İstanbul
DOLAR32.4146
EURO34.4748
ALTIN2487.5

Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Öğrencilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Öğrencilerle Buluştu
Abone ol
İki yılda 31 binden fazla ilkokul öğrencisi için perdelerini açan AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu, Sarıyer Belediye’sinin özel daveti ile İstanbul’da 27 – 28 Mayıs 2014 tarihinde Sarıyer Kültür Merkezi’nde üç temsil düzenledi.

Ankara’da kurulan AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun bugüne kadar 155 okulda düzenlediği 92 temsil ile yaklaşık 33 bin ilkokul öğrencisine ulaşan ödüllü oyunu “Lambanın Sihri Hezarfen’in Fikri”, çıktığı Türkiye turnesi kapsamında Bingöl, Kayseri ve Kocaeli’nin ardından son temsili İstanbul Sarıyer’de verdi.

Sarıyer Belediye’sinin özel daveti ile 27 – 28 Mayıs 2014 tarihinde Sarıyer Kültür Merkezi’nde üç temsil düzenleyen AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu, Sarıyer bölgesinde eğitim gören ilkokul öğrencilerinden büyük ilgi gördü.

Tarihi ve kültürel değerlerimizi çocuklarımıza anlatmayı hedefleyen AnadoluJet, evrensel kültüre önemli katkılar veren Türk büyüklerinin hayatlarından yola çıkarak hazırlanan oyunuyla, çocuklara içinde bulundukları sosyal değerleri tiyatro yoluyla aktarıyor.

AnadoluJet’in “Lambanın Sihri Hezarfen’in Fikri” oyunu; hayali bir kahraman olan Alâeddin’i, Türk bilim tarihinin önemli isimlerinden Hezarfen Ahmet Çelebi’yi ve Nasreddin Hoca’yı aynı sahneye taşıyor. Bilimin ve aklın öncülüğünde her şeyin mümkün olabileceğini anlatan eserde 3 – 10 yaş arası çocukların problem çözme becerisini geliştirmeye yönelik temalar da kullanılıyor.

13. Direkler arası Seyirci Ödülleri’nde Türkiye’de Başarılı Bulunan Çocuk Oyunları kategorisinde ödül alan AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu, ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) ve Türkiye Merkezi, Sahne Dergisi tarafından düzenlenen “Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödülleri”nde de “En İyi Dekor Tasarım Ödülü”ne layık görülmüştü.

AnadoluJet uçuşları ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesinden ve 444 2 538 numaralı çağrı merkezinden ulaşabilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mesnevi Turizm Filosuna Mercedes-Benz TakviyesiÖnceki Haber

Mesnevi Turizm Filosuna Mercedes-Benz Ta...

Bursa’nın Ulaşımı Köstence’ye Örnek OlacakSonraki Haber

Bursa’nın Ulaşımı Köstence’ye Örnek Olac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar