İstanbul
DOLAR32.5614
EURO34.9376
ALTIN2430.4

Anadolu’nun En Seçkin Terminal Projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu’nun En Seçkin Terminal Projesi
Abone ol
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, beraberinde Plan ve Proje Müdürü Levent Olgun ile birlikte yapımı devam eden Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Burada konuşan Başkan Ürgüp, şunları söyledi: “Anadolu’nun bana göre en özgün, en seçkin projesi diyebiliriz. Şu anda burada uyguladığımız proje doğrultusunda Türkiye’de hiçbir terminal yok. Terminal projesinin sadece tasarımı için bir yıl uğraştığımızı söyleyebilirim. Burada girişiyle, çıkışıyla, depolamasıyla, sosyal alanlarıyla, insanların ihtiyacını gidereceği alanlarla kendine farklı özellikleri olan proje uyguluyoruz. Üsten baktığımızda uçak kanatları gibi bir proje, mevcut terminalimizin hemen önüne yaptık.

Yeri Ve Kullanım Özellikleriyle Çok Doğru Bir Proje Yürütüyoruz

Yapılan terminalin yer seçiminin son derece doğru bir karar olduğunu belirten Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: “Bu alana yapmamızdaki neden, çevre yolları henüz buralar yeni imar revizyonu Meclisten tamamı geçmedi, bir etabı kaldı. Dolayısıyla yeni çevre yolları oluşmadan terminali farklı bir alana çıkarmak mümkün değildi. Acele verilen kararlar zaman zaman hataya da sebep olabiliyor. Zaten böyle bir yapının 20-25 yıllık ömrü vardır. Çevre yolu oluştuktan sonraki süreçten ileriki vadelerde bir başka şekilde yenilenmesi düşünülebilir. Önceki terminalimizde 25 yıl gitmiştir zaten. Dolayısıyla terminalin yeri itibariyle, projesi itibariyle, kullanım özellikleri itibariyle son derece yerinde bir proje olduğunu düşünüyorum. Maliyeti yaklaşık 11 milyon Türk lirası civarındadır. İnşallah bu yılın 10. ayında hizmete açmış olacağız. Şehrimize hayırlı olsun. Yol üzerinde bir otel var o kaldırılacak, eski bina hizmete devam ediyor o kaldırılacak, peyzaj ve düzenlemesiyle birlikte 10. ayın sonuna kadar faaliyete geçirmiş olacağız inşallah.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atilla Altıkat Altgeçidi İnşaatına BaşladıÖnceki Haber

Atilla Altıkat Altgeçidi İnşaatına Başla...

Ürgenpaşa 75.Yıl Caddesi AsfaltlandıSonraki Haber

Ürgenpaşa 75.Yıl Caddesi Asfaltlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar