darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8

Almira Dalkılıç: Can Taşımanın Sorumluluğu Çok Ağır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almira Dalkılıç: Can Taşımanın Sorumluluğu Çok Ağır
Abone ol
Birçok Alanda Kendini Kanıtlamış Halka İlişkiler Ve Kurumsal Danışmanlık Uzmanı...

Birçok Alanda Kendini Kanıtlamış Halka İlişkiler Ve Kurumsal Danışmanlık Uzmanı Almila Dalkılıç, Özel Halk Otobüsü Şoförlerine Verilen Eğitimi Değerlendirdi.

ALMİLA DALKILIÇ KİMDİR? Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezunu. Dekoratörlük ve Sanat Danışmanlığı yaptı. Sonrasında müzik ile ilgilendi ve pek çok ödül kazandı, reklam müzikleri seslendirdi. Sonrasında Halkla İlişkiler sektörüne girerek kurumsal iletişim direktörlüğü yaptı. Barter ve Sponsorluk, Hakla İlişkiler konusunda dersler verdi. Özetle eğitim, müzik, radyo ve halkla ilişkiler alanlarında başarılı çalışmalar ortaya koydu. Halen Kurumsal Danışmanlık ile uğraşıyor.

Birçok alanda eğitim verdiniz ancak Özel Halk Otobüsçülüğü çok farklı bir sektör. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Aslında her sektöre eğitim veriyoruz. Bu konuda bir ayrımımız yok. Sadece eğitim vereceğimiz sektör için araştırma ve bilgi edinme çalışmaları yapıyoruz. Özel Halk Otobüsleri içinde aynı şeyi yaptık. Şirketimiz tarafından gizli yolcu araştırması yapıldı. Yolcu memnuniyeti, personelin iletişim, trafik, mevzuat, kurumsallaşma, toplu taşım işletmeciliği konularında bir açık görüldü. En büyük problemlerden birisi de iletişimdi. Bu konular üzerinden değerlendirme yapıp eğitim vermeye başladık.

Üç aylık bir süreç geride kaldı. Başlangıçtan bugüne ne kadar yol katledildi? Sıkıntılar neler?

Bu tür eğitimler sonuçlarını uzun vadede gösterir. Süreklilik ve zaman çok önemlidir. Çünkü verilen bilgilerin sürekli tazelenmesi ve daha yeni bilgilerin eklenmesi lazım. İletişim, yolcuya karşı davranış şekilleri ve bunun gibi bazı konularda eksiklik vardı. Biz de bu konulara yoğunlaştık. Özel Halk Otobüslerinin kötü bir imajı var. Bizim bütün amacımız o imajı yıkmak. Bu nasıl olur dersek, personelin özverili çalışmasıyla olur. Eğitimlerde hoşgörü, hitap tarzı, beden dili konularına ağırlık veriyoruz. Bunları bir anda çözemezsiniz. Ama güzel duyumlar alıyoruz. Özellikle hitap tarzı ve selamlamada güzel şeyler duyuyoruz.

Dersler nasıl geçiyor? Katılımdan memnun musunuz?

Katılımda bir sorun yaşamıyoruz. Arkadaşların ilgisi var. Derslerimiz genelde keyifli ve eğlenceli geçiyor. Sadece eğlenmiyorlar aynı zamanda eğlenirken öğreniyorlar. Bu konu yani eğlenirken öğrenmek çok önemli. Bu şekilde eğitimler unutulmaz ve akılda kalır.

Değerlendirme anlamında; öğrencileriniz verilenleri ne kadar uyguluyor?

Bu konuda ne aldıkları eğitimleri ne kadar uyguladıklarını ancak yolculardan gelen feedbacklerle anlayabiliriz. Bunun dışında kendi aralarında ki izlenimlerini bize anlatılıyorlar. Örneğin şoför: "Hocam ben selam vermiyordum artık selam vereceğim" diyor. Biz doğru olanı aşılıyoruz. Yapar yapmaz kendi takdiridir. Çok kalabalık bir grup olduğu için dönüşü alma şansımız çok zor.

Şoförler ve araç sahipleri dergimiz aracılığıyla mutlaka sizi okuyacak. Onlara ne söylemek istersiniz?

Ben hepsinin çok iyi insanlar olduğunu gördüm. Ancak bazı yerlerde daha fazla empati kullanmalarını istiyorum. Özellikle zor bir profille karşılaştıklarında benim anlattıklarımı hatırlasınlar. Kendilerini kötü hissettiklerinde, motivasyonları düştüğünde benim söylediğim şeyleri hatırlasınlar. Can taşımanın sorumluluğu çok ağırdır. Fakat zaman zaman onların da sıkıldığı ve streslendiği yerler oluyor. Trafik başlı başına bir stres ortamı. Fakat yolcu her zaman için bizim işimizde en önemli kişidir. Her zaman diyorum ki; hoşlanmayacakları bir davranışla karşılaşsalar da mutlaka iyilikle cevap versinler. Dinimiz de bunu gerektirir. Onlara söyleyeceğim şey; daha sabırlı ve hoşgörülü olmalarıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Temsa Avenue İstanbullu Özel Halk Otobüsçülerinin De GözdesiÖnceki Haber

Temsa Avenue İstanbullu Özel Halk Otobüs...

"Bosfor" Hizmete AlındıSonraki Haber

"Bosfor" Hizmete Alındı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar