darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3471
EURO35.1366
ALTIN2237.9

Anadolu Isuzu’nun İzmit Kalesi Çimenler Otomotiv

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu Isuzu’nun İzmit Kalesi Çimenler Otomotiv
Abone ol
Anadolu Isuzu’nun Kocaeli bayii Çimenler Otomotiv 4500 m2 lik yeni alanıyla müşterilerine kaliteli ve modern bir hizmet sunuyor.

Yedek parça, kaporta ve mekanik gibi birçok işin Çimenler Otomotiv bünyesinde titizlikle yapıldığını belirten Çimenler Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Çimen, şehiriçi taşımacılıkta NovoCiti’nin en çok tercih edilen araç olduğunun altını çiziyor.

 

‘Çimenler; Erzurum, Gümüşhane, Erzincan ve İstanbul’da’

Çimenler A.Ş. olarak şirket merkezlerinin Erzurum, Gümüşhane ve Erzincan’da olduğunu belirten Fikret Çimen; “Aile şirketi olarak İzmit şubesine ben bakıyorum. Burada lastik ve otomotivde Isuzu’nun faaliyetlerini sürdürüyoruz. Isuzu markasını ticari aracının yanında Isuzu’yu tamamlayacak bir binek marka bayiliğini yapmayı da düşünüyoruz. Böyle bir program faaliyetimiz var. Aile şirketi olarak İstanbul’da bir yapılanmamız oldu. Orada da otomotiv üzerine Skoda ve Seat satış servis faaliyetlerini yürütüyoruz. Şu anda isim olarak Çimenler adı altında olmasa da yakın zamanda o şirketi de Çimenler bünyesine katabiliriz.

 

‘4500 metrekare kapalı alanda hizmet veriyoruz’

İzmit’te otomotiv, ticari otobüs, kamyon, kamyonet grubu üzerinde yıllardır satışa küçücük bir mağazada devam ediyorduk. 2009 yılında yapımına başlanan şu anda bulunduğumuz yerimiz 4500 metre kare kapalı alana sahiptir. 3000 metre karelik servis yerimizde yedek parça kaporta mekanik gibi her türlü faaliyetlerimizi gerçekleştiriyor ve hizmet veriyoruz.”dedi.

 

Şehir içi taşımacılıkta NovoCiti’nin en çok kullanılan marka olduğunu belirten Çimen, bunun yanında CitiBus aracının da talep gördüğünü belirtti. Fikret Çimen “İzmit’in fiziki şartları doğrultusunda 9,5 metre üstü araçların kullanıma olanak sağlayacak uygunlukta olamayan pek çok bölge olduğunu söyleyebiliriz. Ana hatlarda bu araçların kullanımı daha kolay olacaktır. Kooperatifler ana hatlarda bu araçları kullanıp şehir merkezinde yolcuyu başka araçlarla taşıyabilir.

 

Bunun dışında İzmit’te Isuzu’nun tek bayisiyiz. Kocaeli’nin tamamına satış yapabiliyoruz. Kocaeli’nin harici Isuzu bayisi olmayan bölgelerde Bolu, Bartın, Karabük gibi şehirlere araç verebiliyoruz. Bölgede bayii varsa karşılıklı saygı çerçevesinde gelen taleplere göre araç satabiliyoruz.”

 

‘NovoCiti Tercih Ediliyor’

Yıllık tahmini satış rakamları ve hedefleri hakkında da bilgi veren Fikret Çimen; “Her yıl periyodik 70-80 civarında otobüs satışı gerçekleştirdik. 2012 yılında çıkan yenileme yasasıyla bu sene 300 civarında bir araç satışı hedefimiz vardı. Yasanın uzatılmasıyla bu rakamın 100’ün üzerinde olmasını bekliyoruz. Ağırlıklı olarak 7,5 metrelik halk tipi NovoCiti üzerinde satışlarımız olacaktır. Çünkü NovoCiti tercih edilen bir araç.”

 

Araç değişimi ve engelli yasası hakkında da görüşlerini bildiren Fikret Çimen “Araç değişimi ile gelen hızlı talebin karşında ikinci el pazarı dolmuş olacaktır. Eğen modeli 2005 üzeri araçlarda  aparat takarak belirli bölgelerde kullanımına olanak sağlansa ikinci el araçlara pazar yaratılmış olacak. Bir anda gelen aşırı talebe hiçbir şirket hemen cevap veremez. Üretim zor bir iş. Rakamı dengeli tutmak zorundayız.

 

‘Değişim Sürecinde Esnaf Sağ Duyulu Olmalı’

Bugünkü ekonomik şartlarda ekonomi iyi gitse de sıkıntılar vardı. Pazarda TL çok daraldı. Birçok yerde insanların hesapları döviz üzerindeydi. TL’ye geçişle birlikte güven sağlandı. İşler çok iyi olmasa da birkaç ay sonra düzeleceğini biliyor ona göre çalışıyoruz. Başbakanlığın 12 Temmuzda çıkardığı yasa bir baskı yarattı. Toplu taşımadan engelli vatandaşlarımızın yararlanması tabi ki çok önemlidir. Bu hazırlığın yapılması lazım. Engelli vatandaşlarımızın da maksimum seviyede ulaşımdan yararlanması gerekiyor. Sigara yasası da çok tartışma yarattı fakat zamanla görüldü ki bu yasa çok faydalıdır. Sistemin oturması için bir süreç gerekiyor. Yasaların uygulanması zaman alsa da kullanıcılar sağduyulu davranıp araç değişimini son ana bırakmamalılar.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazanan Tekirdağ OlduÖnceki Haber

Kazanan Tekirdağ Oldu

Prof. Dr. Mim Kemal Öke: “Medeniyetimiz Aşkı Unutmuştur”Sonraki Haber

Prof. Dr. Mim Kemal Öke: “Medeniyetimiz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar