İstanbul
DOLAR32.512
EURO34.5936
ALTIN2498.7

ALSTOM PANAMA METROSUNU UZATIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALSTOM PANAMA METROSUNU UZATIYOR
Abone ol
Thales, Sofratesa, CIM and TSO ’nun yer aldığı bir konsorsiyumun lideri olan Alstom’a Metro de Panama SA tarafından, Panama Metrosu 1. hattı için 70 ek metro aracı tedarik edilmesi işi verildi.

Alstom aynı zamanda, mevcut sinyalizasyon çözümü ve güç temini sistemlerinin iyileştirilmesi işini yapacak ve depo sahasının büyüklüğünü artıracak. Alstom’un sözleşmedeki payı 130 Milyon Avro değerindedir. Yeni araçların teslimatı 2017 yılı başında başlayacak.

Nisan 2014’te işletmeye açılan Panama Metrosu 1. hattı, bir entegre metro sistem olarak Alstom tarafından temin edilmiştir. Şehirden kuzey- güney istikametinde geçen hat yaklaşık 16 km uzunluğunda olup 14 istasyondan oluşmaktadır. İşletmeye açıldığı günden beri günlük 200,000 yolcu taşıma kapasitesine ulaşmıştır. Yeni araçlarla birlikte, Metro de Panama, metro tren setlerini üç araçlık dizilerden beş araçlık dizilere çıkaracak olup filoya altı tren seti eklenerek hatta işletilen metro sayısı 26’ya çıkacak.

 

Alstom Latin Amerika Kıdemli Başkan Yardımcısı Michel Boccaccio, “Panama Metrosu 1. Hattı büyük bir başarıdır ve Alstom bunun bir parçası olmaktan mutluluk duymaktadır; bize güvendikleri için Panama Metrosuna teşekkür ediyoruz. Yeni Metropolis araçları filonun kapasitesini artıracak, trafik akışını sorunsuz hale getirecek ve yolcuların seyahat deneyimlerini iyileştirecektir” dedi.

 

Panama için üretilecek Metropolis araçları geniş kapılar, büyük körüklü geçişler ve optimum yolcu akışı için düşük tabanlara sahip olacak. Metro tren setinde yolcu deneyimini iyileştirmek için büyük koltuklar ve dinamik bilgilendirme ekranları bulunmaktadır. Alstom, altı yeni tren setini Alstom’un iletişim-tabanlı tren kontrol (CBTC) çözümü olan Urbalis 400 sistemiyle teçhiz edecek, ayrıca tren setleri daha uzun olduğu için zemindeki çözümü de iyileştirecektir. Ayrıca, depo sahası, daha büyük olan filoyu alacak şekilde genişletilecektir.

 

Yeni Metropolis araçları, Alstom’un ilk teslimattaki 20  trenin üretildiği İspanya’daki Santa Perpetua fabrikasında tasarlanacak ve üretilecek.

 

 

20 şehre satılan yaklaşık 5,000 Metropolis aracı ile Alstom dünyadaki en büyük metro tedarikçilerinden birisidir. Her bir şehrin özel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan Metropolis araçları geniş yelpazede opsiyon ve konfigürasyonlar, yüksek seviyede yolcu konforu ve enerji tüketimini ve kullanım ömrü maliyetlerini optimize etmek için yenilikçi özellikler sunmaktadır.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YILIN LASTİĞİ SEÇİLDİÖnceki Haber

YILIN LASTİĞİ SEÇİLDİ

BOSCH EĞİTİMİ DESTEKLİYORSonraki Haber

BOSCH EĞİTİMİ DESTEKLİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar