-İstanbul YHT hattında emeği geçen personele TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından teşekkür belgesi verildi. Tören sonunda Yüksek Hızlı Tren makinistleri tarafından Genel Müdürü Karaman’a plaket ve rozet takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nissan’ın Yeni ElçileriÖnceki Haber

Nissan’ın Yeni Elçileri

Erzurum Heyeti İSPARK’ı Ziyaret EttiSonraki Haber

Erzurum Heyeti İSPARK’ı Ziyaret Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar